جستجو
رویداد ایران > استان ها > تداوم مرگ جمعی پرندگان/ میانکاله قتلگاه زمستانی

تداوم مرگ جمعی پرندگان/ میانکاله قتلگاه زمستانی

تداوم مرگ جمعی پرندگان/ میانکاله قتلگاه زمستانی
مرگ دسته جمعی پرندگان مهاجر به دلایل ناشناخته و مرموز این نگرانی را بین دوستداران حیات وحش ایجاد کرده که آیا میانکاله، آخرین ایستگاه پرندگان زمستان گذر قبل از رسیدن بهار خواهد بود.

 از چهارشنبه تاکنون میزان تلفات پرندگان مهاجر در میانکاله مازندران به بیش از هزار و ۳۰۰ قطعه رسیده و تاکنون پرونده این مرگ دسته جمعی پرندگان مختومه نشده است.
تالاب بین‌المللی میانکاله در استان مازندران در ۲۵ کیلومتری شمال شهرستان بهشهر واقع‌شده است و یکی از زیستگاه‌های مهم و باارزش پرندگان مهاجر آبزی و تعدادی پرندگان بومی است. تالاب بین‌المللی میانکاله با ۶۸ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت با دو زیستگاه آبی و خشکی، ۴۵ هزار هکتار پهنه آبی و ۲۳ هزار هکتار اراضی خشکی را شامل می شود. بر اساس آمارهای رسمی این منطقه دارای ۲۳۰ گونه پرنده و ۱۸۰ گونه گیاه است و از سال ۱۳۴۸ ابتدا به عنوان منطقه حفاظت‌شده و سپس به عنوان پناهگاه حیات‌وحش میانکاله تحت مدیریت مناطق است.
مرگ مشکوک و مرموز هزار قطعه پرنده نادر، تالاب میانکاله را به سرخط خبرها کشانده است و محیط زیست و دامپزشکی همچنان در حال رصد و پایش این پرونده هستند.
تلفات پرندگان به ۱۳۰۰ قطعه رسید
حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از جمع آوری بیش از ۸۰۰ لاشه از پرندگان مهاجر روز جمعه در میانکاله خبر داد و گفت: در روز پنجشنبه نیز لاشه ۵۰۰ پرنده جمع آوری و دفن بهداشتی شده است.



وی تاکید کرد: بعد از گذشت تقریباً ۲۴ ساعت از اولین گزارش توسط همکاران محیط زیست، کارشناسان دامپزشکی مازندران با انجام برنامه رصد و پایش و نمونه برداری با تمام امکانات لازم در محل مستقر بوده که بر اساس گزارشات دریافتی از اکیپ‌های عملیاتی مستقر، حجم تلفات فروکش کرده و به حداقل رسید.

میانکاله چند روزی در قرق کامل محیطبانان و نیروهای دامپزشکی است و دستگاه های متولی با صدور اطلاعیه‌ای از شهروندان خواستند با توجه به اینکه به استناد نتایج آزمایشات مولکولی، این تلفات، ناشی از بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نبوده ولیکن به دلیل اینکه پرندگان مهاجر آبزی به عنوان مخزن ویروس این بیماری محسوب می‌شوند و از طریق دفع فضولات خود می‌توانند خطری جدی محسوب شوند کماکان از شکار و مصرف آنها خودداری شود.

مازندران یکی از غنی‌ترین استان‌ها ازنظر حیات‌وحش و گونه‌های پرنده است که نیمی از پرندگان ایران در آن زیست و زادآوری می‌کنند اما درصدی از این پرندگان یا شکار می‌شوند و یا به دلایل نامعلوم نظیر بیماری و غیره، بهار را نمی‌بینند.

با توجه به شرایط محیطی و تنوع زیستگاهی طبیعی، از مجموع ۵۴۰ گونه پرنده، مازندران بیش از ۳۳۰ گونه پرنده خشک زی، تالابی و کنار آبزی را در خود جای‌داده که از این لحاظ تنوع خوبی دارد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب