جستجو
رویداد ایران > هنر و ادبیات > موسیقی > بیوگرافی مهدی یراحی خواننده و مرور آثار و علت بازداشت او

بیوگرافی مهدی یراحی خواننده و مرور آثار و علت بازداشت او

بیوگرافی مهدی یراحی خواننده را به همراه اطلاعاتی از همسرش، خانواده، اصالت، مذهب، علت بازداشت و ممنوع الکار بودن او را با مصاحبه، لیست آهنگ ها و عکس هایش آورده ایم.

مهدی یراحی (Mahdi Yarahi) خواننده، آهنگ‌ساز، نوازنده، تنظیم کننده و زندانی سیاسی اهل ایران است که به تازگی و ظاهرا به دلیل انتشار موزیک ویدیوی «روسریتو» به دستور دادستان تهران بازداشت شد.

مهدی فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۹ آغاز کرد و در سال های اخیر به دلیل واکنش های اعتراضی به مسائل و معضلات اجتماعی مثل حمایت از کارگران با انتشار نماهنگ انتقادی «پاره‌سنگ» و....  ممنوع الکار شد. از جوایز و افتخارت این خواننده محبوب می توان به تندیس بهترین آلبوم موسیقی پاپ در سال 1392 برای آلبوم امپراتور از دومین جشنواره سالانه موسیقی‌ما و تندیس مردمی بهترین تیتراژ در سال 1392  برای قطعه «سازش» در برنامه ماه عسل اشاره کرد.

بیوگرافی مهدی یراحی را به همراه اطلاعاتی از خانواده، همسر، مذهب، آدرس اینستاگرام، علت بازداشتش و حواشی زندگی هنری او را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم:

مهدی یراحی

مهدی یراحی کیست؟

مشخصات فردی

نام کامل

مهدی یراحی

تاریخ تولد

۲۳ آبان ۱۳۶۰

محل تولد

اهواز

شغل

خواننده، آهنگساز، نوازنده

سبک ها و 

ژانرها

پاپ ایرانی، پاپ عربی،

موسیقی اعتراضی

سازها 

پیانو، کیبورد، گیتار

نماد ماه تولد

عقرب

مشخصات فیزیکی

قد

179 سانتی متر

وزن

حدود 95 کیلو

رنگ چشم

قهوه ای

رنگ مو

مشکی

چپ دست یا راست دست

راست دست

مشخصات تحصیلی

رشته تحصیلی

کارگردانی

مدرک

کارشناسی

عکس از مهدی یراحی

بیوگرافی مهدی یراحی

کودکی و اوایل زندگی

مهدی یراحی در روز شنبه 23 آبان 160( سال خروس) مصادف با 14 نوامبر سال 1981 میلادی و 16 محرم سال 1402 هجری قمری در اهواز به دنیا آمد و هم اکنون 41 سال سن دارد.نماد ماه مهدی، عقرب است و متولدین آبان ماه افرادی قوی و قدرتمند، مصمّم و با اراده پولادین، هوشیار، در ظاهر آرام ولی در باطن خروشان، انتقامجوی شدید و پر انرژی هستند.

قد مهدی یراحی 179 سانتی متر است و حدود 95 کیلو وزن دارد.از دیگر مشخصات ظاهری این خواننده پاپ می توان به چشم قهوه ای، موی مشکی و راست دست بودن اشاره کرد.مذهب مهدی یراحی تشیع است.

خانواده

خانواده مهدی یراحی به ظاهر کم جمعیت است و اطلاعاتی از اسم و شغل پدر و مادر، تعداد خواهر و برادر و حتی این که وی فرزند چندم خانواده در دسترس نیست. حتی این خوانند موسیقی پاپ تاکنون عکسی از خانواده اش در اینستاگرام منتشر نکرده است که در این زمینه اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.عکس مادر مهدی یراحی نیز در سایت ها موجود نیست.

پدر مهدی یراحی

 تحصیلات

تحصیلات مهدی یراحی در مقطع کارشناسی در رشته کارگردانی است ولی اطلاعاتی از دانشگاه، سال فارغ التحصیلی و حتی رشته تحصیلی در دوران مدرسه موجود نیست.

شروع فعالیت

شروع فعالیت مهدی یراحی در موسیقی به صورت حرفه ای از سال 1379 در پی مهاجرت به تهران آغاز شد اما قبل از آن در سن ۱۰سالگی در سال 1371 با شرکت در مسابقات و فعالیت‌های فرهنگی دوران تحصیل در اهواز، به موسیقی کلاسیک غربی گرایش پیدا کرد. پس از پایان تحصیلات دوره راهنمایی به آموختن تئوری موسیقی پرداخت و  و  به صورت خودآموز نواختن سازهای پیانو و گیتار را فرا گرفت.

مهدی در سن 26 سالگی با خواندن تیتراژ پایانی برنامه «شب شیشه ای»  با اجرای رضا رشیدپور به عنوان خواننده موسیقی پاپ در شبکه تهران معرفی شد اما در سال 1388 با آهنگسازی و خوانندگی تیتراژ پایانی ماه عسل به نام «هوای تو» به شهرت رسید.

اساتید

 مهدی یراحی پس از پایان تحصیلات دوره راهنمایی در سال ۱۳۷۶ به آموختن تئوری موسیقی نزد «علی کسرائی» (به قول او تنها معلم موسیقی‌اش) پرداخت. 

مهدی یراحی و همسرش

مهدی یراحی و همسرش یا همسر مهدی یراحی از مواردی است که مخاطبان این خواننده موسیقی پاپ به دنبال اطلاعاتی در این زمینه هستند اما مهدی یراحی هنوز ازدواج نکرده و مجرد است و در این باره می گوید دوست دارد ازدواج کند و الان هم دیر شده است. همسر آینده ام باید تو زمینه آشپزی بهم افتخار کند.

مهدی یراحی وهمسرش سارا رسول زاده نیز که جست و جو شده است از شایعات فضای مجازی بود که بعدها این خبر توسط این خواننده تکذیب شد.

مهدی یراحی در شبکه های اجتماعی

توییتر

yarrahimehdi

اینستاگرام

mehdiyarrahi

وبسایت

بیوگرافی مهدی یراحی ویکی پدیا

اینستاگرام مهدی یراحی

اینستاگرام مهدی یراحی که با عبارتی چون مهدی یراحی اینستاگرام نیز جست و جو شده است به آدرس mehdiyarrahi است که 1 میلیون فالور دارد، 193 صفحه را دنبال می کند و 203 پست بارگذاری کرده است.صفحه اینستاگرام مهدی یراحی در روز دوشنبه 6 شهریور 1402 پس از بازداشت وی از دسترس خارج شد و صفحه توییتری او توسط ادمین اداره می‌شود.

صفحه توییتر مهدی یراحی

بازداشت مهدی یراحی

بازداشت مهدی یراحی در روز دوشنبه 6 شهریور سال 1402 با دستور دادستان تهران در پی انتشار موزیک ویدیوی «روسریتو» اتفاق افتاد. یراحی در روز جمعه 3 شهریور 1402 ترانه اعتراضی جدید خود به نام روسریتو را منتشر کرد که این اهنگ در حمایت از زنانی است که به به جنبش زن زندگی آزادی، پیوسته اند. 

اظهار نظر وکیل مهدی یراحی درباره بازداشت او

مصطفی نیلی، وکیل مهدی یراحی، خواننده ایرانی با تایید خبر بازداشت موکل خود اظهار کرد: ما هم همچون شما از طریق رسانه‌ ها متوجه خبر بازداشت آقای یراحی شدیم و در حال حاضر هیچ خبری از جزئیات و چرایی این بازداشت نداریم

او ادامه داد: در حال حاضر ما نه اطلاعی از اتهامات آقای یراحی داریم و نه نهاد بازداشت کننده او مشخص است تماسی هم نگرفته است.اطلاعی هم نداریم که پرونده آقای یراحی در کدام شعبه دادسرا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و دستور بازداشت از سوی کدام شعبه صادر شده است.

این وکیل دادگستری با تاکید بر این نکته که از طریق دادسرا موضوع بازداشت مهدی یراحی را پیگیری خواهد کرد، گفت: «آقای یراحی پیشتر و در سال ۹۸ هم بابت ترانه‌هایش، با تشکیل پرونده در دادسرا مواجه شده بود. برای او پیشتر ۳ پرونده با اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به واسطه ترانه‌های اعتراضی‌اش در حمایت از کارگران و اعتراضات مردمی تشکیل شده بود»

 ممنوع الکاری مهدی یراحی

ممنوع الکاری مهدی یراحی به دلیل واکنش های اعتراضی این خواننده به مسائل و معضلات اجتماعی ایران و گاه زیست محیطی استان خوزستان در غالب اظهارنظر یا فعالیت های اجتماعی بوده است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

    مهدی یراحی در دی ماه سال 1397 به‌دلیل پوشیدن یونیفورم کارگران بازداشت‌شده اعتراضات خوزستان در کنسرت و انتشار نماهنگ انتقادی پاره‌سنگ توسط وزارت ارشاد و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ممنوع از کار و ممنوع‌التصویر شد.
  • مجوز کنسرت مهدی یراحی به تاریخ 2 اسفند در تهران به دلیل نپذیرفتن فرم درخواست اجرا توسط دفتر موسیقی ارشاد لغو شد.
  •  این خواننده با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی خود به تاریخ بهمن سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که توسط وزارت ارشاد از فعالیت‌های هنری منع و مجوز تمامی کنسرت‌های او در تهران و شهرستان‌ها لغو شده است.. بی‌بی‌سی فارسی در بخش خبر تلویزیونی خود گزارش داد: «مقام‌ها از آقای یراحی خواسته‌اند عذرخواهی کند اما او گفته عذرخواهی نمی‌کند».
  • بالاخره پس از شش ماه ممنوع‌الکاری، مجوز کنسرت تهران مهدی یراحی ، در ۲۶ تیر سال ۱۳۹۸ صادر شد اما به دلیل هم‌خوانی قطعه پاره سنگ توسط مردم در پایان کنسرت و بازتاب این هم‌خوانی در بسیاری از رسانه‌ها وی با حمله رسانه‌های وابسته به حاکمیت مانند کیهان، فارس و تسنیم مواجه شد. پس از گذشت یک ماه مجوز اجرای تور کنسرت خوزستان از طرف ادارهٔ ارشاد لغو گردید
  • او در بهمن سال ۱۳۹۸ پس از تقدیم اجرای قطعه وداع بعد از رفتن به کشته‌شدگان اعتراضات آبان در ایران و همچنین سخنان اعتراض‌آمیزش خطاب به مسئولان و نهادهای کشور از جمله سپاه پاسداران در کنسرت‌های اهواز و کرج ممنوع‌الفعالیت شد. او در این صحبت‌ها گفت: «چرا هنرمند نباید صاحبان قدرت را نقد کند؟ همان‌طور که مجموعه امنیتی به حوزهٔ فرهنگ سرک می‌کشد، باید ما هم بتوانیم حوزه امنیت را نقد کنیم! یا مثلاً آقای حسن روحانی که خود را حقوق‌دان نامیده بود، امروز نگاهش از همهٔ امنیتی‌ها، امنیتی‌تر شده‌است. او یادداشتی را در صفحات اجتماعی خود منتشر کرد و نوشت: «اینجانب مهدی یراحی، توسطِ مجموعهٔ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (این بار به سبب گفته‌هایم در کنسرت‌های اهواز و کرج و … و اساساً به جهت سیاق و نگرشم) تا اطلاع ثانوی عملاً از کار در سرزمینم ممنوع شده‌ام. به‌همین دلیل روند اخذ مجوز برای اجراهای من در تمامی کنسرت‌های تهران و شهرستان‌ها مسدود و مجوزهای از پیش صادر شده لغو گردید. تا به امروز از محدودیت‌ها و ناملایماتِ تحمیل شده طی یک سال گذشته سخنی نگفته‌ام که در صورت نیاز به آن موارد هم خواهم پرداخت؛ اما همچون گذشته فارغ از تمامی خساراتِ معنوی و مادی بی‌گمان بزرگ‌ترین ضایعهٔ این ممنوعیت، محروم ماندن از دیدارِ شما مخاطبان عزیز است. تمام سانس‌های اجرا نشده، در کارنامهٔ حرفه‌ای من ثبت خواهد شد.»

فعالیت‌های اجتماعی مهدی یراحی

    مهدی یراحی در چهارمین زنجیره انسانی حمایت از کارون به تاریخ آبان سال ۱۳۹۲ حضور داشت و به دلیل ازدحام و استقبال مردم بابت او توسط پلیس امنیت اهواز احضار شد.
مهدی یراحی در زنجیره انسانی حمایت از کارون
    مهدی یراحی موفق به کسب مجوز کنسرت در اهواز نمی شد به همین دلیل برای اعلام حمایت در کنسرت خود که ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ در تهرانبرگزار شد با بطری آب گل‌آلود کارون به روی صحنه رفت.
  • این خواننده موسیقی پاپ پس از 4سال توانست در بهمن ۱۳۹۳ مجوز اجرای کنسرت در اهواز را کسب کند، او طی حرکتی اعتراضی با ماسک روی صحنه رفت و برای همشهریان خود در شهر اهواز به اجرای برنامه پرداخت.
اعتراض مهدی یراحی به آلودگی هوا با ماسک
    یراحی تک‌آهنگ «خاک» را در سال 1394 به دلیل اعتراض به عدم توجه و رسیدگی مسئولان به بحران ریزگردها و آلودگی هوای اهواز منتشر کرد.
  • این خواننده موسیقی پاپ در تاریخ 30 شهریور سال 1395  برای حاشیه‌نشینان تهران در یک کوره آجرپزی در منطقه شمس‌آباد کنسرت رایگان با تمام امکانات حرفه‌ای برگزار کرد و در پایان هم یک وعده غذا برای شام در میان تمامی حاضران که بیش از هزار نفر جمعیت داشتند، در این برنامه توزیع شد.
  • مهدی قطعه «خاک» را در اعتراض به بحران گردوخاک اهواز همراه با پرفورمنس در کنسرت ۱۹ اسفند سال 1395 در تهران اجرا کرد که در آن اجرا دو بازیگر به گِل و خاک آغشته و خواننده و گروه نوازندگان ماسک زده بودند.
  • مهدی یراحی آهنگ «چه چیزا شنیدم» را در سال 1396 منتشر کرد و آن را اشاره به مدعیان دروغین ارتباط با حجت بن الحسن، مروجین خرافه و منحرفین متحجری دانست.
  • این خواننده پس از اعتراضات دی ماه سال ۱۳۹۶ در نامه‌ای به حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت از حق مردم برای برخورداری از فضای باز سیاسی دفاع کرد و عملکرد دولت و مشکلات موجود در کشور را مورد نقد قرار داد.
  • او در جشنواره موسیقی فجر به هنگام دریافت جایزه باربد بهترین خواننده موسیقی پاپ از وضعیت نامناسب هوای اهواز گفت و از مسئولان خواست فکری به حال مردم کنند.
  • مهدی یراحی و گروهش در کنسرت ۶ دی سال ۱۳۹۷ در تالار آفتاب اهواز به دلیل اعتراضات کارگران شرکت ملی فولاد اهواز و همبستگی با آنان، لباس فرم این کارگران معترض را پوشیدند و روی صحنه رفتند. او در طول اجرای کنسرتش، در این باره گفت:‌ «به امید این که صدای تشویق های شما برسد به مسئولینی که باید مترصد باشند تا حال این کارگران خوب شود و صدای دادخواهی آن ها با تدبیر و تعقل و منطق پاسخ داده شود.». این اقدام اعتراضی و نمادین او با واکنش‌های بسیاری در رسانه‌ روبرو شد و چند روز پس از این اجرا او از طرف حراست دفتر موسیقی احضار شد.

اقدام نمادین و اعتراضی مهدی یراحی 

    یراحی یک روز پس از اعتراض نمادین در کنسرت اهواز، قطعه دوم از آلبوم «سه‌گانه اجتماعی اول» به نام «پاره‌سنگ» را منتشر کرد که واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت و به عنوان انتقادی‌ترین و سیاسی‌ترین آهنگ بعد از انقلاب اسلامی شناخته شد. ویدیو کلیپ «پاره‌سنگ» با مضمون ضدجنگ، او را تا «ممنوع‌الکاری» پیش برد.
  • یراحی قطعه «اهل النخل» را به تاریخ ۳۰ فروردین سال ۱۳۹۸  برای همدردی با مردم آسیب‌دیده در سیل جنوب و غرب ایران با با کلیپی از تصاویر مناطق سیل‌زده منتشر کرد.
  • این خواننده پاپ ایرانی در کنسرت آذرماه سال 1398 در اهواز، یکی از آهنگ‌های اجتماعی خود به نام «سرسام» را به یاد کشته‌شدگان اعتراضات اخیر ایران خواند و از عملکرد مسئولان کشور از جمله روحانی انتقاد کرد. او در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «همان‌طور که مجموعه امنیتی می‌تواند از حوزه فرهنگ و هنر انتقاد می‌کند، ما هم باید بتوانیم آن‌ها را نقد کنیم.»
  • مهدی یراحی از تحریم جشنواره فجر توسط جمعی از هنرمندان تئاتر و سینما به دلیل  سرکوب اعتراضات ۱۳۹۸ ایران و پنهان‌کاری مسئولان در مورد علت سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی حمایت کرد.
  • مهدی یراحی در سالگرد درگذشت سحر خدایاری معروف به دختر آبی، قطعه دخترانه را به یاد دختران قربانی جهل و تعصب منتشر  کرد و نوشت: «پیشکش به دختران؛ که هنوز قربانی خشونت و تعصبات بیهوده‌اند. با آرزوی فردایی عاری از جهل و دخترکُشی!»
  • یراحی آهنگ «لاک پشت» را که به معضلات مهاجرت و پناهجویان و اشاره به آسیب‌های ناشی از جنگ و بی‌تدبیری مسئولان از دردهای مردم می پرداخت را منتشر کرد و این آهنگ را به بهرام بیضایی تقدیم کرد.
  • یراحی ترانه «عکس شد» را در سالروز سقوط هواپیمای اوکراینی برای ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان منتشر کرد.
  • او در 12 مهر سال 1401 با انتشار نوای «سرود زن»  از اعتراضاتی که در پی حوادث مهسا امینی ایجاد شد، حمایت کرد.
  • یراحی اثر «سرود زندگی» را در تاریخ ۳۰ آبان سال ۱۴۰۱ در همراهی با جنبش «زن زندگی آزادی» منتشر کرد.
  • او در شهریور ماه 1402 موزیک ویدیوی «روسریتو» را منتشر کرد که ظاهرا به همین دلیل بازداشت شده است.

حواشی مهدی یراحی

اذان

«اذان» یکی از پربازدیدترین آثار مهدی یراحی است که او در سال 1393 با ملودی و سبک خاص خودش آن را اجرا و منتشر کرد. این اثر او بازتاب‌هایی در خارج از ایران نیز به همراه داشت. در فروردین سال ۱۳۹۹ ویدئویی از رجب طیب اردوغان در شبکه‌های اجتماعی ترکیه منتشر شد که به اذان مهدی یراحی گوش می‌داد. محمد حدید، میلیونر آمریکایی در صفحه اینستاگرامش اذان مهدی یراحی را تحسین کرد و نوشت: «نیازی به توضیح نیست. یک صدای زیبا که به عبادت فرا می‌خواند. مهدی یراحی صدای یک فرشته».

اریک آبیدال؛ بازیکن سابق بارسلونا و از مدیران فعلی باشگاه، فرنچ مونتانا؛ رپر مشهور آمریکایی مراکشی، سیبل جان؛ خواننده اهل ترکیه و دیدا دیافات؛ قهرمان تای کیک بوکسینگ جهان از دیگر چهره‌هایی بودند که با انتشار اذان مهدی یراحی در صفحه شخصی خود مورد توجه کاربران و رسانه‌ها قرار گرفتند.

پاره‌سنگ

پاره‌سنگ دومین قطعه از آلبوم سه‌گانه اجتماعی اول از مهدی یراحی است که در دی ۱۳۹۷ با مضمون ضد جنگ منتشر شد.در متن ترانه پاه‌سنگ انتقاداتی نسبت به طولانی شدن جنگ ۸ساله ایران و عراق مطرح شده و در نماهنگ این اثر، یراحی لباسی نظامی بر تن و درحالی کلاه روسی به سر دارد که بازوبندی با طرح دولت آلمان نازی بر بازو بسته بود.رسانه‌ی اکونومیست از معتبرترین و بانفوذترین نشریات جهان درگزارشی درباره این ترانه نوشت که مهدی یراحی با اثر انتقادی جدیدش قدرت تحمل مسئولین را می‌آزماید. 

انتشار این آهنگ واکنش‌های زیادی را به همراه داشت و باعث ۶ ماه ممنوع‌الفعالیت شدن وی شد. در اولین کنسرت او ، مردم سالن را خالی نکردند و رو به صحنه خالی ترانه «پاره‌سنگ» را یک صدا خوانند.

مهدی یراحی در موزیک ویدیوی پاره سنگ

توییت جنجالی مهدی یراحی برای صدا و سیما

به گزارش رکنا، مهدی یراحی خواننده پاپ ایرانی در مرداد سال 1401 در توییتر خود نوشت که از صدا و سیما نفرت دارد و اجازه پخش آثارش را چه در رادیو چه در تلویزیون به آنها نمی دهد. 

سرود زن

سرود زن ترانه اعتراضی در حمایت از اعترضات سال ۱۴۰۱ به خوانندگی مهدی یراحی و ترانه‌سرایی مونا برزویی است. این ترانه با شعار «زن، زندگی، آزادی» آغاز می‌شود و توسط دانشجویان دانشگاه هنر تهران با حلقه‌ای به شکل «خون» اجرا شد. و در دانشگاه شریف نیز دانشجویان به طور گسترده ای آن را همخوانی کردند.

مهاجرت مهدی یراحی

 مهاجرت مهدی یراحی یکی از سوالات مخاطبان این خواننده از او بود که او در 20 مهر 1401 با  انتشار پستی در اینستاگرام اعلام کرد که در ایران است و مهاجرت نکرده است. او در صفحه شخصی‌اش نوشت:
«بعضاً می‌پرسند؛ آیا در ایرانی؟

بله؛ در حال حاضر همچون سالهای گذشته

 در ایران هستم و قصد مهاجرت ندارم.

سفر چرا؟»

روسریتو

روسریتو در بیار، ترانه اعتراضی جدید مهدی یراحی است که در روز جمعه ۳ شهریور ۱۴۰۲ در حمایت از زنانی که با پیوستن به جنبش زن زندگی آزادی، روسری از سر برمی‌دارند و مخالفت خود با حجاب اجباری در ایران را نشان می‌دهند، منتشر شد. او به اتهام انتشار غیرقانونی روسریتو به دستور دادستان تهران بازداشت شد.

 عکس از مهدی یراحی

آلبوم های مهدی یراحی

لیست آهنگهای قدیمی مهدی یراحی

سال ترانه آهنگساز آلبوم
۱۳۸۵ منو زیر سایه خودت بگیر مهدی یراحی -
۱۳۸۶ منو رها کن مهدی یراحی منو رها کن
۱۳۸۸ هوای تو مهدی یراحی منو رها کن
۱۳۸۹ علی مودک کاظم الساهر منو رها کن
۱۳۸۹ تابوت خالی مهدی یراحی -
۱۳۹۰ مرز مهدی یراحی -
۱۳۹۰ هر جای دنیایی دلم اونجاست مهدی یراحی امپراتور
۱۳۹۰ امشبم گذشت امید جامع امپراتور
۱۳۹۰ جذاب‌تر رستاک حلاج -
۱۳۹۰ عیدی مهدی یراحی -
۱۳۹۱ قاصدک مهدی یراحی -
۱۳۹۱ دیوار مهدی یراحی -
۱۳۹۱ به من نگاه کن مهدی یراحی -
۱۳۹۱ یه چیزی بگو امیر علی بهادری امپراتور
۱۳۹۱ من علمک (عربی) کاظم الساهر -
۱۳۹۲ مهم اینه امیر علی بهادری -
۱۳۹۲ مادر مهدی یراحی امپراتور
۱۳۹۲ سازش مهدی یراحی -
۱۳۹۲ فصل بهار (قسمت عربی) مرتضی کریمی -
۱۳۹۳ غزال (عربی) کاظم الساهر -
۱۳۹۳ بغض تو مهدی یراحی -
۱۳۹۳ اذان مهدی یراحی -
۱۳۹۳ خدا به همرات امیر علی بهادری من و ما (گروهی)
۱۳۹۳ آتشکده مهدی یراحی کهکشانی‌ها (گروهی)
۱۳۹۳ فکر من نباش امید جامع -
۱۳۹۳ فصل بهار حسن کریمی -
۱۳۹۴ آشوب امیر علی بهادری مثل مجسمه
۱۳۹۴ چرا نمی‌رسی کامران سرشکی -
۱۳۹۴ خاک مهدی یراحی -
۱۳۹۵ نگو نگفتی احسان نی‌زن آینه قدی
۱۳۹۵ نفس مهدی یراحی آینه قدی
۱۳۹۵ سرما نزدیکه مهدی یراحی آینه قدی
۱۳۹۶ چه چیزا شنیدم مهدی یراحی -
۱۳۹۶ بیست و یک روز بعد امیر علی بهادری -
۱۳۹۶ چشم تو وحید پویان -
۱۳۹۶ پاییز امیرعلی بهادری -
۱۳۹۶ همیشه با من باش آمانج آذرمی -
۱۳۹۶ حیک مهدی یراحی -
۱۳۹۷ تلقین وحید پویان -
۱۳۹۷ صورتک امیر علی بهادری -
۱۳۹۷ سرسام مهدی یراحی سه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۷ پاره‌سنگ مهدی یراحی سه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۷ انکار آمانج آذرمی سه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۸ اهل النخل مهدی یراحی -
۱۳۹۸ نمیشه ادامه داد وحید پویان سه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۸ طلوع می‌کنم مهدی یراحی سه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۹ اسرار مهدی یراحی سه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۹ دخترانه مهدی یراحی سه‌گانه اجتماعی دوم
۱۳۹۹ لاک‌پشت مهدی یراحی سه‌گانه اجتماعی دوم
۱۳۹۹ عکس شد امید جامع و مهدی یراحی سه‌گانه اجتماعی دوم
۱۴۰۰ اهواک مسعود سخیروی _
۱۴۰۰ وداع بعد از رفتن مهدی یراحی _
۱۴۰۱ قفس بس شهیار قنبری -
۱۴۰۱ سرود زن مهدی یراحی -
۱۴۰۱ سرود زندگی مهدی یراحی -
۱۴۰۲ روسریتو مهدی یراحی -


آهنگ تلویزیونی و سینمایی مهدی یراحی

سال ترانه سمت برنامه تلویزیونی
۱۳۸۵ منو زیر سایه خودت بگیر خواننده و آهنگ‌ساز تیتراژ «منو زیر سایه خودت بگیر»
۱۳۸۵ به من چیزی بگو آهنگ‌ساز تیتراژ «مثل ماه» با صدای بهروز صفاریان
۱۳۸۶ منو رها کن خواننده، آهنگ‌ساز و تنظیم کننده تیتراژ برنامه «شب شیشه‌ای»
۱۳۸۶ بوی عیدی آهنگ‌ساز تیتراژ «بوی عیدی»
۱۳۸۶ شب شیشه‌ای آهنگ‌ساز و تنظیم کننده تیتراژ برنامه «شب شیشه‌ای» با صدای روزبه بمانی
۱۳۸۷ تنها نرو آهنگ‌ساز تیتراژ سریال «هویت» با صدای علی لهراسبی
۱۳۸۸ هوای تو خواننده و آهنگ‌ساز تیتراژ برنامه «ماه عسل»
۱۳۹۰ من عاشقت شدم آهنگ‌ساز تیتراژ سریال «ساختمان پزشکان» با صدای سیروان خسروی
۱۳۹۰ مرز خواننده و آهنگ‌ساز تیتراژ «کمی متفاوت»
۱۳۹۰ هرجای دنیایی دلم اونجاست خواننده و آهنگ‌ساز تیتراژ «ماه عسل»
۱۳۹۲ سازش خواننده، آهنگ‌ساز و تنظیم کننده تیتراژ ماه عسل»
۱۳۹۲ فصل بهار۹۳ خواننده و تهیه‌کننده تیتراژ «بهار نارنج»
۱۳۹۳ بغض تو خواننده و آهنگ‌ساز تیتراژ «ماه عسل»
۱۳۹۳ فصل بهار ۱۳۹۴ خواننده و تهیه‌کننده تیتراژ «ماه عسل»
۱۳۹۴ فصل بهار ۱۳۹۵ خواننده و تهیه‌کننده تیتراژ «بهار نارنج»
۱۳۹۵ علی دریاست آهنگساز تیتراژ ماه عسل
۱۳۹۵ نفس خواننده، آهنگ‌ساز و تنظیم کننده تیتراژ فیلم «نفس»
۱۳۹۶ بیست و یک روز بعد خواننده تیتراژ فیلم «بیست و یک روز بعد»


نماهنگ‌های مهدی یراحی

عنوان موزیک‌ویدئو ترانه‌سرا آهنگ‌ساز کارگردان

تیزر آلبوم

منو رها کن

روزبه بمانی، زهرا عاملی و… مهدی یراحی، کاظم الساهر  امیر مقیمی

تیزر آلبوم

امپراتور (۱)

مونا برزویی، روزبه بمانی و…. مهدی یراحی، رستاک حلاج و…. فرید ناصری

تیزر آلبوم

امپراتور (۲)

مونا برزویی، روزبه بمانی و … مهدی یراحی، امید جامع و… فرید ناصری
زمستون رستاک حلاج رستاک حلاج فرید ناصری

تیزر آلبوم 

مثل مجسمه

امیرعلی بهادری، مونا برزویی و… امیرعلی بهادری، رستاک حلاج و… فرید ناصری
مثل مجسمه امیر علی بهادری امیر علی بهادری زیگورات پیکچرز
نفس آرش مهرابی مهدی یراحی گروه سینارت

تیزر آلبوم

آینه قدی

امیرعلی بهادری، آرش مهرابی و… مهدی یراحی، امیرعلی بهادری و… زیگورات پیکچرز

بیست و یک

روز بعد

امیرعلی بهادری امیرعلی بهادری سپهر وکیلی

همیشه با

من باش

آمانج آذرمی آمانج آذرمی امیر مقیمی
قطعه حیک علی بحرینی مهدی یراحی امیر مقیمی
آینه قدی امیرعلی بهادری امیرعلی بهادری سپهر وکیلی
تلقین ساره تاجیک وحید پویان فرید ناصری
صورتک امیرعلی بهادری امیرعلی بهادری سپهر وکیلی
سرسام مونا برزویی مهدی یراحی فرید ناصری
پاره سنگ روزبه بمانی مهدی یراحی فرید ناصری
انکار آمانج آذرمی آمانج آذرمی فرید ناصری
اهل النخل مرتضی حیدری  مهدی یراحی فرید ناصری 
لاک‌پشت مونا برزویی مهدی یراحی سپهر وکیلی
عکس شد امید جامع امید جامع و مهدی یراحی سپهر وکیلی
اهواک مرتضی حیدری مسعود سخیروی محمد اولاد


سایر فعالیت های مهدی یراحی

سال ترانه سمت
۱۳۸۵ هنوز سردمه تنظیم کننده
۱۳۸۵ وسوسه آهنگ‌ساز و خواننده
۱۳۸۵ مُجرم آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۵ گناه عشق آهنگ‌ساز 
۱۳۸۵ فراموش آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۵ مریم آهنگ‌ساز
۱۳۸۶ یه سری به من بزن آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۷ تبعیدی آهنگ‌ساز
۱۳۸۷ زخمه آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۷ باید جای من باشی آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۷ چند سال بگذره آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۷ ما عاشق هم بودیم آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۷ حرفامو باور کن تنظیم‌کننده
۱۳۸۷ تصویر رؤیا آهنگ‌ساز
۱۳۸۷ میراث آهنگ‌ساز
۱۳۸۸ تنها نرو آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۸ کوه آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۸ با حسین آهنگ‌ساز و تنظیم کننده
۱۳۸۸ ماه قبیله آهنگ‌ساز
۱۳۸۹ تو ازم چی میخوای آهنگ‌ساز
۱۳۹۰ وابسته آهنگ‌ساز
۱۳۹۱ لیلا آهنگ‌ساز
۱۳۹۱ بیراهه آهنگ‌ساز
۱۳۹۱ من عاشقت شدم آهنگ‌ساز
۱۳۹۱ مثل ماه آهنگ‌ساز
۱۳۹۱ زمستون آهنگ‌ساز
۱۳۹۲ شب شیشه‌ای آهنگ‌ساز
۱۳۹۲ زندگیمو از تو دارم آهنگ‌ساز
۱۳۹۲ تردید آهنگ‌ساز
۱۳۹۲ الهه ناز آهنگ‌ساز
۱۳۹۲ حس می‌کنم آهنگ‌ساز
۱۳۹۳ دلشوره ۲ آهنگ‌ساز
۱۳۹۳ بوی عید آهنگ‌ساز
۱۳۹۳ دهکده آهنگ‌ساز
۱۳۹۴ تحمل آهنگ‌ساز
۱۳۹۵ عید من آهنگ‌ساز
۱۳۹۵ فراموشی آهنگ‌ساز
۱۳۹۶ علی دریاست آهنگ‌ساز


جوایز و افتخارات مهدی یراحی

عنوان

سال

توضیحات

برنده تندیس بهترین آلبوم موسیقی پاپ

1392

برای آلبوم امپراتور از دومین جشنواره سالانه موسیقی‌ما

برنده تندیس بهترین قطعه موسیقی پاپ

1392

برای قطعه امپراتور از دومین جشنواره سالانه موسیقی‌ما

برندهٔ تندیس مردمی بهترین تیتراژ

1392

برای قطعهٔ «سازش» در برنامه ماه عسل

برنده تندیس مردمی بهترین تیتراژ

1393

در اولین سری از جشنواره تلویزیونی برنامه سه ستاره نوروز

بهترین خواننده موسیقی پاپ

1395

برای آلبوم آینه قدی در جشنواره موسیقی فجر

برترین خواننده سال

1397

در دومین دوره جایزه ترانه افشین یداللهی

عکس از مهدی یراحی خواننده


24 حقیقت جالب درباره مهدی یراحی

  1. صفحه اینستاگرام مهدی یراحی پس از بازداشت او از دسترس خارج شده است.
  2. او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۹ در سن 19 سالگی پس از مهاجرت از اهواز به تهران آغاز کرد.
  3. سازهای گیتار و پیانو را کاملا تجربی یاد گرفت و در نوازندگی آنها مسلط است.
  4. اولین آلبوم مهدی یراحی از وزارت ارشاد مجوز نگرفت اما او به عنوان آهنگساز فعالیتش را ادامه داد.
  5.  آلبوم «حسین استیری» اولین تجربه وی در این عرصه موسیقی است.
  6. در سال ۱۳۸۵ ترانه «منو زیر سایه خودت بگیر» را به همراه نیما مسیحا و روزبه بمانی خواند و یک سال بعد آهنگ «منو رها کن» را به صورت مستقل عرضه کرد.
  7. در سن 26 سالگی با خواندن تیتراژ پایانی برنامه «شب شیشه ای» با مجری گری رضا رشیدپوردر شبکه تهران معرفی شد.
  8. در سال 1388 با خواندن تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل به نام «هوای تو» مشهور شد.
  9. در سال 1389 با بازخوانی ترانه علی مودک ساخته کاظم الساهر در خوزستان به محبوبیت فراوانی دست یافت.
  10. از آثار ونجلیز که اسطوره ملودی سازی اش است به شدت لذت می برد و اعتقاد دارد که ونجلیز، موسیقی را با زبانی ساده اما بسیار عمیق عرضه می کند
  11. آثار دکتر علی شریعتی و پائولو کوئلیو از کتاب های محبوبش هستند.
  12. مهدی یراحی از مادرش به عنوان اولین حامی حضورش در موسیقی نام می برد.
  13. صدای استاد محمدرضا شجریان، فرهاد مهراد، ابراهیم حامدی، داریوش اقبالی، معین، فریدون فروغی و هایده را بسیار می پسند.
  14. پیشنهاد بازیگری داشته است اما می گوید که دغدغه بازی ندارد.
  15.  مهدی یراحی از هرگونه فعالیت هنری در ایران ممنوع است.
  16. او می گوید که  با آژیرجنگ بزرگ شده است و موبایلش همیشه بی‌صداست.
  17. او در مصاحبه ای گفته است که از «شادمهر عقیلی» به دلیل اینکه موزیسین باهوشی است بیشترین تاثیرپذیری را داشته است.
  18. وی گفته است که اگر دنبال کاسبی بودم، قطعاً سراغ موسیقی نمی‌آمدم.
  19. مهدی یراحی سرود زندگی را در پی حمایت از اعتراضات سال 1401 منتشر کرد.
  20. علاقه اش به آهنگسازی زمانی شکل گرفت که بین سن ۱۰ تا ۱۳ سالگی ضمن شرکت در مسابقات تلاوت قرآن، نا خودآگاه مجذوب موسیقی درونی آیه ها و آهنگ چینش کلمات شد.
  21. مهدی یراحی در اسفند ۱۴۰۱ توسط دادستان عمومی تهران، ممنوع المعامله شد.
  22. اولین آلبوم او در سال 1390 به نام  «منو رها کن» پس از 3 سال تلاش با مجوز وزارت ارشاد روانه بازار و منتشر شد.

  23. وی در بین هنرمندان و همکارانش دوست‌ها فراوان دارد، اما رابطه دوستی اش با احسان علیخانی نزدیک‌تر اسـت.
  24. این خواننده اولین آهنگ سازی را روی آلبوم حسین استری انجام داد.
کنسرت مهدی یراحی

مصاحبه مهدی یراحی

مصاحبه مهدی یراحی به صورت متنی و گفت و گوی تصویری وجود دارد اما در سال های اخیر مصاحبه جدیدی از او با رسانه های نیست. در ادامه قسمتی از مصاحبه مهدی یراحی با موسیقی ما به تاریخ اسفند سال 1395 را می خوانید:

از آلبوم «امپراطور» شروع کنیم. آلبومی که منتقدپسند بود اما تمام قطعاتش نتوانست در میان مخاطبان عام فراگیر شود.
از مردم عام می‌توانید برش‌های مختلفی در اجتماع پیدا کنید. فکر می‌کنم منظور شما از مخاطب عام، شنونده‌های 12 تا 20 سال باشد و باید بگویم که آلبوم «امپراطور» برای افراد بالای این رنج سنی بود. این موضوع را قبول دارم ولی «امپراطور» را یک آلبوم منعطف می‌دانم؛ چون از قطعه‌ای مثل «از خودت خبر بیار» تا «هر جای دنیایی» در آن وجود داشت. هدفمان از تولید «امپراطور» این بود که به مخاطبان مختلف سوزن بزنیم و می‌خواستم ببینیم که در چه سبکی می‌توان اثرگذارتر بود. در «امپراطور» به نوعی داشتم قِلِق‌گیری می‌کردم و می‌خواستم ببینم چگونه شنیدنی‌تر هستم و هیچ ادعایی نداشتم که سبک قطعات یا استایل خواندن‌ام را پررنگ‌تر کنم. اگر به آلبوم «منو رها کن» دقت کنید، متوجه می‌شوید که در آن‌جا به غیر از آن قطعه عربی، استایل مشخص‌تری داشتم و کل کارها یک‌دست بود. اما ترانه‌های امپراطور مثل «ما هیچ وقت با هم نبودیم» و موضوعاتی از قبیل طلاق عاطفی، دغدغه طیف عمده‌ای از مخاطبان است. شاید یکی از دلایلی که باعث شد آن اثر به قول شما به خوبی شنیده نشود، پخش ضعیفش بود ولی با این وجود، برخی از مخاطبان آن را بهترین آلبومم می‌دانند.
  نتیجه ارزیابی سبک‌های مختلف و سوزن‌زدن به مخاطبان چه شد؟
نتیجه‌اش این بود که میان آهنگی مثل «هر جای دنیایی» و «منو رها کن» به یک میانگین و همچنین در کل، به یک ادبیات و مخاطب مشخص‌تری رسیدم. امروز که با شما صحبت می‌کنم، یک «مثل مجسمه» و یک «آینه قدی» را هم پشت سر دارم و نسبت به زمان «امپراطور» به بینش متفاوتی رسیده‌ام و فکر می‌کنم در کارهایم در کل به پختگی بیشتری رسیده‌اند.
آلبوم‌هایت انگار مثل میوه هستند که وقتی می‌رسند، صبر نمی‌کنی و منتشرشان می‌کنی.
چرا باید صبر کنم؟ وقتی که در آن زمان چیز بیشتری بلد نیستم و احساس می‌‌کنم به نسبت انتظاری که از پختگی آن اثر دارم نزدیک شده‌ام، باید آن را منتشر کنم.
من آلبوم را در مقابل تک‌آهنگ نمی‌بینم؛ اما به نظرم باید فاصله منطقی بین دو آلبوم باشد. «مثل مجسمه» و «آینه قدی» در دو سال متوالی منتشر شدند.
همیشه مشغول ساخت و تولید موسیقی‌ام و معمولاً هر زمان آلبومی را منتشر می‌کنیم، شعر و ملودی‌های آلبوم بعدی آماده‌اند. اینطور نیست که منتظر بمانیم آلبوم منتشر شود و سپس ساخت کارهای بعدی را آغاز کنیم. اعتقاد دارم مؤلف اصلاً نباید دنبال مخاطب برود و مخاطب باید پشت‌سر مؤلف حرکت کند.
  الان که به این چهار آلبوم نگاه می‌کنی، چه آهنگ‌هایی هست که اگر امروز می‌خواستی تصمیم بگیری، آنها را نمی‌خواندی؟
اگر به گذشته برمی‌گشتم، مثلاً «چشای دریایی» را نمی‌خواندم. بسیار کار خوبی است اما بیان آن شعر و ملودی از زبان من جذاب نیست و این موضوع را روی استیج فهمیدم. شاید امروز «مهم اینه» را هم نمی‌خواندم. در حالی که این دو آهنگ بین مخاطبان 12 تا 20 ساله پرطرفدارند اما با وجود ترانه و ملودی بسیار خوب، این کارها شاید مناسب صدا و استایل من نبودند. به عنوان مثال قطعه «آشوب» که آن هم ترانه و ملودی امیرعلی بهادری است را مناسب خودم می‌دانم؛ در حالی‌که مثلاً «چشای دریایی» نه. پس مشکل از سازنده این کارها نیست بلکه مشکل از انتخابم بوده است. یا اگر هزار بار دیگر به گذشته برگردم، آهنگ عربی «علی مودک» را با وجود ریتم بسیار شادش می‌خوانم.
به دلیل اینکه در موسیقی پاپ ایران پرودیوسر نداریم و نهایتاً خواننده به تشخیص و سلیقه خودش آثاری را می‌خواند و بعداً ممکن است نگاهش عوض شده باشد. خیلی از خواننده‌ها بوده اند که توانایی خود را ثابت کرده بودند اما به دلیل انتخاب‌های نادرست از بازی خارج شدند.
شاید آنها هم برای دل‌شان خوانده‌اند و خودشان راضی باشند ولی در کل اعتقادم این است که نباید هنرمند را بابت سلیقه‌اش تَخطَئه کرد. یا باید مخاطب کارش بود یا نبود. شاید فکر کنید می‌گویم مرا نقد نکنید؛ اما منظورم این نیست. نقد کنید و من هم به حرف‌ها گوش می‌کنم و جایی که احساس کنم به بهترشدن کار منجر می‌شود را می‌پذیرم.
  دوست داری چنین آدمی کنارت باشد تا حتی پول بیشتری هم بسازی؟
اگر در ایران پرودیوسر داشتیم، دوست داشتم در کنارم حضور داشته باشد. چون لذت‌بخش است و راه را برای خواننده هموارتر می‌کند. اخیراً دیده‌ام که برخی از دوستان مصاحبه می‌کنند و می‌گویند که من پرودیوسر فلانی بوده‌ام. باز هم دم یکی از این دوستان گرم که گفت من قرار نیست کار فرهنگی کنم و می‌خواهم تجارت فرهنگی داشته باشم. چون بعضی‌ها توهم دارند که به جریان فرهنگ خط می‌دهند. کلاً ما غیر از خود موزیسین‌ها شخصی به نام پرودیوسر در ایران نداشته و نداریم. من در حدی که بتوانم از پس کار خودم بر بیایم، به مسائل مالی فکر می‌کنم و اگر پرودیوسر کنارم نباشد، باز هم سعی می‌کنم کار خودم را انجام دهم. اگر دنبال کاسبی بودم، با اندک هوشی که دارم قطعاً سراغ موسیقی نمی‌آمدم. چون تصور می‌کنم خوانندگی در ایران از بازیگری -که می‌گویند بعد از کار در معدن سخت‌ترین کار است- هم سخت‌تر و پرحاشیه‌تر است.
 از آهنگسازی می‌توانستی این‌قدر پول دربیاوری؟
نه، این‌قدر پول را نمی‌توانستم دربیاورم. چون الان خیلی پولدارم! (خنده) شما هر قدر آهنگسازی کنید، اندازه خواننده‌ای که به کنسرت برسد، پول در نمی‌آورید. نسبت به بعضی از همکاران کنسرت‌های کمتری دارم؛ چون برخی از آنها حتی شاید روزی دو سه برنامه اجرا کنند. اما قلباً دوست ندارم در فاصله زمانی کوتاه چندین سانس کنسرت داشته باشم. دلیل حرفم این نیست که همیشه نمی‌توانم این تعداد کنسرت را پر کنم. معمولاً از تهیه‌کننده‌ها خواهش می‌کنم که حتی‌المقدور در هر شب یک سانس کنسرت برگزار کنیم؛ چون طبیعتاً انرژی‌ام کم می‌شود و در حق مخاطبان یک سانس اجحاف خواهد شد.
آن کارهایی که می‌گویی تا کنون نخوانده‌ای، چیست؟
دوست دارم کارهایی را بخوانم که برای خودم بیشر دغدغه‌اند. شاید از این سن به بعد، کارهای اجتماعی‌ام بیشتر شوند. حتی «آینه قدی» یا «بی‌سرزمین» عاشقانه‌‌هایی اجتماعی‌ هستند. با اینکه فارغ از ترانه «خاک» بیشتر در جامعه به عنوان یک خواننده عاشقانه‌خوان مطرح شده‌ام، اما دغدغه‌های این روزهایم متفاوت است.
مهدی یراحی
بعد از قطعه خاک انتقادی هم شنیدی؟
آن زمان که «خاک» را ساختیم و منتشر شد، هنوز موج رسانه‌ای معضلات خوزستان راه نیفتاده بود و هر منتقد منصفی متوجه می‌شود که آن کار را برای درد دل خود و همشهریانم ساخته‌ام. تازه از زمستان 95 که برق و آب اهواز قطع شد و وزیر نیرو و مسئولین به اهواز آمدند، توجهات بیشتری به معضلات مردم خوزستان جلب شد که امیدوارم مداوم و ثمربخش باشد. یعنی فقط مختص شرایط سیاسی کنونی جامعه نباشد و حرف‌ها و وعده‌هایی که برای دلجویی از مردم خوزستان از سوی مسئولین زده شد مقطعی نبوده و عملی شوند.
 بین موسیقی و زندگی کدام را انتخاب می‌کنی؟
بین موسیقی و زندگی، قطعاً زندگی را در مفهوم انسانی‌اش انتخاب می‌کنم.
 اگر همه زندگی‌ات، ساز یا حنجره‌ات باشد اما بگویند که نباید ساز بزنی یا بخوانی وگرنه زندگی‌ات به خطر می‌افتد، انتخابت چیست؟
اگر بدانم خیلی عمر می‌کنم، شاید دیگر نخوانم یا ساز نزنم! چه کاری است؟! (خنده) مگر آنکه خواندن منجر به رسیدن به مفهومی انسانی‌تر از ادامه حیاتم باشد.
  در این سال‌ها و خصوصاً سال گذشته با تلویزیون هم حاشیه‌های کمی نداشتی.
با تلویزیون قهر نیستم و اولین کاری که خواندم، برای تیتراژ برنامه «شب‌ شیشه‌ای» بود. ولی یک‌سری از برخوردهای سلیقه‌ای تلویزیون حالم را بد می‌کند. مثلاً سال گذشته برای تیتراژ «ماه عسل» قطعه «نگو نگفتی» را خواندم و ابتدا تأیید و سپس رد کردند. در ادامه ده یازده روز رفت‌وآمد داشتند و خودم هم خسته شده بودم و گفتند که به دلایلی، این کار را پخش نمی‌کنند. صادقانه بگویم در همکاری با تلویزیون دل‌زده شده‌ام. ممکن است برخی از خرده‌مسئولان تلویزیون با من مشکل داشته باشند و از سر کینه‌توزی علاقه‌ای به حضورم در تلویزیون نداشته باشند که برایم مهم نیست.

 10 سال دیگر حسرت این روزها را نمی‌خوری و نمی‌گویی که ای کاش بیشتر پول در می‌آوردم؟

هیچ‌وقت حسرت نمی‌خورم و الان هم به نسبت خودم درآمد دارم. از ابتدا انتخابم این بود که بازاری نباشم. سال‌ها قبل با خودم آسیب‌شناسی کردم و دیدم در هر ژانری، یک مدل هنری و یک مدل بازاری داریم. در تئاتر و سینما و هنرهای مختلف این‌طور است. اما برایم سوال پیش آمد که چرا در موسیقی پاپ، مدل هنری نداریم یا کمتر داریم و تقریباً همه در یک زمین بازی می‌کنیم؟ مثلاً «سیروان خسروی» آنچه که می‌خواند را دوست دارد و از روز اول هم این‌قدر نمی‌فروخت. به نظرم با تعریف لذت‌بردن از کاری که انجام می‌دهید، سیروان موفق‌ترین خواننده پاپ ما است. مهم‌ترین معیار برای من این است که سیروان با حفظ استانداردهای هنری در موسیقی کاری را می‌خواند که دوست دارد و این برای من ارزشمند است. این روزها خیلی‌ها کارهایی را می‌خوانند که شاید دوست‌شان ندارند و آن هم صرفاً برای جلب رضایت بازار است؛ اما دوست ندارم در این طبقه‌بندی باشم. من برای بنز سوار شدن سمت موسیقی نیامده‌ام بلکه برای لذتش وارد این کار شده‌ام. آدم موفق در هنر کسی نیست که بیشتر پول در بیاورد، بلکه چنین فردی در تجارت موفق است.

 در مصاحبه‌ای که سه سال پیش با هم داشتیم، روی این موضوع تأکید می‌کردی که نسل شما با بلاتکلیفی‌های زیادی درگیر است و حتی از لفظ بیچارگی هم استفاده کردی. یادم است که گفتی خودم هم هنوز بلاتکلیفی‌های زیادی دارم. مهدی یراحی حال حاضر هنوز هم پس از 3 سال آن چالش‌ها را دارد؟

سن که بالا می‌رود، قاعدتاً تجربه هم بیشتر می‌شود. اما در بحث اجتماعی، به نظرم علاوه بر نسل ما، نسل‌ پدرانمان هم بلاتکلیفی‌های زیادی داشتند. من هم خیلی وقت‌ها به لحاظ فکری درمانده می‌شوم؛ اما سعی می‌کنم با شناخت بیشتر، خودم را آرام کنم.

  هنوز هم ردپای این بلاتکلیفی در کارهایت هست. از «باور نکن» و «حراج» تا «امپراطور» و «مثل مجسمه» و الان هم که «آینه قدی» و «نگو نگفتی» این بلاتکلیفی را دارند.

من نمی‌خواهم در کارهایم بلاتکلیفی باشد؛ اما کلافگی‌های نسل من در کارهایم هویدا است. الان شاید نسبت به 3 سال پیش، به درک درست‌تری از کاری که انجام می‌دهم رسیده‌ باشم. فارغ از کار شاید به جهت همین کلافگی است که انسان تا پایان عمر در پی آرامش است. به اعتقاد من بخش عمده این بلاتکلیفی هم به دلیل دوره گذار است که در آن قرار داریم. دوره گذار از سنت به مدرنیته که بسیار پیچیده است.

مهدی یراحی در خندوانه

مهدی یراحی در برنامه دورهمی

عکسهای مهدی یراحی

عکسهای مهدی یراحی

تصاویری از مهدی یراحی
مهدی یراحی و افشین یداللهی
کنسرت مهدی یراحی
عکس قدیمی از مهدی یراحی

عکس مهدی یراحی و احسان علیخانی

 

پرسش های متداول

مهدی یراحی کجاست؟

مهدی یراحی در روز دوشنبه 6 شهریور سال 1402 به دستور دادستان تهران در پی انتشار ترانه‌ای روسری تو بازداشت شد و در زندان به سر می برد.

علت بازداشت مهدی یراحی چیست؟

مهدی یراحی به دلیل انتشار آهنگ روسریتو که مخاطب را تشویق به کشف حجاب می‌ کند، بازداشت شد.

علت ممنوع الکاری مهدی یراحی چیست؟
 مهدی یراحی به دلیل اعتراضاتی و نقدهای که به مسائل و معضلات اجتماعی ایران دارد ممنوع الکار است.
مهدی یراحی اهل کجاست؟
مهدی یراحی اصالتا اهوازی است.


سخن آخر

زندگینامه مهدی یراحی خواننده، آهنگساز، نوازنده و تنظیم کننده ایرانی که به تازگی به دلیل انتشار موزیک ویدیوی «روسریتو» بازداشت شده است را بررسی کردیم. در مطلب پربازدید دیگری به معرفی زندگینامه محسن چاوشی؛ از ازدواج تا حواشی همراه عکس و فیلم پرداخته ایم که در صورت تمایل می توانید آنها را مطالعه کنید. اگر شما اطلاعات بیشتری از زندگی شخصی و هنری این خواننده و آهنگساز دارید می توانید با ما و سایر مخاطبان رویداد ایران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
هاجر خانی
علاقه مند به خبرنگاری و تولید محتوا