جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > فرونشست زمین در زاینده رود

فرونشست زمین در زاینده رود

فرونشست زمین در زاینده رود
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: قطع و وصل مستمر جریان آب زاینده رود باعث فرونشست زمین در این محدوده شده است.
منصور شیشه فروش امروز (دوشنبه هفتم بهمن) در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه از مجموع پروژه‌های افتتاحی دهه فجر امسال، ۳۴۱ پروژه مربوط به حوزه مدیریت بحران است، اظهار کرد: این پروژه‌ها در زمینه پیشگیری از سیل، خشکسالی، تامین برق اضطراری، آبخیزداری و... است.
وی افزود: این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر ۲۱۵ میلیارد تومان در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: میانگین بارش‌های استان تاکنون ۵۹ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۲ درصد کاهش داشته است.
شیشه فروش با بیان اینکه امروز ذخیره سد زاینده رود ۳۰۷ میلیون مترمکعب است، افزود: در حال حاضر ورودی سد ۱۲.۶ و خروجی آن ۱۸ مترمکعب بر ثانیه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به جریان آب در زاینده رود، گفت: با پیگیری مدیریت استان برای تامین حقابه زیست محیطی رودخانه و تالاب گاوخونی ۲۰ میلیون مترمکعب آب رها شد.
وی با تاکید بر اینکه قطع و وصل مستمر جریان آب در رودخانه باعث فرونشست زمین در این محدوده و گرفتاریی‌هایی شده است، اظهار کرد: ۱۶ کانون گردو غبار در استان شناسایی شده که با خشک شدن زاینده رود و اراضی کشاورزی مسیر رودخانه، یکی از کانون‌های گرد و غبار محور رودخانه است و شهر اصفهان با شرایط جغرافیایی ویژه آن نمی‌تواند این کانون خشک را در مرکز خود داشته باشد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: جریان رودخانه موجب تقویت سفره‌های زیرزمینی آب می‌شود.
شیشه فروش با بیان اینکه مطابق پیش بینی‌های هواشناسی، بهمن امسال نسبت به میانگین بلندمدت سردتر است، افزود: این شرایط به دلیل تغییرات اقلیمی جهان و کشور است.
وی با اشاره به سیل امسال در فروردین و دی ماه، اظهار کرد: به طور معمول بارش‌های حدی به گونه‌ای است که بعد از یک دوره طولانی خشکسالی اتفاق می‌افتد. به همین منظور به اعضای مدیریت بحران استان برای مقابله با سیل احتمالی در فروردین ۱۳۹۹ آماده باش داده ایم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به سرمای هوا و محدودیت تامین گاز به خصوص برای شهر‌های شمالی، تاکید کرد: به همین منظور بر صرفه جویی در مصرف گاز تاکید شده تا سایر استان‌های کشور از این نعمت بهره‌مند باشند.
وی با بیان اینکه برای جبران کمبود گاز پیش بینی شد تا نیروگاه‌ها میزان مصرف گاز خود را کاهش دهند، توضیح داد: در جلسه مدیریت بحران استان مقرر شد با توجه به اینکه در اصفهان شاهد پایداری هوا هستیم و شرایط آلاینده‌های این شهر با دیگر کلانشهر‌ها به دلیل نزدیکی به صنایع بزرگ و شهرک‌های صنعتی متفاوت است و در طول سال با وزش پایین باد مواجه است، ناچار به اتخاذ اقدامات متفاوت هستیم.
شیشه فروش تاکید کرد: در این شرایط گاز به طور کامل برای نیروگاه‌ها تامین شد و اجازه نداده ایم، هیچ نیروگاهی از سوخت مازوت استفاده کند و اعلام کردیم با صرفه جویی در مصرف برق، گاز نیروگاه‌ها تامین شود.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد مصرف گاز در زمستان‌ها مربوط به بخش خانگی است، گفت: کم کردن یک درجه‌ای دمای هوا در منزل موجب صرفه جویی ۶ درصدی مصرف گاز و سه میلیون مترمکعبی جهت تامین گاز نیروگاه‌ها می‌شود و به همین منظور دستورالعمل اجرایی آن به دستگاه‌ها و ادارات مختلف ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه مطابق پیش بینی هواشناسی تا روز چهارشنبه شرایط انباشت آلاینده‌ها در اصفهان باقی خواهد ماند، تصریح کرد: در شرایط کنونی هیچ یک از صنایع استان از مازوت استفاده نمی‌کنند و محدودیت فعالیت برخی صنایع و کوره‌های آجرپزی شرق اصفهان ابلاغ شده است.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب