جستجو
رویداد ایران > خبرها > همه چیز درباره بازگرداندن گوشی‌های اندروید به حالت کارخانه

همه چیز درباره بازگرداندن گوشی‌های اندروید به حالت کارخانه

همه چیز درباره بازگرداندن گوشی‌های اندروید به حالت کارخانه
این گزارش شامل اطلاعاتی درباره بازگرداندن گوشی‌های اندروید به حالت کارخانه است.
 اگر تا به حال به یک مشکل جدی در وسیله اندرویدی خود برخورده‌اید یا قصد دارید آن را به فروش برسانید، اولین کاری که باید انجام داد بازگرداندن تنظیمات گوشی یا تبلت اندرویدی به حالت کارخانه است. در این گزارش، مطالبی را ارائه می‌کنیم که برای بازگرداندن تنظیمات تلفن همراه به حالت کارخانه، مفید است و همچنین روش بازیابی اطلاعات گوشی‌های اندرویدی پس از بازگردانده شدن تنظیمات آن به حالت کارخانه را ارائه خواهیم کرد.

ریست فکتوری چیست؟

ریست فکتوری فرآیندی است که یک شخص روی دستگاه خود مانند گوشی هوشمند یا تبلت انجام می‌دهد که این فرآیند تمام اطلاعات ذخیره شده روی حافظه دستگاه را به صورت کامل حذف می‌کند و تنظیمات آن را به زمانی بازمی‌گرداند که دستگاه از کارخانه بیرون آمده بود در نتیجه آن را بازگشت به تنظیمات کارخانه هم می‌نامند. این فرآیند «مستر ریست» یا «سیستم ریستور» هم نامیده می‌شود. گاهی اوقات، افراد آن را پاک کردن حافظه دستگاه هم می‌نامند که همان ریست فکتوری است.

چرا گوشی خود را ریست فکتوری می‌کنیم؟

چندین دلیل برای ریست فکتوری کردن دستگاه‌های اندرویدی وجود دارد. اول از همه، اگر می‌خواهید گوشی خود را بفروشید، نمی‌خواهید که شخص خریدار اطلاعاتی از شما را روی آن گوشی یا دستگاه دیگر هوشمند ببیند، در نتیجه قبل از این که گوشی یا تبلت خود را به شخص دیگری واگذار کنید، نیاز است تا آن دستگاه را به تنظیمات کارخانه بازگردانید.
دومین دلیل مربوط به برنامه‌های غیر ضروری روی یک دستگاه اندرویدی است. شاید شما هم تجربه این را داشته‌اید که از برخی برنامه‌های روی گوشی خود استفاده نکنید و آن‌ها فقط مقداری از حافظه دستگاه را اشغال کرده‌اند. به دلیل این که سرعت دستگاه در چنین مواردی نسبت به قبل پایین‌تر می‌آید، بازگرداندن تنظیمات دستگاه به تنظیمات کارخانه می‌تواند همه چیز را به حالت اول بازگرداند و سرعت گوشی افزایش یابد.

آخرین دلیل مشکلات سخت‌افزاری دستگاه است. اگر سخت‌افزار دستگاه مشکلی دارد که نمی‌توان آن را به راحتی حل کرد، اجرای ریست فکتوری می‌تواند آن مشکل را حل کند.

چگونه دستگاه اندرویدی خود را ریست فکتوری کنیم؟

سیستم عامل اندروید این قابلیت را دارد که در گوشی‌های مجهز به آن می‌توان ریست فکتوری را به راحتی انجام داد. این عمل در قسمت تنظیمات گوشی‌های اندرویدی قابل انجام است. به یاد داشته باشید که قبل از ریست فکتوری کردن دستگاه اندرویدی خود، حتما یک بک‌آپ از اطلاعات ذخیره شده در حافظه دستگاه تهیه کنید. همچنین ممکن است دلتان بخواهد بک‌آپ تنظیمات برنامه‌ها، لیستی از اپلیکیشن‌های مورد علاقه خود و تصاویر، فیلم‌ها یا موسیقی‌هایی را که مورد علاقه شما هستند، تهیه کنید.
برای بازگرداندن گوشی‌های اندروید به تنظیمات کارخانه مراحل زیر را پی بگیرید.
۱ - ابتدا به قسمت تنظیمات گوشی اندرویدی خود مراجعه کنید.
۲ - به گزینه‌های پایانی تنظیمات بروید و گزینه سیستم را انتخاب کنید.
۳ - در این بخش، چند گزینه متفاوت را خواهید دید که گزینه پیشرفته (Advanced) یکی از آن‌ها است. همین گزینه را انتخاب کنید.
۴ - گزینه Reset options را لمس کنید.

۵ - در فهرست باز شده، یک گزینه به نام همه اطلاعات را پاک کن یا ریست فکتوری (factory reset) را مشاهده می‌کنید که باید آن را باز کنید.
۶ - در صفحه باز شده، یک هشدار به شما نشان داده خواهد شد مبنی بر پاک شدن تمام اطلاعات ذخیره شده روی حافظه دستگاه مانند اکانت گوگل، تنظیمات سیستم و اپلیکیشن‌ها، برنامه‌ها، موسیقی‌ها، تصاویر و دیگر اطلاعات کاربر است.
۷ - اگر مطمئن هستید که می‌خواهید دستگاه خود را ریست فکتوری کنید، گزینه حذف همه (Delete All) را انتخاب کنید.

۸ - دستگاه از شما می‌خواهد کد پین یا رمز عبور خود را وارد کنید و سپس روی Next لمس کنید.
۹ - برای تأیید حذف اطلاعات، گزینه Delete all را انتخاب کنید.
۱۰ - با پشت سر گذاشتن مراحل ذکر شده، فرآیند ریست فکتوری آغاز می‌شود و زمانی که دستگاه شما دوباره روشن شود، تصور خواهید کرد که یک دستگاه جدید در دست خود گرفته‌اید.

توانایی بازیابی اطلاعات پس از ریست فکتوری کردن دستگاه‌های اندرویدی

همه تصور می‌کنند که اگر دستگاه اندرویدی خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانند، تمام اطلاعات ذخیره شده روی حافظه دستگاه آن‌ها پاک خواهد شد و این اطلاعات پاک شده دیگر قابل دستیابی نیستند. در هر حال، چنین چیزی نیست. پس از بازگردانی تنظیمات دستگاه‌های اندرویدی به تنظیمات کارخانه این امکان وجود دارد که اطلاعات آن را بازیابی کرد. این در صورتی است که شما گوشی یا تبلت خود را ریست فکتوری کرده‌اید و خواستار داشتن آن اطلاعات پاک شده روی دستگاه خود هستید، اما این مسئله می‌تواند برای حفاظت از اطلاعات داخل حافظه دستگاه مشکل ایجاد کند.

رمزگذاری داخلی اندروید برای محافظت از داده‌های کاربران

سال‌ها پیش، دستگاه‌های اندرویدی به طور پیش فرض رمزگذاری نشده بودند. این بدان معنا است که حتی پس از انجام تنظیم مجدد کارخانه، برخی از داده‌ها هنوز هم در فضای داخلی دستگاه قابل دسترسی خواهند بود. ابزار‌هایی در دسترس هستند که می‌توانند به یک دستگاه از قبل تنظیم مجدد وصل شوند و فایل‌های حذف شده را استخراج کنند. این مطالب می‌تواند شامل داده‌هایی از جمله مخاطبین، عکس‌ها یا متن‌ها باشد. برای محافظت از داده‌های خود، قبل از تنظیم مجدد کارخانه، باید دستگاه خود را رمزگذاری کنید.

با این حال، از زمان عرضه اندروید ۶، دستگاه‌های اندرویدی به صورت پیش‌فرض رمزگذاری می‌شوند. این بدان معنا است که کاربران لازم نیست با استفاده از ابزار‌های گوناگون به داده‌های حذف شده به داده‌های خود دسترسی پیدا کنند. حتی اگر ابزار‌هایی قادر باشند که فایل‌های حذف شده را بازیابی کنند، این فایل‌ها رمزگذاری خواهند شد و افراد دیگری به آن دست پیدا نخواهند کرد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب