افزایش تولید علوفه در ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور در دستور کار است
به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین میرعماد ظهر دوشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به مشکلات حفظ منابع طبیعی و مسائل اقتصادی اظهار داشت: وظیفه ما حفظ انفال است اما برخی مواقع مجبور میشویم که روی منافع عالی مردم پای بگذاریم و از این رو وظیفه دشوار و سنگینی بر عهده داریم هر چند حفظ منابع طبیعی با مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی کشور بدون حفظ آب و خاک اتفاق نمیافتد، خاطرنشان کرد: در کشور علی رغم توجه به موضوع آبخیزداری بیلان آبهای زیرزمینی منفی است به طوری که بین ۷۰ تا ۱.۵ متر افت منابع آبهای زیرزمینی داریم که بخشی به مدیریت مصرف و بخشی دیگر نیز به مدیریت تولید آب که یا همان آبخیزداری و بخشی دیگر نیز به مسائل مربوط به خاک باز میگردد.
مشاور رئیس و مسئول پیگیری و هماهنگی امور مدیران و استانها در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: به مسئله خاک در کشور بی توجهی شده و باید توجه داشت که اگر بخواهیم آب را حفظ کنیم ابتدا باید خاک را حفظ کرد.
میرعماد با بیان اینکه کشور سالانه ۱۶.۵ تن فرسایش خاک دارد، خاطر نشان کرد: استان اصفهان نیز متأثر از این موضوع است که اجرای طرحهای آبخیزداری باید مورد توجه باشد زیرا علاوه بر جلوگیری از خسارات سیل و تغذیه منابع زیر زمینی روی فرسایش میتواند تأثیر گذار باشد و به بیابان زدایی بیانجامد.
وی با اشاره به اینکه کشور متأثر از کانونهای بحران فرسایش بادی و آبی است، تاکید کرد: لازم است از خسارتها با اجرای طرحهای آبخیزداری جلوگیری شود زیرا بی توجهی به این مسئله سالانه به زیر ساختهای اقتصادی کشور خسارت زا است و البته اجرای همه این طرحها بدون مشارکت مردم به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.
مشاور رئیس و مسئول پیگیری و هماهنگی امور مدیران و استانها در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه کاشت یک میلیارد نهال طی چهار سال را در دستور کار داریم، ابراز داشت: افزایش تولید علوفه در ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور از دیگر برنامههای سازمان است زیرا علی رغم کمبود آب مراتع ما ظرفیت تولید خوبی دارند.
میرعماد افزود: با توجه به مشکلات کشور مراتع ما این ظرفیت را دارند که در برنامه اقتصادی افزایش تولید علوفه را داشته باشند و نباید از ظرفیتهای اقتصادی کشور غافل شد.
وی اضافه کرد: مراتع ظرفیت خوبی برای توسعه گیاهان دارویی است و مردم میتوانند در این طرحها مشارکت کنند.
منبع: mehrnews-5665683