به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حبیب توکلی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به نقش محوری سامانههای شبیه ساز ناوبری شناورهای نظامی در آموزش گفت: سامانه شبیه ساز محیطی است که فراگیران دورههای ناوبری در آن قرار میگیرند و تا در محیط واقعی شبیه سازی شده، آموزشهای لازم در زمینه هدایت شناور را فراگیر خواهند گرفت.
وی از این سامانه به عنوان بزرگترین سامانه شبیه سازی در سطح خاورمیانه یاد کرد و یادآور شد: این سامانه مهمترین وسیله برای آموزش ناوبری در جهان است که حتی افسران نظامی نیز می توانند از آن استفاده و پس از آموزش، گواهی پایان دوره دریافت کنند.
توکلی با بیان اینکه نخستین نمونه از این سامانه با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر راه اندازی شده است، ادامه داد: این سامانه شامل یک پل محوری ۲۷۰ درجه و ۶ پل فرعی ۱۸۰ درجه است. این سامانه قابلیت شبیه سازی ۴۰ بندر و ۳۸ شناور سبک و سنگین را دارد و این فضا را ایجاد کرده است تا فراگیران، شرایط مختلف را تجربه کنند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه پیش از پیاده سازی این سامانه، فراگیران برای آموزش با صرف هزینههای بالا به خارج از کشور اعزام میشدند، اظهار کرد: پیش از تحریمها نیز این سامانه با صرف هزینه زیاد و بدون خدمات پشتیبانی، وارد کشور میشد که این مانع نیز امروز برداشته شده و تمامی مراکز آموزشی کشور میتوانند از این سامانه و پشتیبانی آن استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: سامانه شبیه ساز ایران ساخت یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد اما از همان کیفیت برخوردار بوده و حتی در برخی بخشها، امکانات بیشتری نسبت به نمونه خارجی دارد.
توکلی تصریح کرد: هم اکنون در هنرستان آموزش ناوبری بوشهر نیز این سامانه راه اندازی شده است و این فضا را مهیا کرده است تا فراگیران از ردههای پایین، آموزشهای تخصصی را تجربه کنند.