وی افزود: بر اساس الگوی زیست بوم اشتغال، مجموعه اقدامات تأمین مالی و اعطای تسهیلات بانکی، صدور مجوز، آموزش و مشاوره که توسط دستگاه های اجرایی، سیستم بانکی و نهادهای واسط ارائه میشود تا یک شغل شکل گیرد، رصد و پایش میشود.
به گفته سلامی، این ساز و کار از طریق سامانه رصد اشتغال که به بانکهای اطلاعاتی دستگاههای اجرایی متصل بوده و به طور مستمر تحولات ثبت اشتغال دستگاهها را پایش می کند، صورت میگیرد.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: اشتغال ایجاد شده در سامانه رصد مبتنی بر ثبت کد ملی افراد بوده و از اینرو موضوعاتی مانند تکراری بودن در آن امکانپذیر نیست و سوی دیگر با توجه به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خود را متعهد به شفافیت و صحت اطلاعات ثبت شده دستگاه های اجرایی در خصوص اشتغال می داند، فرآیند بررسی تلفنی و سرشماری شاغلان ثبت شده در سامانه رصد را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف سامانه رصد اشتغال، ایجاد و افزایش شفافیت در حوزه فرآیند اشتغالزایی کشور است. بسیاری از مردم از خدمات اشتغال دولت اطلاع ندارند و این فرآیند، اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار می دهد. افراد با اطلاع از روند شفافیت اشتغال، امکان دریافت اطلاعات لازم در خصوص اخذ تسهیلات و مجوزها و همچنین پایداری اشتغال مبتنی بر قانون را خواهند داشت.
سلامی یادآور شد: سیستان و بلوچستان برای امسال متعهد به ایجاد شغل برای ۳۵۸۴۰ نفر است که بر اساس ظرفیتهای هر شهرستان تقسیم و به فرمانداران ابلاغ شد.
دبیر کارگروه تخصصی اشتغال سیستان و بلوچستان در مورد عملکرد این استان بر اساس دادههای به ثبت رسیده در سامانه رصد اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، حدود ۴۰ هزار کدملی شاغل جدید در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسید که در مقیاس تعهد ۲۸۱۴۲ نفر استان، چیزی نزدیک به ۱۴۲ درصد بیش از آن محقق شد.
وی تاکید کرد: یکی از راهبردهای دولت سیزدهم، ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور است که خوشبختانه در سال گذشته این مهم محقق شد و امیدواریم با همکاری و مسئولیتپذیری همگانی، شاهد تحقق اتحاد اشتغال سال ۱۴۰۲ نیز باشیم.