در تابستان هم گاز مازاد نداریم
محمدرضا صدیقی در گفتگویی در پاسخ به این سئوال که آیا ذخیرهسازی گاز در شرایظ فعلی امکان پذیر بوده و هست گفت:
« تا زمانی که در کشور روند مصرف مهار نشود، نمیتوان به حل مشکل امیدوار بود.»
او با تاکید بر اینکه اگر مشکل را درست نشناسیم نمیتوانیم گامی برای حل آن برداریم، اضافه کرد:« در حالی روی ذخیرهسازی مانور میدهند که نمیگویند چقدر ذخیرهسازی با مصرف فعلی گاز امکانپذیر است. همکاران ما در صنعت گار در حال فعالیت با تمام توان هستند. مساله اصلی من این است که نمیشود وزارت نفت را مقصر جلوه دهیم وقتی روند مصرف به گونهای است که حتی در تابستان نیز ما گاز نداریم.»
او گفت:« با وضعیت کنونی در تابستان هم گاز مازاد نداریم که ذخیره کنیم. برای حل مشکل باید همه به تکالیف قانونی خود برگردند. نیروگاهها به راندمان اصلی خود بازگردند. ما متوجه هستیم که خشکسالی بخش مهمی از نیروگاههای ابی را از مدار خارج کرده اما باید به هر حال فکری به حال راندمان نیروگاهها کرد. از سوی دیگر مصرف برق نیز بسیار بالاست. در نتیجه با این وضع هیچ دولتی را نمیشود مقصر جلوه داد.»
این مسئول پیشین شرکت گاز با اشاره به بودجه سال آینده گفت:« آقای اوجی، وزیر نفت گفته است هشتاد میلیارد دلار پول لازم داریم تا گاز را سر و سامان بدهیم اما در مفاد بودجه سال ۱۴۰۲ ردپایی از تامین نیاز دیده نمیشود. وقتی صنعتی به هشتاد میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد نمیشود با یک میلیارد و دو میلیارد دلار در بودجه مشکل را حل کرد.»
او با اشاره به اینکه اعتبارات 14/5 درصد شرکت نفت قطعا جوابگو نیست، ادامه داد:« ما باید اقدامات ویژه ای برای توسعه صنعت گاز و توسعه میادین مستقل نیاز داریم. ساختارهای وزارت نفت نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد و بحث یکپارچگی بالادست و پایین دست مدنظر قرار گیرد.»
صدیقی با تاکید بر اینکه هیچ کاری برای افت فشار گاز انجام نشده است، گفت:« ذخیرهسازی از سالهای سال، در دستور کار وزارت نفت بوده است اما این کار یک سال و دو سال نیست و نتایج ذخیره سازی گاز ظرف سه تا چهار سال آینده بیرون میآید.»
۲۲۳۲۲۵
منبع: khabaronline-1721491