کدام غذاها را در زمستان بخوریم؟
محمود بابائیان با اشاره به مزاج های خاص افراد در فصل زمستان، اظهار کرد: فصل ها هم مانند بدن انسان دارای مزاج خاصی هستند که با رعایت تدابیر آن میتوان بیماریهای آن فصل را کمتر کرده و از بروز عوارض جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه فصل زمستان دارای مزاج سرد و گرم است، افزود: در فصل زمستان به علت برودت هوا و سرما اکثر افراد به خصوص افرادی که با مزاج سردی و گرمی باشند دچار اذیت و آزار هستند.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بیماریهای مختلف تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت، بیماریهای گوارشی مثل ترش کردن و دردهای مفصلی در فصل زمستان شیوع دارد و از دیدگاه طب سنتی تدابیر خاصی برای این فصل آورده شده که مهم ترین آن تدابیر غذایی است.
وی با تاکید بر اینکه اهمیت مصرف غذاهای با طبع گرم در فصل زمستان، گفت: در این فصل باید غذاهای دارای طبع گرم مانند گوشت پرندگان، بلدرچین، جوجه مرغ، گوشت شتر و شتر مرغ را مصرف کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: تخم پرندگانی مانند مرغ، بلدرچین و کبوتر از غذاهای گرمی بخش بوده و کاهش عوارض سرمای زمستان برای افراد بسیار کمک کننده هستند.
بیشتر بخوانید:
چه غذاهایی با "مزاجهای دم، صفرا، بلغم و سودا" سازگار است؟
مواد غذایی مفید و مضر برای سوداوی مزاج ها چیست؟
خواص شگفت انگیز خیار که نمیدانستید!
غذاهای مناسب برای افراد با طبع گرم و خشک یا صفراوی ها
توصیه طب سنتی برای درمان آنفلوآنزا
بابائیان، تاکید کرد: چاشنی هایی مانند زیره، دارچین، زعفران، آویشن، مرزه، فلفل و زنجبیل از چاشنی هایی هستند که میتوان در فصل به غذاها اضافه کرد تا مزاج آن را گرمتر کنیم.
این متخصص طب سنتیبا بیان اینکه از توصیههای دیگر استفاده از میوههایی با مزاج گرم و خشکبارها در فصل زمستان است، اظهار کرد: همچنین پرهیز از غذاهای بلغم زا مانند آب سرد، لبنیات مثل دوغ و ماست ترش، آش رشته و اجتناب از مصرف غذاهای ترش مزه و میوه های ترش و آبکی از توصیههای مهمی است که در فصل زمستان آورده شده است.
وی تصریح کرد: پرهیز از خوردن غذاهای مانده، کنسرو و غذاهای فریز شده در فصل زمستان مورد تاکید است؛ همچنین ورزش کردن و انجام فعالیت های بدنی بیشتر به خصوص در میانه روز در کاهش عوارض بیماریهای فصل سرما بسیار کمک کننده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: دور ماندن از باد سرد و سرمای مستقیم این فصل، پرهیز از انجام خون گیری و حجامت فقط با دستور پزشک از توصیه های دیگر تاکید شده در فصل زمستان است.
بابائیان تاکید کرد: توصیه آخر پوشیدن لباس های پشمی، پنبه ای، پوشش مناسب سر و پاها است تا از بیماری های سرد این فصل پیشگیری شود.