به گزارش اکوایران ، بحث ناترازی برخی از بانک‌های کشور مدتی است که بر سر زبان‌ها آمده است. رئیس کل بانک مرکزی در ماه‌های گذشته چندین بار از اقدامات بانک مرکزی برای گذر از ناترازی بانک‌های تجاری سخن گفته است. بانک خاورمیانه در میان بانک‌هایی که درگیر ناترازی هستند قرار ندارد. وخاور در سال‌های اخیر تراز عملیاتی خود را به سطح 300 میلیارد تومان رسانده است. بانک خاورمیانه در سال‌های گذشته سود انباشته خود را در جهت افزایش سرمایه مصرف کرده است و سرمایه خود را به سطح 3 هزار و 500 میلیارد تومان رسانده؛ در حالی که همچنان نزدیک به 3 هزار و 700 میلیارد تومان سود انباشته در اختیار دارد.

وخاور در بهار سال گذشته هزینه مطالبات مشکوک الوصول 13.5 میلیارد تومانی به میزان 2.8 درصد سود خالص فصلی خود به ثبت رساند. در سه ماهه ابتدایی امسال اما، بیش از 55 میلیارد تومان هزینه مطالبات مشکوک الوصول برای این بانک به ثبت رسیده که نزدیک به 6.9 درصد سود خالص فصل بهار امسال وخاور است. افزایش متناسب مطالبات مشکوک الوصول بانک خاورمیانه با درنظر گرفتن رشد 75 درصدی خالص درآمد تسهیلات وخاور به نسبت بهار 1401 منطقی به نظر می‌رسید اما رشد چهار برابری مطالبات مشکوک الوصول این بانک نسبت به رشد درآمدزایی و سودآوری این بانک سنخیتی ندارد.

روند تراز عملیاتی بانک خاورمیانه

بانک خاورمیانه در سال جاری حدودا نیمی از درآمد تسهیلات اعطایی خود را به تراز عملیاتی تبدیل کرده است. تراز عملیاتی وخاور در سال 1400 به طور متوسط ماهانه 108 میلیارد تومان بوده است. بیشترین میزان تراز عملیاتی وخاور در سال 1400 با 165 میلیارد تومان به شهریور ماه تعلق داشت و کمترین میزان نیز در آذر 1400 با 29 میلیارد تومان به ثبت رسیده بود.

استهلاک منابع طبیعی چه تفاوتی با استهلاک سایر دارایی‌ها دارد؟