جستجو
رویداد ایران > خبرها > غذاهای مناسب برای افراد با طبع گرم و تر یا دموی ها

غذاهای مناسب برای افراد با طبع گرم و تر یا دموی ها

غذاهای مناسب برای افراد با طبع گرم و تر یا دموی ها
در ابتدا به نظر می‌رسد که غذا‌های مناسب برای افراد با طبع گرم و تر یا دموی ها، مواد غذایی سرد و‌ خشک باشد؛ اما در این زمینه نکاتی هست که باید مورد توجه قرار گیرد.

 - در طب سنتی وقتی شما اقدام به شناسایی مزاج خود می‌کنید، گام بعدی این است که سبک زندگی‌تان را با این مزاج‌ هماهنگ نمایید. یکی از جنبه‌های مهم در سبک زندگی افراد، رژیم غذایی آن‌هاست که اگر در انتخاب آن دقت کافی به خرج ندهیم با خوردن غذاهای ناسازگار با طبع‌، بدن‌مان را گرفتار انواع بیماری‌ها می‌کنیم.

در نگاه اول غذا‌های مناسب برای افراد با طبع گرم و تر یا ‌دموی‌ها، مواد غذایی سرد و‌ خشک هستند. ولی آیا همین مورد برای تنظیم یک رژیم غذایی خوب برای افراد دموی کفایت می‌کند؟ غذاهای مخصوص دموی مزاج ها تشکیل یافته از چه موادی است و برای لاغری در مزاج گرم و تر باید چه کرد؟ اینجا یک جدول غذایی و تعدادی نکته هست که به شما در رسیدن به پاسخ این سوالات کمک می‌کند.

رژیم غذایی مخصوص افراد دموی (با طبع گرم و تر) 

وقتی در مورد رژیم غذایی در طب سنتی صحبت می‌‌کنیم، اصلی‌ترین چیزی که ذهن ما را درگیر می‌کند، سوخت و ساز بدن است. در مورد افراد دموی معمولا این گونه است که بیشترشان از اضافه وزن یا اشتهای زیاد به ستوه آمده‌اند و نمی‌دانند که با مصرف یک سری مواد کم کالری، در معده‌شان غلبه بلغم ایجاد می‌کنند (بیشتر میوه‌ها و سبزیجات سرد و تر هستند) و در کنارش با مصرف سردی‌ها سوخت و ساز بدن‌شان را هم پایین می‌آورند. به این ترتیب هم اشتهای‌شان بیشتر می‌شود هم کالری کمتری می‌سوزانند و این معادل است با چاقی دموی! 

در حقیقت هرگز نمی‌توان یک رژیم کلی برای همه افراد تنظیم کرد و گفت که با این رژیم شما دچار هیچ مشکلی نخواهید شد! چون سوخت و ساز بدن شما تابع  عوامل زیادی است، از جمله:

دانستن جواب این سوالات از این جهت اهمیت دارند که:

 




 

حال با توجه به این موارد شما می‌توانید نگاهی به جدول مواد غذایی مفید برای دموی ها داشته باشید.

 




جدول مواد غذایی مخصوص افراد با طبع گرم و تر

 

گروه غذاییمواد غذایی مفید برای دموی ها (مواد سرد و خشک)مواد غذایی مضر برای دموی ها (مواد گرم و تر)
لبنیاتقره‌قروت، کشکشیر محلی، خامه پرچرب، کره
ریشه‌ها-انواع ترب، زردک، شلغم، هویج
توت‌ها و بذرهابارهنگ، تمشک، شاه توتاقسام توت، خاکشیر
صیفی‌جات-خربزه، طالبی، گرمک، خیار چنبر، کدو حلوایی
سبزی‌هاترشک، سیب زمینی ترشی، ریباس (ریواس)، گشنیزتربچه، شبدر، یونجه
حبوباتارزن، باقلا خشک، برنج هندی، جو، جوی دوسر، لپه، ذرت، عدس، ماشگندم، اقسام لوبیا،برنج اصفهان، شیراز و خوزستان
میوه‌هاآلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، زغال اخته، سنجد، غوره، کنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، ولیکانجیر تازه و خشک، انگور، انار شیرین، آناناس، سیب، قیسی، گلابی شیرین، گیلاس رسیده، موز، مویز
گوشت‌ها و منابع پروتئینبز، گاو، قلوه، سیرابیبوقلمون، گوسفند، پاچه، جگر سفید، جگر سیاه، زبان، مغز، غاز، سار، مرغ محلی، میگو، تخم مرغ محلی، تخم کبوتر و گنجشک
ادویه‌هاسماق، چای سیاهگل گاو زبان، گلاب
مغزهای گیاهیشاه بلوط، خشخاشبادام درختی شیرین، تخم خربزه، تخم طالبی، کنجد، بادام زمینی
غذاهای فرآوری شدهسرکه، آبغورهارده، روغن بادام تلخ، روغن کنجد، شیره انگور


* جدول فوق بدون هیچ دخل و تصرفی از کتاب مزاج شناسی و نسخه‌های استاد خیراندیش به گردآوری جواد علی قلی‌پور اقتباس شده است.

 

نکاتی پیرامون جدول رژیم غذایی و غذاهای مفید برای دموی ها

برچسب ها
نسخه اصل مطلب