کلاهبرداری با ترفند ارسال پیامک نیاز فوری مالی به مخاطبان
رئیس پلیس فتای فراجا از کشف پرونده کلاهبرداری ۲۰ میلیارد ریالی با ترفند ارسال پیامک «نیاز فوری مالی و درخواست وجه به مخاطبان کاربران» خبر داد و گفت: تا کنون ۳۰۰ فقره پرونده در این خصوص مورد شناسایی قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار وحید مجید در تشریح جزئیات این خبر گفت: با وصول پروندههای متعدد به یکی از واحدهای پلیس فتای کشور با موضوع کلاهبرداری در قالب هک حساب کاربری شبکه اجتماعی شهروندان و درخواست وجه از مخاطبان آنها، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی افزود: متهمان پرونده با دسترسی غیرمجاز به حسابهای کاربری شهروندان، اقدام به ارسال پیامی مبنی بر «نیاز فوری مالی و درخواست وجه» به مخاطبان کاربر با عنوان و هویت وی کرده و با توجه به دریافت پیام از شناسه کاربری قربانی (که عموما از بستگان و آشنایان وی هستند) و اعتماد ایجادشده، دریافت کنندگان پیام اقدام به واریز وجه به حسابهای بانکی معرفیشده از سوی مجرمان میکردند.
رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: با بررسیهای تخصصی و اقدامات فنی صورتگرفته توسط کارشناسان پلیس فتا، در نهایت متهمان اصلی پرونده در استانهای مرکزی و شرقی کشور مورد شناسایی قرار گرفتند و پس از اخذ مجوزهای قضایی، دستگیر و در تحقیقات صورتگرفته به کلاهبرداری با شیوه ذکرشده اعتراف کردند.
وی افزود: در بررسیهای صورتگرفته تا کنون تعداد ۳۰۰ فقره پرونده مرتبط با متهمان با ارزش ریالی بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال شناسایی شده است.
رئیس پلیس فتای فراجا بیان داشت: برابر اقدامات فنی و تخصصی صورتگرفته از سوی واحدهای پلیس فتای استانها، از ابتدای سال جاری تعداد ۱۱۲ فقره پرونده مهمه و کثیرالشاکی در زمینه کلاهبرداری رایانهای شناسایی شد که در این رابطه ۲۰۴ نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
این مقام ارشد انتظامی حوزه سایبری خاطرنشان کرد: شهروندان توجه داشته باشند چنانچه در شبکههای اجتماعی و یا بستر پیامک، پیامی از دوستان و آشنایان مبنی بر درخواست وجه دریافت کردند، حتما قبل از انتقال وجه هماهنگی تلفنی با مالک خط، صفحه یا حساب کاربری انجام دهند و پس از اطمینان از صحت درخواست نسبت به واریز وجه اقدام کنند.
وی در پایان به عموم مردم هشدار داد: هرگونه تماس تلفنی یا ارتباط از طریق پیامرسانهای مجازی و درخواست اطلاعات شخصی از جمله کدهای پیامکشده به تلفن همراه بهمنظور فعالسازی حسابهای کاربری و کلاهبرداری با هویت کاربر است؛ لذا هرگز به این قبیل پیامها و تماسها توجه نکنید و کدهای دریافتی را در اختیار هیچکس قرار ندهید.
منبع: fararu-659908