مسمومیت سریالی و عمدی دختران دانش آموز هنوز ادامه دارد. در میان اظهار نظرهای دیر هنگام و البته متناقض و موهوم مسئولان؛ وزیر کشور امروز در کنار وزیر آمورزش و پرورش در جلسه با خبرنگاران از نبود مستندات و دلایل کافی مسمومیت عمدی گفت! فضای مجازی که البته به مدد فیلترینگ بسته و کم مخاطب است اما پر شده از تصاویر دانش آموزان دچار مسمویت و خانواده های نگران آنان که با مسئولان مدرسه یا مأموران امنیتی درگیر هستند.
اگرچه بسیاری از فعالان و دلسوزان این روزها به جنایت مسمومیت عمدی دختران محصل در کشور واکنش نشان داده اند هنوز از پیگیری قانونی این جنایت و مسببان آن توسط نهادهای اطلاعاتی و انتظامی خبری در دست نیست.
وزارت آموزش و پرورش مسئول حفاظت از سلامت دانش آموزان است
به گزارش شرق، وزیر پیشین آموزش و پرورش؛ مرتضی حاجی در واکنش به عدم پاسخگویی مسئولان وزارت آموزش و پرورش در ماجرای مسمومیت سریالی دانشآموزان گفت:
«متاسفانه در این دوران آموزش و پرورش دچار انفعال شدهاست. در این مساله جدی که برای دانشآموزان پیش آمده و موضوعات دیگر از زیر بار مسئولیتش شانه خالی کردهاست. به هر حال در چنین مواردی خانوادهها فرزندانشان را به آموزش و پرورش میسپارند. این وزارتخانه مسئول حفاظت از سلامت دانش آموزان به ویژه در محیط مدرسه است. مسمومیتها هم در مدرسه اتفاق میافتد، در نتیجه آنها باید پاسخگو باشند.»
مسمومیت های سریالی دانش آموزان دختر شبیه رفتار بوکوحرام نیجریه است
مرتضی حاجی با اشاره به اینکه مسمومیت دانشآموزان در سطح وسیع و گسترده اتفاق افتاده و باید از آن به عنوان یک حمله تروریستی فراگیر یاد کنیم، تاکید کرد:
«به نظرم این رفتارها بیشباهت به رفتار بوکوحرام در نیجریه نیست. در آنجا دختربچهها را از مدرسه میدزدیدند اما در اینجا امنیت روحی و روانی صدها نفر را به خطر میاندازند. در چنین شرایطی امینترین فردی که میتواند با افکار عمومی صحبت کند؛ وزیرآموزش و پرورش است. او باید پیگیر گزارشها باشد و به افکار عمومی بگوید که ما مراقب فرزندانتان هستیم و به طور جدی پیگیر حل مسئله هستیم.»
حاجی گفت: «متاسفانه رفتار مسئولان آموزش و پرورش به گونهای است که انگار اتفاقی نیفتاده و کار باید در جای دیگر دنبال شود. نمیدانم، ممکن است که پیگیر هم باشند اما این سکوت خبری جای تامل دارد. جای تاسف دارد که همکاران ما در آموزش و پرورش نسبت به این موضوع مهم و ناگوار واکنش جدی نداشتهاند. مردم توقع توضیح دارند.»
مسمومیت بیش از ۱۰۰ دانشآموز در ۸ مدرسه دخترانه اردبیل
دانش آموزان ۸ مدرسه دخترانه در مقاطع دبیرستان و راهنمایی امروز در اردبیل دچار مسمویت شدند. سریال مسمویتهای سریالی دانشآموزان مدارس دخترانه به استان اردبیل رسید و امروز دانش آموزان ۸ مدرسه در مقاطع راهنمایی و دبیرستان به علت مسمویت ناشی از استنشاق گاز در بیمارستان بستری شدند. مجموع تعداد دانش آموزان این مدارس که به علت مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند بیش از ۱۰۰ نفر است.
اسامی ۸ مدرسه دخترانه عبارت است از:
«دین و دانش، طیبه، سما، عفاف، خلبان ذاکر، بهاران، معراج، شاهد ودادمان.»
مسمومیت دانش آموزان از مدرسه دخترانه بهاران آغاز شده است. از ساعت ۱۱ صبح امروز، دانشآموزان این مدرسه به علت سوزش چشم، سستی و استشمام بوی نامطبوع توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شدند. در حال حاضر وضعیت اکثر این دانش آموزان بهبود یافته و بعضا از بیمارستان مرخص هم شدهاند.» دانش آموزان دختری که در اردبیل دچار مسمویت شدند به بیمارستانهای «سبلان تامین اجتماعی»، «بوعلی» و «امام خمینی» منتقل شدهاند.
همچنین پیش از این علی محمدیان اردی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به «تسنیم» گفتهبود: «در این مدارس متاسفانه دانشآموزان بوی گاز یا مشابه آن را احساس کرده و با علایم مشکوک تنفسی به متولیان آموزشی شکایت خود را ارائه کردهاند.»
اما روزنامه اعتماد در اینفوگرافیکی آمار مدرسه ها و البته استان هایی که دچار مسمومیت شده اند را به این شرح آورده است:
- از ۹ آذرماه تا تاریخ ۱۰ اسفندماه، دانشآموزان ۵۷ مدرسه در ۹ استان دچار مسمومیت شدند.
- برخی مدارس استانهای قم، اردبیل، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، سمنان، مازندران و کرمانشاه درگیر این حادثه شدهاند.