جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > گام بلند «شپنا» در توسعه پایدار برداشت از حوضه آبی زاینده‌رود صفر می‌شود

گام بلند «شپنا» در توسعه پایدار برداشت از حوضه آبی زاینده‌رود صفر می‌شود

به گزارش «شرق»، محسن قدیری در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: چشم‌انداز شرکت پالایش نفت اصفهان توسعه پایدار و متوازن، تبدیل‌شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی و کسب بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه تا افق 1405 است که در این راستا شش شرکت «راهبر ترابر انرژی»، «میرداماد صفه»، «سهروردی صفاهان»، «مشعل پویا»، «اکسیر ایرانیان» و «ملاصدرا صفاهان» ایجاد و ۴۵۰ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۴۳درصدی در مجموع تعریف شده است که SPI بالای ۹۷ درصد دارد.

به گزارش «شرق»، محسن قدیری در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: چشم‌انداز شرکت پالایش نفت اصفهان توسعه پایدار و متوازن، تبدیل‌شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی و کسب بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه تا افق 1405 است که در این راستا شش شرکت «راهبر ترابر انرژی»، «میرداماد صفه»، «سهروردی صفاهان»، «مشعل پویا»، «اکسیر ایرانیان» و «ملاصدرا صفاهان» ایجاد و ۴۵۰ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۴۳درصدی در مجموع تعریف شده است که SPI بالای ۹۷ درصد دارد. از این تعداد ۷۰ درصد پروژه‌ها در شرکت اصلی و ۳۰ درصد در شرکت‌های زیرمجموعه اجرا می‌شود. او افزود: براساس‌این، 12 استراتژی «توسعه پایدار»، «توسعه زیرساخت‌های پدافند غیرعامل و مدیریت بحران»، «اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی»، «حفظ و تداوم تأمین خوراک و تولید محصولات»، «مدیریت و توسعه زنجیره ارزش»، «توسعه ارزش در شرکت‌های زیرمجموعه»، «ارتقای توان بازرگانی»، «توسعه ارزش‌های قابل ارائه به مشتریان»، «مدیریت بهینه منابع مالی و سرمایه‌ها»، «توسعه سیستم‌ها و اطلاعات مدیریت»، «توسعه توانمندی‌ها، یادگیری، مشارکت و مدیریت سرمایه‌های انسانی» و «توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی» تعریف شده و در حال اجرا است.

‌درآمد 1.4 میلیارد یورویی در افق 1407

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان درباره درآمد این شرکت نیز گفت: درآمد این شرکت در سال نخست اجرای پروژه‌های توسعه‌ای یعنی در سال جاری به ۱۶ میلیون یورو و در سال‌های آینده به ترتیب به ۵۱ میلیون یورو، ۱۳۴ میلیون یورو، ۶۶۵ میلیون یورو، ۹۷۷ میلیون یورو و یک‌میلیارد‌‌و ۴۲۷ میلیون یورو خواهد رسید. ضریب پیچیدگی شرکت پالایشگاه نفت اصفهان نیز از ۶.۲ فعلی (5.8 میانگین کشوری) به ۹.۹ در سال ۱۴۰۴و ۱۲.۶ در سال 1407 خواهد رسید. درحال‌حاضر تنها دو شرکت آمریکایی ضریب پیچیدگی در این محدوده دارند. قدیری با اشاره به پیشرفت ۹۷‌درصدی پروژه‌های کیفی‌سازی این پالایشگاه گفت: واحد تصفیه گازوئیل این پالایشگاه با راه‌اندازی پیش از موعد (۱۶ ماه زودتر از برنامه) هم‌اکنون در مدار قرار گرفته و روزانه ۲۶ میلیون لیتر گازوئیل با کیفیت یورو ۵ در این پالایشگاه تولید می‌شود. سودآوری این واحد برای پالایشگاه اصفهان حدود ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان بوده است. نخستین فاز واحد RHU این پالایشگاه نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ راه‌اندازی می‌شود. این واحد در‌حال‌حاضر 

۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این در حالی است که ساخت واحد RFCC پس از 14 سال وقفه، در دولت سیزدهم و از بهمن 1401 از سر گرفته شد که تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد. او در بخش دیگری از گزارش خود به افزایش دو میلیون لیتری تولید بنزین در این پالایشگاه اظهار کرد: در‌حال‌حاضر روزانه 

14 میلیون لیتر بنزین یورو 5 در پالایشگاه اصفهان تولید می‌شود. با این حال در حال اجرای یک طرح ابتکاری جدید هستیم تا بتوانیم خوراک میعانات و تولید بنزین را افزایش دهیم. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: با راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی این پالایشگاه، ۷۶۰ هزار تن مکمل بنزین MTBE و ۳۹۶ هزار تن سوخت کشتی در این مجتمع پتروپالایشی تولید می‌شود که انقلابی در حوزه تولید بنزین محسوب می‌شود و می‌تواند مشکل ناترازی بنزین را برطرف کند. قدیری با اشاره به تعدد برنامه‌‌های توسعه‌ای در پالایشگاه نفت اصفهان، سود واحدهای پتروشیمی این شرکت را سالانه دو میلیارد یورو اعلام و تأکید کرد: تحولات توسعه‌ای این شرکت پالایشگاه نفت اصفهان را به بزرگ‌ترین هلدینگ پتروپالایشی منطقه تبدیل خواهد کرد.

‌هدف‌گذاری برای سهم ۹۵‌درصدی تجهیزات بومی

او در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه بومی‌سازی محصولات و هدف‌گذاری برای دستیابی به سهم ۹۵‌درصدی استفاده از تجهیزات ساخت داخل در این پالایشگاه خبر داد و گفت: شرکت مشعل پویا به‌ منظور توسعه و رشد صنایع داخلی در زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان تشکیل شده است که با تجمیع ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنایع نفت به‌ویژه در استان اصفهان، تقریبا همه تجهیزات این مجموعه در داخل تولید خواهد شد. نخستین سیستم کنترل ایرانی به همت این شرکت تا چند ماه آینده در واحد KHT پالایشگاه نصب می‌شود. ارزش پروژه‌های پالایشی این شرکت حدود هزار میلیارد تومان است.

‌کاهش ۷۵ درصدی مصرف آب «شپنا» تا نیمه نخست سال آینده

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به معضل آب به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدید این پالایشگاه اظهار کرد: به‌ منظور رفع این چالش، ۲۳ پروژه در این حوزه تعریف شده است که با اجرائی‌شدن این پروژه‌ها، ۷۵ درصد مصرف آب پالایشگاه نفت اصفهان تا نیمه اول سال 1403 کاهش می‌یابد و از هزارو 200 به 300 متر‌مکعب می‌رسد. اجرای این پروژه‌ها ۱۰ میلیون یورو صرفه‌جویی اقتصادی به دنبال خواهد داشت. بازگشت سرمایه این پروژه‌ها دو سال ‌و نیم است. قدیری با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان گفت: تا نیمه نخست سال آینده صد میلیون متر‌مکعب آب از خلیج فارس به این پالایشگاه انتقال می‌یابد. در طرح‌های تعریف‌شده در این حوزه، برداشت آب تازه از منبع رودخانه زاینده‌رود به صفر خواهد رسید. این در حالی است که با ایجاد و نصب شش مخزن راهبردی 50 هزار متر‌مکعبی ذخیره آب و اتصال آنها به مخازن استراتژیک آب استان اصفهان، ذخیره آب پالایشگاه نفت اصفهان به ۱۵ روز افزایش خواهد یافت که در حفظ پایداری تولید در صورت بروز حادثه احتمالی، بسیار حیاتی است. او خاطرنشان کرد: به‌طور کلی اقدامات محیط‌زیستی در دستور کار این شرکت قرار دارد و توسعه شاخص‌های محیط‌زیستی با اجرای سیستم آبیاری زیرسطحی درختان و کاشت ۲۰۰ هزار اصله درخت در سال ۱۴۰۱ ازجمله دستاوردهای این شرکت به شمار می‌رود. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: فعالیت‌های این شرکت از سوی سازمان محیط زیست به صورت زنده رصد می‌شود.

‌صرفه‌جویی 9.5 میلیون یورویی با بهینه‌سازی مصرف انرژی

قدیری درباره بهینه‌سازی مصرف انرژی اظهار کرد: شرکت پالایش نفت اصفهان امروز موفق به صرفه‌جویی ۹.۴ میلیون یورویی در سال شده است. درحال‌حاضر ماهانه نیم میلیارد تومان برای گاز طبیعی در این پالایشگاه هزینه می‌شود که با اجرای کامل پروژه‌های توسعه‌ای این عدد به ۳۵ میلیارد تومان در ماه کاهش خواهد یافت. از آنجا که سالانه بیش از صد میلیارد دلار انرژی در کشور هدر می‌رود، می‌توان با صرفه‌جویی از آن در اجرای پروژه‌های دیگر استفاده کرد. او همچنین از احداث ۷۸ کیلومتر راه‌آهن به‌ منظور انتقال سالانه ۱۰ میلیون تن محصولات تولیدی از این مجموعه و جلوگیری از وابستگی به خطوط لوله خبر داد. مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود از اهمیت پدافند غیرعامل گفت و افزود: به این منظور برنامه‌های بسیاری تدوین شده و به‌زودی اتفاقات فوق‌العاده‌ای رقم خواهد خورد. همچنین در حوزه HSE و ایمنی نیز اصلاح زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه آتش‌نشانی، نوسازی مانیتورها و ماشین‌آلات آتش‌نشانی در راستای توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

قدیری همچنین با اشاره به اهمیت پرورش نیروی انسانی متخصص و خبره در کشور اظهار کرد: براساس‌این تا سال ۱۴۰۵، ۲۰۰ مدیر توانمند در این هلدینگ پتروپالایشی تربیت و با اتخاذ تصمیم‌های جهادی بر اساس برنامه پنج‌ساله، ثبات اقتصادی را به‌ منظور حداکثرکردن سوددهی ایجاد خواهیم کرد.

 

منبع: sharghdaily-893468

برچسب ها
نسخه اصل مطلب