جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > وضعیت حمل و نقل عمومی در پاییز سال گذشته چگونه بود؟

وضعیت حمل و نقل عمومی در پاییز سال گذشته چگونه بود؟

ناوگان اتوبوسرانی طی سال‌های اخیر فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است و دچار فرسودگی بوده اما در بستر اقدامات جدید توسط وزارت کشور و شهرداری‌ها قرار است این ناوگان نوسازی شود.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ هر سال با شروع آغاز سال تحصیلی تعداد مسافرانی که از ناوگان حمل و نقل عمومی مخصوصاً اتوبوس استفاده می‌کنند چند برابر می‌شود، اما به موازات چند برابر شدن میزان مسافران این ناوگان باید توسعه آن نیز در دستور کار قرار گیرد.

برای همه روشن است که طی سال‌های اخیر بی‌توجهی به ناوگان حمل و نقل عمومی و اتوبوس در سراسر کشور و علی‌الخصوص در تهران تبدیل به چالش اساسی شده است که مدیریت شهری و وزارت کشور برای حل آن دست به اقدامات متعددی زده‌اند.

اتوبوس‌هایی که با دست و پنجه نرم کردن به حیات خود ادامه دادند

تهران با کمبود چند هزار اتوبوس دست و پنجه نرم می‌کند و اتوبوس‌هایی که در حال حاضر در خطوط مختلف در حال خدمت رسانی هستند نیز چند سالی است که عمرشان به پایان رسیده و از رده خارج شده‌اند اما به قولی با دست و پنجه نرم کردن توانسته‌اند به حیات خود ادامه دهند.

شهرداری تهران اعلام کرده است که ۲ هزار و ۲۲۵ دستگاه اتوبوس به مدیریت شهری تحویل داده شده و از این تعداد نیز بسیاری نیازمند بازسازی بوده‌اند.

اگر در خصوص وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران بخواهیم صحبت کنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر امروز ۲۰ میلیون سفر در تهران ملاک قرار داده شود باید روزانه پنج میلیون نفر توسط ناوگان اتوبوسرانی در سطح شهر جا به جا شوند اما این در حالی است که وضعیت ناوگان کمتر از یک میلیون نفر است.

با نگاهی گذرا به وضعیت ناوگان اتوبوسرانی می‌توان متوجه شد که ناوگان حمل و نقل عمومی تاکنون موفق به تحقق یک چهارم از وظایف خود شده است.

ورود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به تهران تا اول مهر

وزارت کشور به شهرداری تهران قول داد است تا با آغاز فصل پاییز و ابتدای مهرماه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از میزان قراردادی که با شهرداری منعقد کرده بود را تحویل دهد تا این اتوبوس‌ها بتواند پاسخگوی بخشی از حجم مسافرانی شوند که با ابتدای فصل به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران تزریق می‌شوند.

بهرام نکاحی مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: اولین محموله از ناوگانی که وزارت کشور آن را پیگیری کرده و توسط خودروسازان داخلی تأمین شده آماده تحویل شده است و حواله اولین محموله توسط شهرداری تهران دریافت شد.

برای مهرماه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به شهرداری تهران تحویل داده می‌شود و تا پایان سال انشاالله این عدد به ۹۰۰ عدد می‌رسد

وی ادامه داد: محموله سهم اتوبوسرانی تهران ۹۰۰ دستگاه است و امیدواریم تا پایان سال این سهمیه به صورت کامل توسط شهرداری تهران دریافت شود، به ما قول داده‌اند برای مهرماه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به شهرداری تهران تحویل داده شود و تا پایان سال انشاالله این عدد به ۹۰۰ عدد می‌رسد.

نکاحی با بیان اینکه به کمک این اتوبوس‌ها می‌توان کیفیت خدمت رسانی در خطوط را افزایش داد اظهار کرد: یکی از مهمترین پیک‌های مسافری اتوبوسرانی در مهر ماه است و تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا در ابتدای مهرماه بتوانیم کیفیت اتوبوسرانی را ارتقا دهیم.

جبران فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی با خریدهای داخلی و خارجی

اما علاوه بر تأمین ناوگان اتوبوسرانی کشور از داخل شهرداری تهران برنامه‌ای را نیز دستور کار قرار داده و قرار است به کمک اتوبوس‌های خارجی بخشی از فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران را جبران کند.

تهران به حداقل به پنج هزار دستگاه اتوبوس احتیاج دارد که به گفته معاون حمل و نقل ترافیک چهار هزار دستگاه اتوبوس از داخل تأمین خواهند شد و هزار دستگاه اتوبوس نیز از خارج از کشور خریداری خواهد شد.

چندی پیش بود که ۵۰ دستگاه اتوبوس دست دوم خارجی برای به‌کارگیری در ناوگان حمل و نقل عمومی وارد تهران شدن اتوبوس‌هایی که به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بسیار باکیفیت‌تر از اتوبوس‌هایی هستند که این ناوگان به کار گرفته شده‌اند و با قیمتی ارزان‌تر وارد تهران شدند.

هزینه خرید اتوبوس‌های کارکرده از هزینه تعمیر اتوبوس‌هایی که هم اکنون در سطح شهر تهران وجود دارند بسیار کمتر است خرید اتوبوس‌های نو ۵ برابر خرید اتوبوس‌های کارکرده اروپایی است

مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اتوبوس‌های دست دوم گفت: هزینه خرید اتوبوس‌های کارکرده از هزینه تعمیر اتوبوس‌هایی که هم اکنون در سطح شهر تهران وجود دارند بسیار کمتر است خرید اتوبوس‌های نو ۵ برابر خرید اتوبوس‌های کارکرده اروپایی است تمامی این اتوبوس‌ها چند سال محدودی در اروپا کار کرده و سپس در آنجا بازسازی و اورهال شده‌اند و قرار است وارد تهران شوند.

هنوز اتوبوس‌های دست دوم وارد ناوگان نشدند

نفس تازه حمل و نقل عمومی با آغاز ماه مهر

مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اتوبوس‌های دست دوم و برقی که قرار بود وارد مدار شوند گفت: به دنبال این هستیم تا تمامی ظرفیت‌های موجود تأمین اتوبوس را مورد استفاده قرار دهیم آنچه تا امروز رقم خورده ظرفیت داخلی بوده است و پیگیر هستیم تا از ظرفیت‌های مضاعف استفاده کنیم که یک بخش آن اتوبوس‌های وارداتی هستند.

وی ادامه داد: البته این اتوبوس‌ها تا به امروز وارد چرخه نشده‌اند و هنوز زمان ورود آنها هم مشخص نیست زیرا اتوبوس‌ها باید فرآیندها و استانداردهای خاص خود را بگذرانند.

اتوبوس‌های تهران به ۵ هزار عدد می‌رسد

مدیریت شهری قول داده است که ۲ هزار و ۲۰۰ اتوبوس به ۵ هزار عدد برسد که بخشی از آن به کمک اتوبوس‌های تحویلی وزارت کشور در مهر ماه تأمین می‌شود و مابقی نیز قرار است تا پایان سال وارد ناوگان شود.

همانطور که گفته شد کمبود ناوگان حمل و نقل تنها معضل تهران نیست و بلکه تمامی کلانشهرهای کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و امید است که در بستر برنامه‌ای که وزارت کشور آن را آغاز کرده و با همکاری خودروسازان داخلی در حال ساخت اتوبوس‌ها و تحویل آنها به شهرداری کلانشهرها است بتوان این مشکل قدیمی را حل کرد و پاسخگوی نیاز مسافران بود که با آغاز سال تحصیلی روانی ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شوند.

منبع: mehrnews-5735856

برچسب ها
نسخه اصل مطلب