یونسکو مستقر در پاریس در ماه جاری میلادی اعلام کرد که آمریکا قصد دارد در ژوئیه امسال مجددا به این آژانس سازمان ملل بپیوندد و این اقدام آمریکا را نشانهای از "اعتماد به یونسکو و چندجانبهگرایی" دانست.
روزنامه وال استریت ژورنال ماه جاری گزارش داد، انتظار میرود این اقدام توسط اکثر ۱۹۳ کشور عضو یونسکو تایید شود. این تصمیم با هدف مقابله با نفوذ رو به رشد چین در این آژانس که یکی از بزرگترین اهداکنندگان آن محسوب میشود، اتخاذ شده است.
هیات دائم کره شمالی در یونسکو در بیانیهای گفت: نیت شوم آمریکا برای تسریع الحاق مجددش به این آژانس کاملا واضح است. آمریکا سابقه شرمآوری نه تنها در خروج از یونسکو بلکه در خروج از سازمان بهداشت جهانی، شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی دارد.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق کشورش برای خروج از سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر کرده است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی موسوم به KCNA در بیانیهای اعلام کرد: بهره بردن از این سازمان بینالمللی صحنهای برای تقابل میان جناحها و پنجرهای برای تحقق استراتژی هژمونی است، نه همکاری و ارتقای بینالمللی.
آمریکا در ابتدا در سال ۱۹۴۵ میلادی به یونسکو پیوست اما در سال ۱۹۸۴ میلادی در اعتراض به سوءمدیریت مالی و تعصبهای ضد آمریکایی از این سازمان خارج شد و مجددا در سال ۲۰۰۳ میلادی به آن پیوست.
آمریکا مجددا در سال ۲۰۱۸ میلادی تحت دولت ترامپ با ادعای تعصبهای ضد اسرائیلی و سوء مدیریت از این سازمان خارج شد.
کره شمالی از سال ۱۹۷۴ میلادی یکی از اعضای یونسکو بوده است.
311311