به گزارش اکوایران، افزایش قیمت پیاز در هند نسبت به افزایش ۷۰۰ درصدی اخیر گوجه فرنگی برای دولت نخست‌وزیر نارندرا مودی خطر بیشتری دارد و مقامات را مجبور می‌کند تا قبل از آغاز نظرسنجی‌ها گام‌های جدیدی برای مهار تورم مواد غذایی بردارند.

طبق آنچه در گزارش بلومبرگ آمده، هند 40 درصد مالیات بر صادرات پیاز وضع کرده و قصد دارد آن را با نرخ یارانه‌ای به فروش برساند. این محصول در کنار گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی به‌عنوان بخشی از سه محصول بسیار مهم برای رژیم‌های غذایی هند قرار دارد که افزایش قیمت‌های گذشته به دلیل از دست دادن محصول مانع از بازگشت برخی احزاب حاکم به قدرت شده است. مصرف‌کنندگان نسبت به گوجه فرنگی و سیب زمینی حساسیت بیشتری نسبت به پیاز دارند؛ محصولی که جایگزین کردن آن با هر کالای دیگری در بسیاری از غذاهای محلی، سخت است.

پس از اینکه قیمت گوجه‌فرنگی در پی بارش‌های شدید و از بین رفتن بسیاری از مزارع گوجه هشت برابر شد، دولت با انتقاد شدید روبرو شد. امروز قیمت گوجه فرنگی کاهش یافته است، اما افزایش مداوم پیاز، مقامات را در حالت آماده‌باش قرار داده است. این حرکت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که به دلیل آب و هوای نامناسب، هزینه ها برای بسیاری از کالاهای کشاورزی مانند گندم و برنج افزایش می‌یابد.

کارگران در حال برداشت پیاز در مزرعه‌ای در ماهاراشترا هستند. عکاس: دراج سینگ/ بلومبرگ

 

جاگتاب در مصاحبه‌ای گفت: «من کاشت‌ را کاهش خواهم داد زیرا هزینه‌های من هر سال افزایش می یابد، اما ما نمی‌توانیم قیمت های سودمند را دریافت کنیم. دخالت دولت در پیاز بسیار زیاد است و اقدام اخیر برای وضع عوارض صادراتی بر قیمت‌ها فشار وارد می‌کند.»

روزنامه «تایمز آو ایندیا» گزارش داد، تاجران پیاز در ناشیک، منطقه‌ای در ماهاراشترا، روز دوشنبه در اعتراض به اقدام دولت برای اعمال مالیات بر صادرات، اعتصاب نامحدودی را آغاز کردند. در این گزارش آمده است که ناشیک روزانه 300 کانتینر پیاز را به مناطق مختلف هند از جمله اوتار پرادش، بیهار و بنگال غربی عرضه می‌کند که هر کانتینر آن 28 تن است.

ماهاراشترا بزرگترین تولیدکننده پیاز کشور است که بیش از 40 درصد از تولید را به خود اختصاص داده است. آنها سه بار در سال، دو بار در فصل بارندگی و یک بار در زمستان رشد می‌کنند. بارندگی در بخش‌هایی از این ایالت 18 درصد کمتر از حد نرمال بوده است که بر محصولات کشاورزی فشار وارد کرده و دولت را در آستانه انتخابات عصبی کرده است.

باجوریا گفت: «بدیهی است که انتخابات در کانون توجه است. او گفت: «بخش عمده‌ای از افزایش قیمت مواد غذایی در ماه جولای ناشی از سبزیجاتی بود که فاسد شدنی و فصلی هستند. من بیشتر نگران کالاهایی مانند برنج و گندم هستم که چسبندگی بیشتری دارند.»