به گزارش رویداد ایران و به نقل از خبرآنلاین، جنگندهها همچنین با ایجاد برتری هوایی در فضای نبرد و تسلط بر حریم هوایی میدان نبرد به بمبافکنها و هواپیماهای تهاجمی اجازه میدهند تا در بمباران تاکتیکی و استراتژیک اهداف دشمن شرکت کنند. موفقیت یا شکست تلاشهای یک جنگنده برای به دست آوردن برتری هوایی به عوامل متعددی از جمله مهارت خلبانان، درستی تاکتیکی دکترین جنگی برای استقرار جنگندهها و تعداد و عملکرد آن جنگندهها بستگی دارد.
در این گزارش به بررسی غولپیکرترین جنگندههای تاریخ پرداخته شدهاست که توپولف تو-۲۸ در جایگاه نخست آن ایستادهاست؛ هواپیمای رهگیر توپولف-۲۸ اساساً برای شناسایی اهداف پرنده در ارتفاع حداکثر۲۱۰۰۰ متر طراحی و ساخته شد تا محدودههای کور دفاع موشکی در سرزمین پهناور شوروی (سابق) را بپوشاند.
این بمب افکن دومین هواپیمای ضربتی بزرگ و گران قیمت در تاریخ با طول 73.6 فوت است. وزن خالص آن 21 هزار و 410 کیلوگرم است.
سوخو30 و سوخو35 به ترتیب در جایگاه سوم و چهارم این فهرست قرار دارند؛ سوخو30 یک اتاق برای دو خلبان دارد که طول کل آن 71.9 فوت است. سوخو سو-30 مجهز به یک موشکانداز داخلی اوتو کانون است. موشکهای جناح C نیز میتوانند از طیف وسیعی از مهمات مانند بمبهای هدایت شونده لیزری و بمب های خوشهای و غیره استفاده کنند.
طول بدنه ۲۱/۹ متر، پهنای بالها ۱۵/۳ متر و ارتفاع هنگام ایست روی زمین ۵/۹ متر اعلام شده است. وزن خالص هواپیما 17 و 200 کیلوگرم و بیشترین وزن هنگام برخواست 34 هزار و 500 کیلوگرم است.
منبع: simple flying
۲۲۷۲۲۷