شهریار حیدری، نماینده مردم قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تنشهای اخیر میان مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مجلس طرح یا لایحه را بررسی میکنیم. لایحه توسط دولت کارشناسی و به مجلس فرستاده می شود در کمیسیون مربوطه و در نهایت در صحن مجلس در مورد آن رأیگیری میشود، لذا لوایح در مجلس پروسه کاملاً کارشناسی را طی میکند. علاوه بر این نحوه پرداختن به طرح نیز به همین ترتیب است.
او افزود: در حقیقت برای پرداختن به طرح دستگاههای اداری در کمیسیونهای مربوطه حضور پیدا میکنند، طرح مورد بررسی قرار میگیرد و نظر کارشناسی میدهند. در مجموع متناسب با شرایط کشور طرح یا لایحه از کانال مجلس عبور میکند و در شورای نگهبان مورد بررسی قرار میگیرد. به این ترتیب که مصوبه مذکور از نظر این شورا مخالف شرع و قانون اساسی است یا خیر. زمانی که شورای نگهبان و مجلس به اختلاف بخورند مجمع تشخیص مصلحت نظام ورود پیدا میکند.
حیدری با اشاره به دخالتهای مستقیم مجمع تشخیص مصلحت نظام در طرحها و لوایح مجلس تصریح کرد: اما اخیراً خود مجمع تشخیص مصلحت نظام مستقیماً به موضوعات ورود پیدا میکند که از این منظر زحمات مجلس و شورای نگهبان در نظر گرفته نمیشود. در حقیقت وظیفه مجمع عموماً به مواردی مربوط میشود که مصلحت نظام و سیاستگذاریهای کلان کشور در آن مطرح هستند کما اینکه مقام معظم رهبری نیز در شرح وظایف اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام چندین بار تاکید کردند که بر روی چه موضوعاتی کار کنند. در مجموع به نظر بنده طرحی برای انتخابات مجلس در تهران ضرورت داشت و مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید در آن ورود پیدا میکرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره منشأ قانونی ورورد مجمع به طرحها و لوایح اظهار کرد: مجمع میتواند به طرحها و لوایح ورورد پیدا کند اما باید در مورد موضوعات کلان و کلی کشور ورود پیدا کند.
حیدری در واکنش به اینکه برخی رفتارهای مجمع تشخیص مصلحت نظام با مجلس را لجبازی ارزیابی میکنند، خاطرنشان کرد: نمیتوان نامش را لجبازی گذاشت چرا که مجمع هم در قانون اساسی جایگاه دارد و اعضای آن با حکم رهبری تعیین میشوند لذا افراد پختهای هستند. اما نظر بنده این است که مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاه بالایی دارد و در مواردی که مجلس و شورای نگهبان اختلاف نظر نداشته باشند، ورود به طرحهای مجلس شورای اسلامی در شأن مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.
نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه، به پخته بودن اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره شد اما احمدینژاد هم در این مجمع حضور دارد، یادآور شد: همه جا استثنا وجود دارد و احمدینژاد جزو استثنائات کشور است. البته نظام تشخیص داده احمدینژاد عضو مجمع مذکور باشد که این بحث دیگر است اما منظور بنده اکثریت اعضای حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که تجربه ریاست جمهوری، وزارت و حتی ریاست مجلس را برعهده داشتند البته در هر جایی اعم از مجلس مجمع استثنائاتی وجود دارند.
: دولت بزرگترین ضربه را اول به خود و بعد به مردم زد
تناسبی عادلانهترین شکل برای انتخابات مجلس است
۲۱۶۲۲۰