به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرتضی موسیخانی امروز در نشست خبری مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران گفت: توسعه دانش هوش مصنوعی و ساخت رباتهای در حرکت و همکاری رباتها برای رسیدن به یک هدف مشترک از دلایل شکلگیری مسابقات رباتیک در دنیا است.
وی گفت: ایران از سال ۱۹۹۸ تیمهای خود را به مسابقات جهانی ربوکاپ اعزام کرد. در آن مسابقات تیم دانشگاه صنعتی شریف حائز رتبه اول شد و بعد از آن تیمهای دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه آزاد در این رقابتها حضور یافتند.
رئیس هفدهمین مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ادامه داد: با برگزاری این رویداد تاکنون شرکتهایی در حوزههای برنامهنویسی، هوش مصنوعی، بازی سازی و انیمیشن شکل گرفته است، به گونهای که برخی از شرکتهای بازیسازی در حوزه بازیسازی روزانه ۳۵۰ هزار نفر مشتری جذب کردهاند.
موسی خانی با بیان اینکه ۱۴ لیگ در این دوره از مسابقات برگزار میشود، خاطر نشان کرد: در بخش بزرگسال ۵ لیگ رباتهای انسان نما، رباتهای پرنده، رباتهای کاوشگر مریخ یا مریخ نورد، خودروهای خودران و رباتهای صنعتی تعریف شده است.
وی با بیان اینکه لیگ رباتهای مریخنورد با همکاری پژوهشگاه فضایی برگزار میشود، اظهار کرد: لیگ رباتهای صنعتی رباتهای کوچک مقیاس است و پلتفرمهایی که از سوی دانشگاه آزاد واحد قزوین طراحی شده، قابل رقابت با نمونههای خارجی است.
موسیخانی عنوان کرد: جریانسازی دانش هوش مصنوعی موجب شد که ربات متوقف شده یکی از شرکتهای کشور توسط تیمهای متخصص داخلی مجدداً وارد مدار شود و در نتیجه ۱۲۰ کارگر به کار بازگشتند.
به گفته وی در بخش دانشآموزی، لیگهای شبیهساز دو بعدی، دموی دانشآموزی، رباتهای فوتبالیست و رباتهای امدادگر تعریف شده است.
وی از حضور ۶ تیم از کشورهای مصر، روسیه، آلمان، افغانستان، برزیل و چین خبر داد و گفت: برخی از تیمها به صورت آنلاین در بخش شبیهسازی در این رقابت حضور دارند.
وی با اشاره به وضعیت کاربرد رباتها در بخشهای صنعتی، گفت: در حالی که چگالی رباتها در کشور آلمان ۱۷۱ ربات به ازای هزار نفر و ۱۱۷ ربات به ازای هزار نفر در کشور سوئد است، در بخش صنعتی کشور حدود ۲ هزار ربات استفاده میشود.
به گزارش مهر، هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ از فردا چهارشنبه در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد آغاز خواهد شد و طی آن ۲۳۰ تیم در بخشهای بزرگسال و دانشآموزی به رقابت میپردازند.