ترافیک غیر علنی ها در بهارستان
صبح روز گذشته محمد شریعتمداری، وزیر صنعت،معدن و تجارت به همراه محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در جلسه غیرعلنی 4 ساعته مجلس که به منظور بررسی راهکارهای برونرفت از مشکلات اقتصادی تشکیل شده بود، به نمایندگان قول داد در راستای شفافسازی و تحقق مطالبات مردم و دستور رئیس جمهوری، لیست افراد و شرکتهایی که با ارز دولتی خودرو وارد کشور کرده اند را منتشر کند.
بر اساس این قول چند ساعت بعد وعده وزیر صنعت به نمایندگان که حاصل رایزنی و گفتمان بسیاری از نمایندگان با وزیر و معاونان او در این جلسه بود، محقق شد و لیست مورد نظر برای انتشار در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت. به این واسطه دومین شفاف سازی از سوی وزرای ارتباطات و صنعت و معدن درباره شرکت هایی که با ارز دولتی 4200 تومانی اقدام به واردات گوشی موبایل و حالا خودرو کرده بودند، صورت گرفت. مسئلهای که شائبههای زیادی در جامعه درباره ممانعت وزیر صنعت از انتشار اسامی فوق ایجاد کرده بود.
گفتنی است صبح روز گذشته مجلس شورای اسلامی برای بررسی راهکارهای برونرفت از مشکلات اقتصادی که پس از خروج آمریکا از برجام و تهدید ایالات متحده به تحریم های اقتصادی علیه کشورمان ایجاد شده است برای چندمین بار جلسه غیرعلنی تشکیل داد. جلسهای که 4 ساعت به طول انجامید و به گفته فاطمه سعیدی عضو هیات رئیسه فراکسیون امید، نمایندگان بدون هیچ تعارف و ملاحظهای به دلیل محرمانه و غیرعلنی بودن جلسه دغدغه و مشکلات مردم را با نمایندگان دولت در میان گذاشتند. او این جلسه را مفید ارزیابی کرد و گفت که برخلاف برخی جلسات که بیشتر یک طرفه است و فقط نمایندگان دولت حرف می زنند، تعداد زیادی از نمایندگان در این جلسه موارد مورد نظرشان را با دولت اعم از وزیر صمت و سخنگوی دولت که ریاست سازمان برنامه و بودجه را نیز برعهده دارد، در میان گذاشتند.
جلساتی که معمولا فایده خاصی ندارند!
هرچند که پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت وگو با «ابتکار» معتقد است اینگونه جلسات زیاد برگزار میشوند ولی مهم خروجی آن جلسات است که تا کنون چیزی که مطلوب بوده است، از این جلسات به دست نیامده است. البته علی لاریجانی، رئیس مجلس پس از اتمام این جلسه غیرعلنی در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی توضیح داد: «جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که دو رکن مهم در شرایط فعلی برای تنظیم بازار هستند. بحث های نسبتا طولانی انجام شد و نمایندگان دولت درباره تدابیر و برنامههای خود و کمیسیون های تخصصی مجلس نظرات خود را درباره وضعیت اقتصادی مطرح کردند، برخی نکات باید در زمان دیگری تصمیم گیری شود، همچنین نمایندگان نیز نظراتی را مطرح کردند.» بهروزنعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز پس از اتمام جلسه علنی کوتاه مدت مجلس، با حضور در مجمع خبرنگاران درباره این جلسه توضیحاتی بیان کرد. او به نمایندگی از طرف اکثر نمایندگان حاضر در جلسه اظهار کرد: «اکثر عزیزانی که در این جلسه حضور داشتند در این قضیه اتفاق نظر داشتند همه مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد موضوعی نیست که به زمان تحریمها و وجود آنها بازگردد. این مشکلها به مدیریت کشور و مشکلاتی که بیشتر جنبه مدیریتی دارد برمیگردد.»
توضیح جلسه غیرعلنی توسط رئیس مجلس
البته لاریجانی با اشاره به بخش دیگری از این جلسه به هم افزایی و همدلی بین قوا اشاره کرد که در این جلسه مورد توجه قرار گرفته بود. او افزود: «غالب مطالب این بود که در شرایط فعلی باید قوای کشور به همافزایی همدیگر کمک کنند و مجلس این آمادگی را دارد جاهایی که اصلاحاتی نیاز است صورت دهد، از این رو در شرایط کنونی ممکن است اقتضا این باشد تا برخی مقررات برای کار سهلتر شود. همچنین برخی ایرادات در تخصیص ارز وجود داشت که به دولت گوشزد شد تا رعایت شده و اشکالات رفع شود که این مورد نیاز به تقویت نظارت ها دارد.» رئیس قوه مقننه درباره پیشنهاداتی که برای کنترل نقدینگی ارائه شد و برخی از آنها در قانون بودجه به تصویب رسیده و باید اجرا شود، تصریح کرد: «این موضوع به طور جد از دولت خواسته شد تا مواردی که در قانون برنامه و بودجه تصمیمگیری شده اجرا شود تا رشد نقدینگی به اقتصاد کشور آسیب نزند لذا در اسرع وقت باید در این باره جلسه گذاشته شود.» رئیس قوه مقننه همچنین با اشاره به این مطلب که در شورای هماهنگی قوای کشور نیز پیگیر مسائلی که در مجلس مطرح شده که باید دولت سریع تر اقدام کند خواهیم بود، اذعان کرد: «نمایندگان نیز پیشنهاداتی به عنوان یک طرح آماده کرده بودند که این موضوع روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی مطرح می شود. اولویت ما این است که دولت در این زمینه ها لایحه ارائه کند چراکه مرکزیت کار با دولت بوده و ضمن حفظ این مرکزیت باید نیازهای آنها منتقل شود، البته در مجلس نیز پیشنهادی آماده شده که ممکن است نمایندگان خودشان بخواهند تصمیم بگیرند یا از دولت بخواهند این محتوا نیز به صورت لایحه ارائه شود.»
تهیه طرح دوفوریتی 24 ماده ای مجلس برای برون رفت از مشکلات اقتصادی
نکتهای که لاریجانی اعلام کرد قرار است روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی بررسی شود، طرح دوفوریتی 24 ماده ای است که بهروز نعمتی در جمع خبرنگاران درباره آن توضیح داد. سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه «ما مشکلات را امروز همه با هم میشناسیم و میدانیم چیست و باید این موضوعات را با همدلی و وحدت رفع کنیم.» تصریح کرد: «وظایف بانکها، سرمایهگذاری، اوراق مشارکت و مواردی از این طرح در یک طرح دوفوریتی با ۲۴ امضا در جلسه علنی روز چهارشنبه به صورت مشورتی با نمایندگان مورد بررسی قرار میگیرد و دولت نیز در این خصوص نظر خود را اعلام خواهد کرد. »
سلحشوری درباره این طرح دوفوریتی 24 ماده ای گفت که اطلاع دقیقی از این طرح ندارد ولی می تواند راهکار خوبی باشد. این نماینده مردم تهران در قوه قانونگذاری در ادامه به «ابتکار» گفت: «این طرح دوفورتی 24 ماده ای که در مجلس تهیه شده است روز چهارشنبه نمایندگان درباره آن نظرات و پیشنهادات خود را مطرح میکنند و دولت نیز نظراتشان را در این باره اعلام می کند. باید بررسی کنیم اگر طرف مفیدی باشد که مشکلات را بتواند حل کند آنرا تصویب میکنیم و در غیر اینصورت اگر فقط طرحی جدید باشد و نتواند کارآمدی لازم را داشته باشد آن را کنار می گذاریم.»
موافق طرح های فوری نیستم
البته نجفی در ادامه گفت وگوی خود با «ابتکار» اعلام کرد که موافق اینگونه طرح های فوریتی نیست چرا که نمی توان با فوریت و ضرب الاجل طرحی داد که کارگشا باشد. او در این باره تصریح کرد: «اینگونه طرح های ضربتی و فوری متضمن نیازهای کشور نیستند. باید یک طرح مراحل تکوین و شکل گیری و پرداختن و آماده شدن را بر اساس یک فرایند کاملا عملی و جامع الاطراف و با کفایت مطالعات و درنظر گرفتن جوانب فنی و استراتژیک که برای برنامه بلند مدت نیاز است، داشته باشد. ولی این طرح های فوری فاقد این مشخصه ها هستند و از جامعیت کافی برخوردار نیستند.» این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیشنهاد کرد: «اگر کشور نیازمند قوانین جدید است بهتر است در قالب لایحه باشد و دولت با استفاده از ظرفیت های علمی، پژوهشی، تجارب علمی و مطالعات در دستگاههای مختلف و مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به تهیه لوایح مورد نیاز کشور اقدام کنند.» او ادامه داد: «اینکه به عنوان نماینده مجلس درباره موضوعی تجارب و مطالعه و اشراف کامل بر همه زوایا نداشته باشم، نوشتن طرح و تبدیل آن به قانون برای آینده کشور مناسب نیست.» نجفی تشریح کرد: «مشکلات امروز مردم کمبود قانون نیست که بخواهیم به صورت فوری طرح های پخته و نپخته این مشکلات را با راهکارهای فوری جدید حل کنیم.»
به کمک مدیریت بحران دوره جنگ نیازمندیم
همچنین سلحشوری در ادامه اظهارات خود به «ابتکار» درباره مهمترین نکته این طرح دوفوریتی 24 مادهای گفت: «واگذاری پروژههای عمرانی به بخش خصوصی یکی از این موارد
است.
اگر این پروژههای عمرانی که نیمه کاره رها شده اند را به بخش خصوصی واگذار کنند میتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم.» این نماینده مردم تهران در خانه ملت با توجه به مشکلات اقتصادی فعلی برای برونرفت از این مشکلات پیشنهاد داد: «در این شرایط سخت اقتصادی، بهتر است نظام به تجربه های دولت جنگ توجه کند . به نظر من اگر نظام شرایطی را مهیا کند که مدیران دهه 60 با توجه به تجربه ای که در مواجهه با شرایط سخت و بحرانی داشته اند، بتواند در اداره کشور کمک کند، قطعا بسیاری از مشکلات کشور حل می شود.
جلسات غیرعلنی مفید یا بیفایده!
نکتهای که جدای از مشکلات فعلی اقتصادی کشور مجلس درگیر آنها است، برگزاری جلساتی است که وقت و هزینه سنگینی به خانه ملت تحمیل میکند و در اکثر مواقع خروجی و نتیجهای که باید دربر داشته باشد، ندارد. مسئلهای که مورد انتقاد برخی نمایندگان از جمله سلحشوری، نماینده تهران قرار گرفته است. این عضو فراکسیون امید در این باره اعتقاد دارد: «چیزی که در کشور ما زیاد برگزار می شود جلسات علنی و غیرعلنی است که نتیجه و خروجی مشخصی ندارند.» او اکثر این جلسات را بیهوده میداند چراکه نتیجهای ندارند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم مشخصا درباره این جلسه غیرعلنی گفت: «البته در این جلسه حرف هایی زده شد که اگر به آنها عمل شود میتوانند برای برون رفت از وضعیت اقتصادی کشور کمک کننده باشند. به نظر من باید بین همه مسئولان کشور تفاهمی انجام شود و اولویتهای نظام درنظر گرفته شوند چرا که مشکلات کشور صرفا مسائل اقتصادی نیستند.» او ادامه داد: «وقتی مردم خوزستان آب خوردن ندارند این بحران ناکارآمدی مدیریتی است و در حال حاضر با این بحران مواجه هستیم. اگر سه قوه اصل را بر این بگذارند که مشکلاتی که در اداره کشور اعم از سیاست داخلی یا خارجی وجود دارد را رفع کنند، آن زمان می توان امیدوار بود که اتفاقات مثبتی رقم بخورد.»
محمدرضا نجفی، دیگر نماینده مردم تهران در مجلس هم در این باره به «ابتکار» گفت: «این جلسات باید آثار مطلوب و مفیدی در راستای ایجاد همگرایی و همفکری داشته باشد و به فرآیند فهم و تعریف و حل مسئله استراتژیک کشور کمک کنند ولی به کفایت این اتفاقات نمیافتد و انتظاری که ازاین شرایط داریم محقق نمی شود.»
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین بیان کرد: «مسائلی که امروزه کشور با آنها درگیر است معلول چند عامل و فاکتور مهم است که تنها یک بخش از آن به عملکرد دولت مربوط است و دولت تنها میتواند درباره آن بخش جوابگو باشد و مابقی مشکلات در نتیجه فعل و انفعالات و فرآیندهایی است که در درازمدت به وجود آمدهاند و دولت نمیتواند جوابگوی همه این مشکلات باشد.»
گفتنی است صبح روز گذشته مجلس شورای اسلامی برای بررسی راهکارهای برونرفت از مشکلات اقتصادی که پس از خروج آمریکا از برجام و تهدید ایالات متحده به تحریم های اقتصادی علیه کشورمان ایجاد شده است برای چندمین بار جلسه غیرعلنی تشکیل داد. جلسهای که 4 ساعت به طول انجامید و به گفته فاطمه سعیدی عضو هیات رئیسه فراکسیون امید، نمایندگان بدون هیچ تعارف و ملاحظهای به دلیل محرمانه و غیرعلنی بودن جلسه دغدغه و مشکلات مردم را با نمایندگان دولت در میان گذاشتند. او این جلسه را مفید ارزیابی کرد و گفت که برخلاف برخی جلسات که بیشتر یک طرفه است و فقط نمایندگان دولت حرف می زنند، تعداد زیادی از نمایندگان در این جلسه موارد مورد نظرشان را با دولت اعم از وزیر صمت و سخنگوی دولت که ریاست سازمان برنامه و بودجه را نیز برعهده دارد، در میان گذاشتند.
جلساتی که معمولا فایده خاصی ندارند!
هرچند که پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت وگو با «ابتکار» معتقد است اینگونه جلسات زیاد برگزار میشوند ولی مهم خروجی آن جلسات است که تا کنون چیزی که مطلوب بوده است، از این جلسات به دست نیامده است. البته علی لاریجانی، رئیس مجلس پس از اتمام این جلسه غیرعلنی در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی توضیح داد: «جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که دو رکن مهم در شرایط فعلی برای تنظیم بازار هستند. بحث های نسبتا طولانی انجام شد و نمایندگان دولت درباره تدابیر و برنامههای خود و کمیسیون های تخصصی مجلس نظرات خود را درباره وضعیت اقتصادی مطرح کردند، برخی نکات باید در زمان دیگری تصمیم گیری شود، همچنین نمایندگان نیز نظراتی را مطرح کردند.» بهروزنعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز پس از اتمام جلسه علنی کوتاه مدت مجلس، با حضور در مجمع خبرنگاران درباره این جلسه توضیحاتی بیان کرد. او به نمایندگی از طرف اکثر نمایندگان حاضر در جلسه اظهار کرد: «اکثر عزیزانی که در این جلسه حضور داشتند در این قضیه اتفاق نظر داشتند همه مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد موضوعی نیست که به زمان تحریمها و وجود آنها بازگردد. این مشکلها به مدیریت کشور و مشکلاتی که بیشتر جنبه مدیریتی دارد برمیگردد.»
توضیح جلسه غیرعلنی توسط رئیس مجلس
البته لاریجانی با اشاره به بخش دیگری از این جلسه به هم افزایی و همدلی بین قوا اشاره کرد که در این جلسه مورد توجه قرار گرفته بود. او افزود: «غالب مطالب این بود که در شرایط فعلی باید قوای کشور به همافزایی همدیگر کمک کنند و مجلس این آمادگی را دارد جاهایی که اصلاحاتی نیاز است صورت دهد، از این رو در شرایط کنونی ممکن است اقتضا این باشد تا برخی مقررات برای کار سهلتر شود. همچنین برخی ایرادات در تخصیص ارز وجود داشت که به دولت گوشزد شد تا رعایت شده و اشکالات رفع شود که این مورد نیاز به تقویت نظارت ها دارد.» رئیس قوه مقننه درباره پیشنهاداتی که برای کنترل نقدینگی ارائه شد و برخی از آنها در قانون بودجه به تصویب رسیده و باید اجرا شود، تصریح کرد: «این موضوع به طور جد از دولت خواسته شد تا مواردی که در قانون برنامه و بودجه تصمیمگیری شده اجرا شود تا رشد نقدینگی به اقتصاد کشور آسیب نزند لذا در اسرع وقت باید در این باره جلسه گذاشته شود.» رئیس قوه مقننه همچنین با اشاره به این مطلب که در شورای هماهنگی قوای کشور نیز پیگیر مسائلی که در مجلس مطرح شده که باید دولت سریع تر اقدام کند خواهیم بود، اذعان کرد: «نمایندگان نیز پیشنهاداتی به عنوان یک طرح آماده کرده بودند که این موضوع روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی مطرح می شود. اولویت ما این است که دولت در این زمینه ها لایحه ارائه کند چراکه مرکزیت کار با دولت بوده و ضمن حفظ این مرکزیت باید نیازهای آنها منتقل شود، البته در مجلس نیز پیشنهادی آماده شده که ممکن است نمایندگان خودشان بخواهند تصمیم بگیرند یا از دولت بخواهند این محتوا نیز به صورت لایحه ارائه شود.»
تهیه طرح دوفوریتی 24 ماده ای مجلس برای برون رفت از مشکلات اقتصادی
نکتهای که لاریجانی اعلام کرد قرار است روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی بررسی شود، طرح دوفوریتی 24 ماده ای است که بهروز نعمتی در جمع خبرنگاران درباره آن توضیح داد. سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه «ما مشکلات را امروز همه با هم میشناسیم و میدانیم چیست و باید این موضوعات را با همدلی و وحدت رفع کنیم.» تصریح کرد: «وظایف بانکها، سرمایهگذاری، اوراق مشارکت و مواردی از این طرح در یک طرح دوفوریتی با ۲۴ امضا در جلسه علنی روز چهارشنبه به صورت مشورتی با نمایندگان مورد بررسی قرار میگیرد و دولت نیز در این خصوص نظر خود را اعلام خواهد کرد. »
سلحشوری درباره این طرح دوفوریتی 24 ماده ای گفت که اطلاع دقیقی از این طرح ندارد ولی می تواند راهکار خوبی باشد. این نماینده مردم تهران در قوه قانونگذاری در ادامه به «ابتکار» گفت: «این طرح دوفورتی 24 ماده ای که در مجلس تهیه شده است روز چهارشنبه نمایندگان درباره آن نظرات و پیشنهادات خود را مطرح میکنند و دولت نیز نظراتشان را در این باره اعلام می کند. باید بررسی کنیم اگر طرف مفیدی باشد که مشکلات را بتواند حل کند آنرا تصویب میکنیم و در غیر اینصورت اگر فقط طرحی جدید باشد و نتواند کارآمدی لازم را داشته باشد آن را کنار می گذاریم.»
موافق طرح های فوری نیستم
البته نجفی در ادامه گفت وگوی خود با «ابتکار» اعلام کرد که موافق اینگونه طرح های فوریتی نیست چرا که نمی توان با فوریت و ضرب الاجل طرحی داد که کارگشا باشد. او در این باره تصریح کرد: «اینگونه طرح های ضربتی و فوری متضمن نیازهای کشور نیستند. باید یک طرح مراحل تکوین و شکل گیری و پرداختن و آماده شدن را بر اساس یک فرایند کاملا عملی و جامع الاطراف و با کفایت مطالعات و درنظر گرفتن جوانب فنی و استراتژیک که برای برنامه بلند مدت نیاز است، داشته باشد. ولی این طرح های فوری فاقد این مشخصه ها هستند و از جامعیت کافی برخوردار نیستند.» این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیشنهاد کرد: «اگر کشور نیازمند قوانین جدید است بهتر است در قالب لایحه باشد و دولت با استفاده از ظرفیت های علمی، پژوهشی، تجارب علمی و مطالعات در دستگاههای مختلف و مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به تهیه لوایح مورد نیاز کشور اقدام کنند.» او ادامه داد: «اینکه به عنوان نماینده مجلس درباره موضوعی تجارب و مطالعه و اشراف کامل بر همه زوایا نداشته باشم، نوشتن طرح و تبدیل آن به قانون برای آینده کشور مناسب نیست.» نجفی تشریح کرد: «مشکلات امروز مردم کمبود قانون نیست که بخواهیم به صورت فوری طرح های پخته و نپخته این مشکلات را با راهکارهای فوری جدید حل کنیم.»
به کمک مدیریت بحران دوره جنگ نیازمندیم
همچنین سلحشوری در ادامه اظهارات خود به «ابتکار» درباره مهمترین نکته این طرح دوفوریتی 24 مادهای گفت: «واگذاری پروژههای عمرانی به بخش خصوصی یکی از این موارد
است.
اگر این پروژههای عمرانی که نیمه کاره رها شده اند را به بخش خصوصی واگذار کنند میتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم.» این نماینده مردم تهران در خانه ملت با توجه به مشکلات اقتصادی فعلی برای برونرفت از این مشکلات پیشنهاد داد: «در این شرایط سخت اقتصادی، بهتر است نظام به تجربه های دولت جنگ توجه کند . به نظر من اگر نظام شرایطی را مهیا کند که مدیران دهه 60 با توجه به تجربه ای که در مواجهه با شرایط سخت و بحرانی داشته اند، بتواند در اداره کشور کمک کند، قطعا بسیاری از مشکلات کشور حل می شود.
جلسات غیرعلنی مفید یا بیفایده!
نکتهای که جدای از مشکلات فعلی اقتصادی کشور مجلس درگیر آنها است، برگزاری جلساتی است که وقت و هزینه سنگینی به خانه ملت تحمیل میکند و در اکثر مواقع خروجی و نتیجهای که باید دربر داشته باشد، ندارد. مسئلهای که مورد انتقاد برخی نمایندگان از جمله سلحشوری، نماینده تهران قرار گرفته است. این عضو فراکسیون امید در این باره اعتقاد دارد: «چیزی که در کشور ما زیاد برگزار می شود جلسات علنی و غیرعلنی است که نتیجه و خروجی مشخصی ندارند.» او اکثر این جلسات را بیهوده میداند چراکه نتیجهای ندارند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم مشخصا درباره این جلسه غیرعلنی گفت: «البته در این جلسه حرف هایی زده شد که اگر به آنها عمل شود میتوانند برای برون رفت از وضعیت اقتصادی کشور کمک کننده باشند. به نظر من باید بین همه مسئولان کشور تفاهمی انجام شود و اولویتهای نظام درنظر گرفته شوند چرا که مشکلات کشور صرفا مسائل اقتصادی نیستند.» او ادامه داد: «وقتی مردم خوزستان آب خوردن ندارند این بحران ناکارآمدی مدیریتی است و در حال حاضر با این بحران مواجه هستیم. اگر سه قوه اصل را بر این بگذارند که مشکلاتی که در اداره کشور اعم از سیاست داخلی یا خارجی وجود دارد را رفع کنند، آن زمان می توان امیدوار بود که اتفاقات مثبتی رقم بخورد.»
محمدرضا نجفی، دیگر نماینده مردم تهران در مجلس هم در این باره به «ابتکار» گفت: «این جلسات باید آثار مطلوب و مفیدی در راستای ایجاد همگرایی و همفکری داشته باشد و به فرآیند فهم و تعریف و حل مسئله استراتژیک کشور کمک کنند ولی به کفایت این اتفاقات نمیافتد و انتظاری که ازاین شرایط داریم محقق نمی شود.»
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین بیان کرد: «مسائلی که امروزه کشور با آنها درگیر است معلول چند عامل و فاکتور مهم است که تنها یک بخش از آن به عملکرد دولت مربوط است و دولت تنها میتواند درباره آن بخش جوابگو باشد و مابقی مشکلات در نتیجه فعل و انفعالات و فرآیندهایی است که در درازمدت به وجود آمدهاند و دولت نمیتواند جوابگوی همه این مشکلات باشد.»