جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خراسان شمالی| کشاورزان چشم‌به‌راه حل مشکلات بیمه انگور

خراسان شمالی| کشاورزان چشم‌به‌راه حل مشکلات بیمه انگور

خراسان شمالی| کشاورزان چشم‌به‌راه حل مشکلات بیمه انگور
بیش از ۴۲ درصد سطح باغ‌ها و ۶۰ درصد تولیدات باغی استان خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد. انگور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات باغی و کشاورزی خراسان شمالی است و سهم ۱۲ درصدی محصولات تولیدی کشاورزی استان را به خود اختصاص داده اما وعده‌های مکرر مسئولان در حمایت از کشاورزان عاملی شده که تاکستان‌های منطقه با خطر نابودی روبرو باشند.

چند سالی است که انگور کاران خراسان شمالی از خسارت آفت‌های مختلف باغی به این محصول گلایه داشته و منتظر حمایت جدی‌تر مسئولان از محصولات و پشتیبانی آن‌ها از باغات خود هستند. آفت سفیدک که سال گذشته بیش از 98 درصد انگور کلاهداری استان را تحت تأثیر خود قرار داد٬ یکی از بزرگ‌ترین آفت‌ها است که بنابر گفته کارشناسان در صورت عدم مبارزه و آگاهی کشاورزان و باغداران٬ این آفت می‌تواند انگور خراسان شمالی را تا مرز نابودی به‌پیش ببرد.

کشاورزان هم چنان منتظر بیمه انگور

باغدار نمونه روستای بدرانلو که یکی از مهم‌ترین روستاهای استان در تولید محصول انگور است٬ در این زمینه اظهار داشت: سال گذشته بر اثر هوای نامناسب و بارندگی زیاد، آفت‌زدگی باعث شد تا تمام محصول انگور استان از بین برود. او افزود: نمایندگان مجلس وعده دادند که 3 میلیارد تومان وام جهت کمک به باغداران دریافت شده و پیگیر 2 میلیارد تومان دیگر هستند ولی متأسفانه خبری از این کمک‌های میلیاردی نیست! به‌جز سهمیه‌ای بنام یارانه هیچ کمکی از جهاد کشاورزی دریافت نکرده‌ایم. باغدار نمونه روستای بدرانلو با اشاره به برگزاری همایش انگور در استان ادامه داد: تعدادی از باغداران و کشاورزان به نان شب خود محتاج‌اند و باید هزینه‌ای که صرف برگزاری این برنامه شده است برای کمک به این افراد خسارت‌دیده پرداخت می‌شد. علی داوری به خشکسالی در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: تولید گندم هم مورد رضایت نیست و انتظار ما از مسئولان این است که حمایت خود را از باغداران و کشاورزانی که خسارت‌دیده‌اند دریغ نکند.

کشاورز نمونه خراسان شمالی نیز در زمینه آفت سفیدک و مشکلاتی که برای تاکداران خراسان شمالی ایجاد کرد اظهار داشت: کشاورزان و باغداران منطقه آگاهی لازم را برای مقابله با آفات را ندارد. هادی مکتب‌دار افزود: هر محصولی بیماری خاص خودش را دارد و سفیدک سطحی و داخلی نیز آفت مخصوص انگور است که دو عامل رطوبت و گرما منجر به پیدایش آن می‌شود. او که چند سال متوالی به‌عنوان کشاورز نمونه معرفی‌شده است افزود: امسال در هر هکتار 65 تن برداشت کرده‌ایم که میانگین کشوری آن 14 تن در هر هکتار است. مکتب‌دار تصریح کرد: در سال گذشته که خسارات زیادی به باغداران وارد شد، هیچ خسارتی متوجه باغ اینجانب نبوده است. باید پس از بارندگی در فصل گرما بلافاصله از محلول پاش‌های ضد قارچ استفاده شود، ولی متأسفانه باغداران بدرانلو که در معرض بارندگی بیشتری بودند، به تعداد لازم نتوانستند سم‌پاشی کنند. در این زمینه کمک مروجین جهاد کشاورزی بسیار مؤثر است.

تاکداران تا پایان دی‌ماه برای بیمه محصول و باغ فرصت دارند

مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح بیمه فراگیر باغ‌های انگور در خراسان شمالی گفت: در این طرح 90 درصد هزینه‌ بیمه را دولت تأمین می‌کند و تنها 10 درصد آن بر عهده باغدار است. اسعدی با بیان اینکه استقبال تاکداران از این طرح قابل‌توجه نبوده است، افزود: مهلت ثبت‌نام در طرح بیمه فراگیر باغ‌های انگور در استان تا پایان دی تمدید شد. مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: تاکنون 2 هزار و 700 هکتار از باغ‌های آبی و 3 هزار و 100 هکتار از تاکستان‌های دیم خراسان شمالی، بیمه شد.

سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در خراسان شمالی تولید می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز چندی پیش در این زمینه اظهار داشت: تا سه سال پیش که طرح فراگیر بیمه اجرانشده بود، تنها چهار هزار هکتار تاکستان استان زیرپوشش بیمه قرار داشت این رقم اکنون به ۱۱ هزار و ۷۵۵ هکتار رسیده است. عبدا... یوسفی با اشاره به پایان مهلت بیمه باغ‌های انگور تأکید کرد: تاکداران خراسان شمالی از فرصت حمایتی بیمه فراگیر انگور استفاده کنند چون در قالب این طرح ۹۰ درصد هزینه‌ بیمه را دولت تأمین می‌کند و تنها ۱۰ درصد آن بر عهده باغدار است. یوسفی گفت: دولت بخش عمده هزینه پوشش بیمه‌ای تاکستان‌ها را از محل کمک‌های فنی و اعتباری استانداری تأمین می‌کند اما همچنان قشری از کشاورزان برای بیمه باغ‌های خود، علیرغم هزینه اندکی که برای آنان دارد، به بیمه مراجعه نکرده‌اند. او اظهار داشت: به ازای هر هکتار باغ انگور در اراضی دیم کشاورز تنها باید ۵۰ هزار ریال و به ازای هر هکتار باغ آبی نیز ۲۰۰ هزار ریال حق بیمه پرداخت کند. یوسفی گفت: سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در خراسان شمالی تولید می‌شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است. او اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصول ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار است که عمدتا در شهرستان‌های فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است. او گفت: بیش از ۶۰ درصد تولید محصولات باغی استان از تاکستان‌ها برداشت می‌شود. یوسفی اظهار داشت: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطب‌های مهم تولید انگور کشور تبدیل کرده است؛ از کل انگور تولیدی حدود ۱۳ هزار تن به‌صورت تازه خوری مصرف، ۲۵ هزار تن فراوری می‌شود و حدود ۹۰ هزار تن نیز مازاد است. او با بیان اینکه انگور تولیدی استان از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است، گفت: حتی این محصول در بازارهای جهانی نیز مشتریان خود را دارد اما با ایجاد زمینه‌های مناسب شرایط فروش آن را باید فراهم کنیم.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب