به گزارش خبرگزاری مهر، پیر حسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در جریان دومین روز برگزاری نشست مشورتی رؤسای جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (مِنا) که با حضور سران ۱۲ جمعیت ملی در بیروت برگزار شد، گفت: همانگونه که در مقدمه توافقنامه سویل ۲ آمده است برای تحقق و مأموریتهای مشترک جهت مقابله با بحرانهای کنونی و آنی نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر خود را متعهد به بازنگری این سند کرده و تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا از نقش محوری و کلیدی جمعیتهای ملی در کشورهای متبوع آنها حمایت کند.
کولیوند در ادامه افزود: اجرای صادقانه این توافقنامه به حسن نیت، اعتماد، عملگرایی و احترام و حمایت متقابل برای فعالیتها و برنامههای مشترک بستگی دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این نقش باید به درستی مورد شناسایی واقع شود ادامه داد: مطابق موافقتنامه سویل ۲ جمعیتهای ملی نقش محوری در انجام فعالیتها در کشورهایشان خواهند داشت و نقش کمیته بینالمللی صلیبسرخ و فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر، هماهنگ کننده خواهند بود.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: آموزشهای لازم برای نهادینه شدن موافقتنامه سویل ۲ به صورت مشترک توسط کمیته بینالمللی صلیبسرخ و فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر به جمعیتهای ملی و به کارکنان دفاتر کشوری کمیته بینالمللی صلیبسرخ و فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر اعلام میشود.
کولیوند در ادامه گفت: هلال احمر ایران اقدامات لازم برای تقویت این نقش جمعیتها در سطح ملی و ارتباط با همه شرکای کاری و حتی با دولتهای ملی به شکل مناسب انجام داده چرا که این موضوع باید در کنفرانس بعدی بین المللی به شکل مناسب و درست اجرا شود.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: بنابراین به عنوان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران انتظار میرود که با تاکید بر روح این سند از کلیه ظرفیت و توانمندی و تجارب نهضت صلیب سرخ به ویژه فعالیتها و اقدامات ارزشمند فدراسیون در یک سال گذشته بهره لازم جهت حذف آثار سو تحریمها بر فعالیتهای بشردوستانه ما گرفته شود.
گفتنی است؛ توافقنامه سویل ۲ نسخه بازنگریشده و اصلاحشده مورد توافق ارکان نهضت بین المللی صلیب سرخ است که در نشستهای اساسنامهای ۲۰۲۲ ژنو به تصویب رسید.