جستجو
رویداد ایران > خبرها > آیا وجود خون در استفراغ نگران‌کننده است؟

آیا وجود خون در استفراغ نگران‌کننده است؟

آیا وجود خون در استفراغ نگران‌کننده است؟
وجود خون در استفراغ گاهی نشان از آسیب‌های جزئی و گاهی زنگ خطر بیماری‌های جدی است که باید فوراً پیشگیری شوند. رنگ و غلظت خون به شناسایی علت استفراغ خونی کمک می‌کند.
استفراغ خونی به معنای بازگرداندن محتویات معده آغشته به خون یا فقط بالا آوردن خون است که می‌تواند نگران‌کننده باشد. گاهی برخی علل جزئی مانند بلع خون در اثر آسیب دهان یا بینی به این عارضه منجر می‌شوند که جای نگرانی ندارد؛ اما زمانی که وجود خون در استفراغ حاکی از شرایط جدی‌تر مانند آسیب داخلی، پارگی و خونریزی یا ارگان‌های بدن باشد، باید هرچه سریع‌تر پیگیری شود تا پزشک با بررسی رنگ و غلظت خون استفراغ و انجام آزمایش‌های لازم، منبع و شدت خونریزی را بیابد. در این مقاله به معرفی علت استفراغ خونی و راه‌های درمان هر یک از آن‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

علت استفراغ خونی

برخی از شایع‌ترین علل استفراغ خونی عبارت‌اند از:

۱. نارسایی حاد کبد

نارسایی حاد کبد از کار افتادن کبد در مدت زمان کم است که با عوارض جدی از جمله خونریزی بیش از حد و افزایش فشار در مغز همراه است.
علائمدلایلپیشگیری


۲. آسپرین

آسپرین در کنار پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی، باعث خونریزی داخلی در روده می‌شود. خونریزی روده و سابقه بیماری کبد، کلیه و زخم معده باید در  افرادی که آسپرین را برای مدت طولانی مصرف می‌کنند، بررسی شود.
قطع مصرف آسپرین در این شرایط باید انجام شود 


۳. تومورهای معده و مری

تومورهای معده و مری از طریق دیواره معده به اندام‌های مجاور مانند کبد، لوزالمعده یا روده بزرگ گسترش یافته و از طریق سیستم لنفاوی به غدد لنفاوی یا با جریان خون به سایر نقاط بدن مانند ریه‌ها حرکت می‌کنند. تومورهای معده و مری از دیگر دلایل استفراغ خونی هستند.
علائمدرمان 


۴. سیروز (زخم کبد)

سیروز کبدی مراحل پیشرفته زخم کبد (فیبروز) است که در اثر بسیاری از بیماری‌ها مانند هپاتیت ایجاد می‌شود. هر بار که کبد آسیب می‌بیند، سعی می‌کند خود را ترمیم کند. در این فرآیند، بافت اسکار شکل می‌گیرد. بدین ترتیب بافت‌های اسکار بیشتر و بیشتر تشکیل شده و عملکرد کبد مختل می‌شود. سیروز پیشرفته می‌تواند جان بیمار را بگیرد.
علائم 

دلایل

پیشگیری

درمان


۵. واریس مری (بزرگ شدن رگ‌های مری)

واریس مری زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون طبیعی به سمت کبد توسط یک لخته خون یا بافت زخمی مسدود شود. این رگ‌های واریسی نشت می‌کنند و حتی پاره می‌شوند و مقدار زیاد خون وارد مری می‌شود که با استفراغ خونی همراه است.
علائمدلایلعوامل خطر

 بیشتر بخوانید: 

شربت دمیترون؛ موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی

 همه چیز درباره داروی مترونیدازول

فلج معده چیست؟

این خوراکی‌ها را با معده خالی نخورید

آیا پردنیزولون باعث ایجاد جوش صورت و بدن می‌شود؟


پیشگیری 


۶. گاستریت یا ورم معده (التهاب مخاط معده)

گاستریت یک مشکل گوارشی است که در آن معده بیمار ملتهب شده و لایه مخاطی عفونی می‌شود. گاستریت ممکن است به صورت ناگهانی (گاستریت حاد) یا به مرور زمان و آرام آرام (گاستریت مزمن) ظاهر شود. این عارضه در برخی موارد به زخم معده و حتی سرطان معده منجر می‌شود.
علائمعوامل خطردرمان


۷. کم آبی بدن در دوره بارداری

زمانی که بدن فرد باردار به اندازه کافی آب و مایعات دریافت نکند، میزان فشاری که به آن وارد می‌شود افزایش یافته و به صورت تهوع و استفراغ خونی بروز می‌کند.
روش درمان


۸. گرسنگی در طول بارداری

در برخی مواقع گرسنگی کشیدن مادر باردار نهایتاً به استفراغ خونی او منجر خواهد شد. این یک واقعیت است که بدن مادر باردار، ناراحتی و احساس ضعف ناشی از گرسنگی را به صورت رگه‌های خون در استفراغ نشان می‌دهد.
درمان 


۹. پانکراتیت

پانکراتیت التهاب در لوزالمعده است. این التهاب ممکن است به صورت حاد یا مزمن ظهور کند. موارد خفیف پانکراتیت بدون نیاز به درمان رفع می‌شوند؛ اما موارد شدیدتر با عوارض خطرناکی همراه هستند.
علائمدلایلدرمان


۱۰. سرطان پانکراس یا لوزالعمده

سرطان پانکراس از بافت لوزالمعده آغاز شده و به ندرت در اوایل بیماری قابل تشخیص است.
علائمدلایلپیشگیری


۱۱. زخم معده

زخم معده نوعی زخم گوارشی باز است که در قسمت داخلی معده و بالای روده کوچک ایجاد می‌شود.
علائمدلایلپیشگیری


۱۲. سندرم مالوری - ویس (پارگی مری با فشار ناشی از استفراغ یا سرفه)

استفراغ شدید و طولانی‌مدت در برخی موارد موجب پارگی دیواره مری می‌شود. این پارگی معمولاً طی ۷ الی ۱۰ روز بدون درمان خاصی برطرف می‌شود؛ اما با خونریزی قابل توجهی همراه است که از راه دهان خارج می‌شود.
علائمدلایلدرمان


۱۳. پرفشاری ورید باب (هایپرتنشن)

ورید باب خون را از معده، لوزالمعده و سایر دستگاه‌های گوارشی به کبد منتقل می‌کند؛ زمانی که فشار خون در ورید باب خیلی زیاد باشد، به آن پرفشاری ورید باب یا هایپرتنشن گفته می‌شود.
علائمدلایلدرمان 


۱۴. افزایش فشار خون در بارداری

استرس در دوران بارداری می‌تواند با افزایش خون، درد معده و در نهایت استفراغ خونی همراه باشد؛ به همین سبب معمولاً به خانم‌های باردار توصیه می‌شود تا حد امکان در محیط شاد و آرام حضور داشته باشند.
درمان
برچسب ها
نسخه اصل مطلب