جستجو
رویداد ایران > خبرها > مردم از پنهان کردن واقعیت عصبانی شدند

مردم از پنهان کردن واقعیت عصبانی شدند

مردم از پنهان کردن واقعیت عصبانی شدند
معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که در داستان هواپیما خوردیم این بود که چند روز مبهم نگه داشتیم. مردم بعدازآن خیلی عصبانی شدند که چرا چند روز واقعیت را نگفتیم. بیان واقعیت و شفاف بودن واقعا مهم‌ترین کاری است که باید انجام بگیرد.

اسحاق جهانگیری افزود: دی‌ماه امسال خیلی دی‌ماه سختی بود. دی‌ماه پر دلهره و اضطراب و پر از خبرهای غیرمنتظره که شنیدیم و داغ‌های بزرگی که دیدیم. جهانگیری اظهار داشت: شرایط کشور شرایط دشواری است. هم ازنظر سیاست خارجی در شرایط خاصی قرار گرفتیم. آمریکایی‌ها برای اولین بار در تاریخ خود سردار نامی یک کشور را رسما و عملا ترور می‌کنند. می‌دانند که ما هم عکس‌العمل داریم. تهدید هم می‌کنند که اگر عکس‌العمل نشان دهید عکس‌العمل نشان می‌دهیم و ۵۲ نقطه را می‌زنیم. عکس‌العمل محکمی برادران سپاهی انجام دادند. این سیستم رسانه‌ای متأسفانه چون در انحصار آن‌ها است هر طور می‌خواهند راجع هر موضوعی فکر می‌کنند می‌توانند افکار عمومی را جهت بدهند. او افزود: بلافاصله بعد از حمله موشکی ایران گفتند این‌که چیزی نبود. گفته بودند که خیلی کارها می‌کنند چند تا موشک زدند که اصلا معلوم نیست کجا خورده است. کسی که نه زخمی شده و نه کشته‌شده است. طوری حرف می‌زنند که انگار ما شهوت این را داشتیم که بزنیم صد تا آدم را بکشیم. معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: به‌هرحال بعد از جنگ جهانی دوم کسی به آمریکایی‌ها نگاه چپ نکرده بود. آمریکایی‌ها اگر کسی بخواهد از کنار پادگانشان رد شود، در همان عراق باید از کیلومترها رد می‌شد. ایران رسما اعلام کرد و پادگان آن‌ها را موشک‌باران کرد. الآن دارند کم‌کم تلفات را اعلام می‌کنند. چراکه نمی‌توانند خیلی مسائل در فضای جامعه را مخفی کنند البته هیچ‌کس در این دنیا نمی‌تواند مسائل را مخفی کند. او تأکید کرد: هرکس در هر مسئله‌ای پنهان‌کاری کرد ضرر کرد و بعد مجبور شد به دلیل مسائل فضا بیاید رو کند که طوری دیگر مردم در موردش قضاوت کردند. ما خودمان یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ای که در داستان هواپیما خوردیم بیش از سقوط هواپیما و کشته شدند ۱۷۶ نفر انسان محترمی که در این هواپیما بودند همین بود که چند روز مبهم نگه داشتیم که چرا این اتفاق افتاده است. مردم بعدازآن خیلی عصبانی شدند که چرا چند روز واقعیت را نگفتیم. بیان واقعیت و شفاف بودن واقعا مهم‌ترین کاری است که باید انجام بگیرد.

جهانگیری در ادامه گفت: این شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای است که منطقه پرتنشی داریم. در اطراف منطقه ما همه کشورها درگیر هستند. همه دود و آتش و جنگ از آن‌ها می‌آید. عراق، سوریه، لیبی، یمن و افغانستان و ما در کانون این‌چنین شرایطی قرارگرفته‌ایم. او افزود: آمریکایی‌ها از برجام رفتند و ما گام‌های مختلفی برداشتیم. اروپایی‌ها حرف‌های عجیب‌وغریب می‌زنند با این‌که می‌دانند ما کشوری نیستیم که برجام را برهم بزنیم. رسما هم اعلام کردیم که ما در حد موادی که در برجام اختیار دادند که وقتی طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند اجازه و حق‌داریم به همان اندازه تعهداتمان را کاهش دهیم که تعهداتمان را به همان نسبت کاهش دادیم. معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: البته به نظر می‌آید آن‌ها بیشتر در این فضا می‌خواهند کاری کنند که بحث سردار و حمله به پایگاه آمریکایی تحت اخبار دیگری قرار بگیرد و در دنیا خیلی بزرگ نشود و این‌که کشورها احساس کنند می‌توانند مقابل آن‌ها بایستند، خیلی ناراحت هستند. جهانگیری در ادامه به شرایط سخت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: ما با مردم باید روراست باشیم. وضعیت معیشت مردم دشوار است. زندگی مردم دشوار شده است. ما در دو مقطع ۲ شوک تورمی داشتیم یکی در سال ۹۰ یکی هم در سال‌های ۹۷ و ۹۸ یعنی در یک دهه ۲ شوک تورمی پشت‌هم دیگر که قدرت خرید مردم را به‌شدت کاهش می‌دهد که این واقعیتی است که پیش روی ما است. او افزود: آمریکایی‌ها هم ایستادند و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها و بدترین تحریم‌ها در تاریخ بین‌الملل علیه کشور ما در حال اعمال است. این سابقه از تحریم‌ها و این‌طور پیگیری اعمال تحریم‌ها جزو دوران خیلی خاص است که این‌طور آمریکا کشتی را دنبال کند که کجا می‌رود و نفت ایران است با کاپیتان کشتی تماس بگیرد اگر در این بندر تخلیه نکنی جای دیگر بروی چقدر جایزه می‌دهیم. دولت بزرگی مثل آمریکا حاضر شود به کاپیتان یک کشتی باج و رشوه دهد که نفت کشور دیگر را به‌جایی که گفته نبرد و جایی که من می‌گویم ببر. معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: من به شما بگویم امروز شرایط اقتصادی ما نسبت به آن چیزی که آمریکایی‌ها فکر می‌کردند می‌توانند آن را دچار فروپاشی کنند، چنین چیزی نیست. وضع اقتصاد ما از ثبات، آرامش چه در تولید و صادرات و واردات قرار دارد و همه‌چیز آن خوب است. ما هیچ کالایی امروز نیست که بخواهیم وارد کنیم نتوانیم. بخواهیم صادر کنیم نتوانیم صادر کنیم البته در موضوع نفت خام شرایط طور دیگر است که باید راهکارهای جدیدتری پیدا کرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب