جستجو
رویداد ایران > دانش و مهارت > پزشکی > کپسول سیکلوسپورین چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

کپسول سیکلوسپورین چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

سیکلوسپورین داروی سرکوب‌کننده ایمنی است و برای جلوگیری از پس زدن پیوند کاربرد دارد. معرفی، مصرف، اشکال و تداخل داروی سیکلوسپورین و داروی جایگزین آن را می خوانید

داروی سیکلوسپورین (Ciclosporin) سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بدن است. معمولا بعد از پیوند عضو در بیماران نیازمند اعضا؛ بدن عضو جدید را به راحتی نپذیرفته و به عنوان پدیده ای غیرخودی و بیگانه با آن برخورد می کند. سیستم ایمنی بدن در این هنگام عضو جدید را ناآشنا تلقی کرده و اصطلاحا شروع به پس زدن آن می کند، از این رو پزشکان با تجویز دارهای سرکوب کننده سیستم ایمنی به مرور عضو جدید را با بدن آشنا کرده و آن را خودی می کنند. سیکلوسپورین یکی از داروهای موثر و کم عوارض سرکوب ایمنی بدن برای جلوگیری از پس زدن پیوند است. در ادامه معرفی کامل این دارو، نحوه مصرف، اشکال و تداخل دارویی آن و همچنین داروی جایگزین سیکلوسپورین را برایتان آورده ایم:



معرفی داروی سیکلوسپورین

نام علمی(ژنریک)

سیکلوسپورین Ciclosporin

نام تجاری

ساندیمون، ایمنورال، لاکروسپورین

نوع

مهارکننده ایمنی

اشکال

کپسول، قطره چشمی، آمپول، محلول خوراکی

کاربرد

سرکوب سیستم ایمنی پس از پیوند اعضا

مورد استفاده

جلوگيری از رد پيوند و درمان آرتریت روماتویید، درماتیت آتوپیک، آلوپسی

گروه سنی

کودکان و بزرگسالان

دسترسی

با نسخه

تداخل دارویی

واکسن، داروهای ضدالتهاب، آنتی بیوتیک، ضدقارچ، فشارخون، ضدتشنج

عوارض مصرف

گرگرفتگی، استفراغ، بی اشتهایی، آفت دهانی، یبوست


عکس کپسول سیکلوسپورین

سیکلوسپورین چیست؟

سیکلوسپورین (Ciclosporin) داروی مهار کننده ایمنی است که با هدف جلوگیری از پس زدن پیوند برای بیمارانی که پیوند عضو مانند پیوند کلیه، کبد،قلب یا پیوند مغز استخوان داشته‌اند یا درمان آرتریت روماتویید حاد، درماتیت آتوپیک، آلوپسی، پیوند قرنیه چشم. آنمی آپلاستیک و پسوریازیس تجویز می شود.

نحوه‌ی عملکرد داروی سیکلوسپورین به این صورت است که با تضعیف سیستم ایمنی به بدن کمک می‌کند تا عضو جدید را بپذیرد به طوری که انگار عضو جدید متعلق به بدن بوده است.

سیکلوسپورین که با نام تجاری ساندیمون شناخته می شود،فقط با نسخه پزشک در اشکال کپسول،محلول خوراکی،قطره چشمی و آمپول تجویز می شود.کپسول سیکلوسپورین با دوز 25،50 و 100 میلی گرم،محلول خوراکی سیکلوسپورین با دوز 100 میلی گرم،قطره چشمی لاکروسپورین با دوز 0.05%،آمپول سیکلوسپورین با دوز 50 و 250میلی گرم در داروخانه ها موجود است.

هشدار مصرف سیکلوسپورین

سیکلوسپورین

کاربردهای سیکلوسپورین

  1. سیکلوسپورین در جلوگیری از رد پیوند (کلیه، کبد، قلب یاسایر ارگانها) به همراه کورتیکوستروئیدها مصرف می‌شود.
  2. داروی سیکلوسپورین برای درمان رد پيوند مزمن(در بيمارانی كه قبلا تحت درمان با كاهنده سيستم ايمنی بوده اند)، آرتریت روماتویید حاد، درماتیت آتوپیک، آلوپسی، پیوند قرنیه چشم. آنمی آپلاستیک وپسوریازیس تجویز می شود.

12 نکته درباره نحوه استفاده از سیکلوسپورین

  1. بروشور دارویی سیکلوسپورین قبل از مصرف با دقت بخوانید تا اطلاعات کاملی راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع باشید.
  2. در مدت درمان با کپسول سیکلوسپورین، برای بررسی وضعیت بیمار در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه کنید و آزمایشات تجویزی را به طور منظم انجام دهید.
  3. کپسول سیکلوسپورین را دقیقا طبق دستور پزشک به مقدار مشخص و به طور منظم مصرف کنید.
  4. دوز و مقدار داروی سیکلوسپورین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است و دارو را همان‌طور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده کنید.
  5. کپسول سیکلوسپورین را ببلعید و از خرد کردن یا جویدن بپرهیزید.
  6. سیکلوسپورین برای بیماری شماتجویزشده است، لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران جدا خودداری کنید.
  7. برای نوع تزریقی، حداقل به‌مدت ۳۰ دقیقه تأثیر دارو را ارزیابی کنید.
  8. سیکلوسپورین برای درمان طولانی مدت استفاده می شود. اگر طبق تجویز پزشک و به موقع مصرف نشود، با خطرات جدی همراه خواهد بود.
  9. اگر مصرف داروی سیکلوسپورین را متوقف کردید به هیچ وجه آن را مصرف نکردید: ممکن است بدن شما عضو پیوند شده را رد کند یا علائم بیماری RA یا پسوریازیس شما بازگردد.
  10. توجه داشته باشید که ممکن است وقتی برای اولین بار ظرف دارو را باز می کنید، بوی آن را تشخیص دهید. این بو به مرور زمان از بین می رود.
  11. سیکلوسپورین را هر روز در زمان مشخصی نسبت به غذا مصرف کنید.

  12. توصیه می‌شود روزانه حداقل ۲ لیتر (۸ لیوان) مایعات بنوشید و از تشنگی طولانی مدت خودداری کنید.
عکس کپسول سیکلوسپورین 100

اشکال دارویی سیکلوسپورین

شکل دارو

نوع دارو

دوز دارو

کپسول

ایمنورال، سیکلورال، ساندیمان

25، 50، 100 میلی 

محلول خوراکی ساندیمون 100 میلی 
قطره چشمی لاکروسپورین 0.05 درصد
آمپول ساندیمون 50 و 250 میلی 

کپسول سیکلوسپورین

کپسول سیکلوسپورین برای جلوگیری از پس زدن پیوند یا برای درمان التهاب در آرتریت روماتوئید و پسوریازیس تجویز می شود و می توان آن را به صورت کپسول ایمنورال، کپسول سیکلورال یا کپسول ساندیمان با دوزهای 25، 50 و 100 میلی گرم از داروخانه ها با نسخه پزشک تهیه کرد.

محلول خوراکی سیکلوسپورین

محلول خوراکی سیکلوسپورین که با نام تجاری شربت سیکلوسپورین شناخته می شود به صورت محلول خوراکی ساندیمون با دوز 100 میلی گرم در داروخانه ها موجود است و معمولا یک بار در روز توسط پزشک تجویط می شود.

نگهداری از شربت سیکلوسپورین

عکس قطره چشمی سیکلوسپورین

قطره چشمی سیکلوسپورین

قطره چشمی سیکلوسپورین یا قطره چشمی لاکروسپورین با دوز 0.05 درصد، برای درمان نوع خاصی از خشکی چشم در بیماران پیوند قرنیه، آلرژیک چشم، بیماری‌های ملتحمه یا یوئیت تجویز می شود و عملکرد آن با افزایش مقدار اشک است.


مقدار مصرف قطره چشم لاکروسپورین

به میزان یک قطره و هر 12 ساعت یک بار استفاده می شود.

در درصورت حساسیت دارویی، بارداری و سن زیر 16 سال از مصرف قطره سیکلوسپورین خودداری کنید.


نحوه استفاده از قطره چشم سیکلوسپورین

به این صورت است که پلک تحتانی را با انگشت کشیده،سر را بالا گرفته و یک قطره از دارو در چشم چکانده شود.

نگهداری از قطره چشمی سیکلوسپورین

عکس آمپول ساندیمون

آمپول سیکلوسپورین

آمپول سیکلوسپورین یا آمپول ساندیمون با دوزهای 50 و 250 میلی گرم به صورت تزریفی در بیمارستان انجام می شود.ویال تزریقی سیکلوسپورین باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود.در زمان تزریق دارو در صورت احساس گرما یا التهاب در صورت یا تنگی نفس حتما کادر بیمارستان را مطلع سازید.

دستور مصرف سیکلوسپورین

دستور مصرف سیکلوسپورین و میزان دوز مصرفی آن به سن،نوع و شدت بیماری،شرایط پزشکی، نتایج آزمایش‌های پزشکی، پاسخ‌گویی بدن شما به درمان و نوع سیکلوسپورین مصرفی بستگی دارد.در کل دوز مصرفی سیکلوسپورین بر اساس نوع بیماری به شیوه ای زیر تجویز می شود:

 رد پیوند

دوز خوراکی

دوز تزریقی (درون‌رگی)

آرتریت روماتوئید

برای التهاب مفاصل شدید سیکلوسپورین زمانی تجویز می‌شود که بیمار به متوتروکسات پاسخ نمی‌دهد و ممکن است همراه با متوتروکسات تجویز شود.

پسوریازیس

سیکلوسپورین برای درمان بیماران بدون مشکل ایمنی مبتلا به پلاک پسوریازیس شدید و افسارگسیخته‌ای استفاده می‌شود که حداقل به یک درمان سیستمیک (مثل رتینوئید یا متوتروکسات) جواب نداده‌اند یا نسبت به سایر درمان‌های سیستمیک منع مصرف یا عدم‌تحمل دارند.

عکس کپسول سیکلوسپورین 25

عوارض سیکلوسپورین

عوارض سیکلوسپورین، اجتناب ناپذیر است و لازم است بدانید یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند و اکثر افرادی که این دارو را مصرف می کنند عوارض جدی آن را تجربه نکرده اند.

عوارض شایع سیکلوسپورین

عوارض شایع سیکلوسپورین در بیش تر از 10 درصد افرادی که این دارو را مصرف می کنند تجربه شده است و اگر این عوارض ادامه داشت یا تشدید پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید.عوارض رایج این دارو عبارتند از:

عوراض جانبی سیکلوسپورین

عوراض جانبی سیکلوسپورین در کمتر از 10 درصدی افرادی که این دارو را استفاده می کنند تجربه می شود. در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به پزشک مراجعه نمایید:

عوارض نادر سیکلوسپورین

عوارض نادر سیپروفلوکساسین در کم تر از 1 درصد افرادی که این دارو زا مصرف می کنند تجربه شده است.در صورت بروز علائم واکنش‌های آلرژیک مانند تنفس دشوار، کهیر، تورم صورت، زبان یا گلو فورا به اورژانس مراجعه نمایید.با توجه به این‌که لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

عکس داروی سیکلوسپورین 

منع مصرف سیکلوسپورین


اگر شرایط یا بیماری های زیر را دارید، قبل از تجویز سیکلوسپورین پزشک را مطلع کنید:

تداخل دارویی سیکلوسپورین

تداخل دارویی سیکلوسپورین زیاد است و این دارو حداقل با 158 داروی مختلف تداخل دارویی شدید با 376 داروی مختلف تداخل دارویی متوسط و با 105 داروی مختلف تداخل دارویی خفیف دارد. در کل سیکلوسپورین با داروهای زیر تداخل دارد:

  1. تداخل دارویی شدید سیکلوسپورین:سیکلوسپورین با داروهای فلیبانسرین، لومیتاپید، سیدوفوویر تداخل شدید دارد.
  2. تداخل سیکلوسپورین با آنتی‌بیوتیک‌ها: ممکن است خطر آسیب کلیوی را بیشتر کند یا مقدار سیکلوسپورین در بدن را کاهش دهد و موجب رد پیوند شوند (مانند ریفامپین).
  3. تداخل سیکلوسپورین با داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی: مصرف سیکلوسپورین و داروهایی مثل ایبوپروفن ممکن است خطر آسیب کلیوی را بیشتر کند.
  4. تداخل سیکلوسپورین با ضدقارچ‌ها: ممکن است میزان سیکلوسپورین در بدن، خطر عوارض جانبی و آسیب کلیوی را افزایش دهد (مانند فلوکونازول).
  5. تداخل سیکلوسپورین با داروهای رفلاکس اسید: ممکن است خطر آسیب کلیوی را بیشتر کند(مانند رانیتیدین).
  6. تداخل با داروهای کلسترول بالا: ممکن است خطر آسیب کلیوی را بیشتر کند (مانند فنوفیبرات) یا تجمع دارو در بدن را افزایش دهد و موجب درد عضلانی و ضعف شود (مانند لوواستاتین).
  7. تداخل با داروهای فشار خون: ممکن است مقدار سیکلوسپورین در بدن را افزایش دهد (مانند وراپامیل)
  8. تداخل با داروهای ضدتشنج: ممکن است مقدار سیکلوسپورین در بدن را کاهش دهد و احتمال رد پیوند را بیشتر کند(مانند فنی‌توئین)
  9. تداخل با داروهای HIV: اگر از داروی مهارکننده پروتئاز برای درمان اچ. آی. وی استفاده می‌کنید پزشک دوز مصرفی سیکلوسپورین شما را کاهش می دهد.
  10. تداخل سیکلوسپورین با داروهای کاهنده مایعات: ممکن است میزان پتاسیم بدن را افزایش دهد (مانند آمیلوراید).
  11. تداخل با داروهای سرطان: ممکن است مقدار داروهای سرطان را در بدن افزایش دهد و خطر عوارض جانبی را بیشتر کند (مانند اتوپوزاید).
کپسول سیکلوسپورین 

 جدول تداخل دارویی سیکلوسپورین

بوسنتان

تری‌متوپریم

پراواستاتین

لومیتاپید

جنتامایسین

ناپروکسن

فلیبانسرین

وانکومایسین

دیکلوفناک

ساکوییناویر

فلوواستاتین

کتوکنازول

سیتاکسنتان

توبرامایسین

وریکونازول

میفپریستون

آزیترومایسین فلوکونازول

پیتاواستاتین

اریترومایسین ایتراکونازول

آتورواستاتین

آتورواستاتین

آمفوتریسین بی

سیمواستاتین

کوئینوپریستین رانیتیدین

سیدوفوویر

آتورواستاتین

سایمتیدین

نئومایسین پی.او

نافسیلین لوواستاتین

فلوواستاتین

دیلتیازوم

کاربامازپین

ایندیناویر

آمیلوراید

میتوکسانترون

متوتری‌مپرازین

میفامورتید

لوواستاتین

کلاریترومایسین

سیمپرویر

سیمواستاتین

 مایکوفنولات

 نیوولومب

 واکسن آبله 

دگزامتازون

 انزالوتامید

مولتی ویتامین/ مینرال

آفاتینیب

آلیسکایرن

 آلپلیسیب

 باریستینیب

 بتریکسابان

  بیلاستین


این جدول شامل همه تداخل های دارویی نیست و اگر دارویی مصرف می کنید حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین در زمان مصرف داروی سیکلوسپورین آزمایش‌های پزشکی از جمله آزمایش‌های عملکرد کلیه و کبد، فشار خون، میزان مواد معدنی موجود در خون، آزمایش سطح سیکلوسپرین، شمارش کامل خون، سطح اسید اوریک، سطح چربی خون و آزمایش‌های پوستی را انجام دهید.

سیکلوسپورین 

مصرف بیش از حد سیکلوسپورین

اگر فردی بیش از اندازه از داروی سیکلوسپورین استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بیهوش شدن یا مشکل در تنفس شد با مرکز فوریت‌های پزشکی(115) تماس بگیرید.

فراموش کردن مصرف یک نوبت سیکلوسپورین

اگر دوز مصرفی داروی سیکلوسپورین را فراموش کردید در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید نیازی به مصرف دو برابر داروی سیکلوسپورین نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.مصرف به موقع و منظم سیکلوسپورین بسیار مهم است.

شرایط نگهداری از دارو سیکلوسپورین

سیکلوسپورین 

اطلاعات تخصصی درباره سیکلوسپورین

مکانیسم اثر

سیکلوسپورین به سیکلوفیلین متصل می شود.این کمپلکس ،کلسینئورین را مهار می کند.کلسینئورین مسئول رونوشت اینترلوکین 2 می باشد.همچنین سیکلوسپورین تولید لیمفوکائین و آزادسازی اینترلوکین را مهار می کند.

فارماکودینامیک

سیکلوسپورین بعنوان مهارکننده ایمنی در جلوگیری از رد پیوند بکار می رود.سیکلوسپورین با مهار قابل برگشت و اختصاصی لنفوسیت ها در فاز G0 یا G1 چرخه سلولی ، موجب مهار لنفوسیت های کمکی و مهاری می شود.

فارماکوکینتیک

جذب سیکلوسپورین از دستگاه گوارش ناکامل و متغیر می باشد.حجم ظاهری توزیع در حالت پایدار پس از تزریق وریدی ، 3 تا 5 L/kg در عضو پیوندی جامد می باشد.
سیکلوسپورین در شیر ترشح می شود. اتصال به پروتئین های پلاسما بخصوص لیپوپروتئین ها 90% است.
متابولیسم سیکلوسپورین، کبدی است و بطور وسیعی توسط آنزیم سیتوکروم P450 3A در کبد متابولیزه می شود.
دفع سیکلوسپورین بطور عمده صفراوی است.فقط 6% از داروی اصلی و متابولیت هایش از طریق ادرار دفع می شوند.
نیمه عمر سیکلوسپورین دوفازی و متغیر ، حدود 7 ساعت (با محدوده 7 تا 19 ساعت)در کودکان و حدود 19 ساعت ( با محدوده 10 تا 27 ساعت ) در بزرگسالان می باشد.

ویال تزریقی سیکلوسپورین
 

اسامی تجاری سیکلوسپورین موجود در ایران

نام تجاری

تولید کننده

قیمت به ریال

تاریخ

کپسول ایمنورال 100  1401/09/27
کپسول ایمنورال 25  1401/09/27
کپسول ایمنورال 50  1401/09/27
کپسول سیکلورال 100  -
کپسول سیکلورال 25  -
کپسول سیکلورال 50  -
کپسول ساندیمون نئورال 100 
کپسول ساندیمان نیورال 25  -
کپسول ساندیمان نیورال 25  NOVARTIS[سوئیس] یارا طب  11,000  1401/09/27
کپسول ساندیمان نیورال 25  NOVARTIS[سوئیس] آنا 550,000 1401/09/27
کپسول ساندیمون نئورال 100  NOVARTIS[سوئیس] آنا 2,200,000 1401/09/27
کپسول ساندیمون نئورال 100  NOVARTIS[سوئیس] مداوا 2,200,000 1401/09/27
کپسول ساندیمون نئورال 50  -
کپسول ساندیمون نئورال 50  NOVARTIS [سوئیس]   مداوا 6,045,000  1401/09/27
کپسول حاوی مایع خوراکی 100  NOVARTIS [سوئیس]  مداوا 11,616,000  1401/09/27
قطره چشمی لاکروسپورین 0.05% 1401/09/27
آمپول ساندیمون 50  1401/09/27
ساندیمون تزریقی وریدی 50  NOVARTIS [سوئیس ]سینا  498,000 1401/09/27
ساندیمون تزریقی وریدی 50  NOVARTIS [سوئیس ]رایان  640,000 1401/09/27
آمپول ساندیمون 250 / 5 میلی لیتر NOVARTIS [سوئیس ]شفایاب  -


دارو های هم گروه سیکلوسپورین

    آنتی تیموسیت گلوبولین
  • باریسیتینیب
  • آزاتیوپرین
  • باسی لیکسی مب
  • داکلیزومب
  • مایکوفنولات موفتیل
  • سیرولیموس
  • تاکرولیموس
  • بلیمی مب

توصیه‌ها و مراقبت‌های پرستاری 

پرسش های متداول


سیکلوسپورین به انگلیسی چه می شود؟
 Ciclosporin
سیکلوسپورین در بارداری منع مصرف دارد یا خیر.؟
سیکلوسپورین در بارداری در گروه C قرار دارد یعنی در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشک قابل استفاده است.
سیکلوسپورین را در دوران شیردهی می توان استفاده کرد؟
 مصرف سیکلوسپورین در شیردهی منع مصرف دارد مگر با نظر پزشک و نباید به نوزاد شیر بدهید.
روش قطع مصرف سیکلوسپرین چگونه است؟
روش قطع سیکلوسپرین با کاهش دوز و با نظر پزشک باید صورت گیرد.
بهترین زمان مصرف سیکلوسپورین چه وقت هایی است؟

اولین دوز خود را ۴ تا ۱۲ ساعت قبل از پیوند مصرف کنید. این دوز معمولاً ۱۵ میلی گرم بر کیلوگرم است. پزشک ممکن است به شما دوز ۱۰-۱۴ میلی گرم بر کیلوگرم در روز بدهد.مصرف همان دوز را پس از جراحی پیوند به مدت ۱ تا ۲ هفته ادامه دهید. پس از آن، آن را ۵ درصد در هفته به دوز نگهدارنده ۵-۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم در روز کاهش دهید.

داروی جایگزین سیکلوسپورین چیست؟
داروهای مایكوفنولات موفتایل، لفلونماید، سیرولیموس و تاكرولیموس در بیماران خاصیت تضعیف كننده سیستم ایمنی دارند اما تشخصص داروی جایگزین سیکلوسپرین به عهده پزشک است.
نام تجاری سیکلوسپورین چیست؟
ساندیمون
دوز مصرف سیکلوسپورین چه مقدار است؟

سیکلوسپورین یک داروی تجویزی است و دوز مصرف آن تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

سیکلوسپورین برای ریزش موهای زاید هم کاربرد دارد؟
افزایش رشد موهای صورت و بدن یکی از عوارض جانبی احتمالی قرص سیکلوسپورین است و برخی افراد از آن برای درمان ریزش مو استفاده می کنند. اگرچه این دارو ممکن است به درمان ریزش مو کمک کند اما از آن جا که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود خطر ابتلا به عفونت و سرطان ها را افزایش می دهد. توصیه می شود هرگز خودسرانه اقدام به مصرف این دارو نکنید.

کاربردهای داروی سیکلوسپورین چیست؟

سیکلوسپورین  برای پیشگیری از رد پیوند پس از انجام عمل پیوند عضو، آرتریت روماتوئید، درماتیت و پسوریازیس و سندرم نفروتیک تجویز می شود.

اشکال دارویی سیکلوسپورین چه هستند؟

کپسول، آمپول، محلول خوراکی، قطره چشمی از اشکال دارویی سیکلوسپورین هستند. 

قطره چشمی سیکلوسپورین چه کاربردی دارد؟

قطره چشمی سیکلوسپورین برای درمان نوع خاصی از خشکی چشم به کار می‌رود.
برندهای سیکلوسپورین موجود در ایران چه هستند؟
از جمله برندهای سیکلوسپورین می‌توان ساندیمون، ایمنورال، لاکروسپورین را نام برد
سیکلوسپورین دقیقا چیست؟
سیکلوسپورین جزء داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی است. این داروها برای کاهش سطح واکنش های ایمنی که در بدن رخ می دهند استفاده می شوند.
چطور سیکلوسپورین را مصرف کنم؟

    دارو را هر روز سر ساعت مشخصی مصرف کنید.

  • دارو را هر روز در زمان مشخصی نسبت به غذا مصرف کنید.

  • در طول زمان مصرف این دارو هرگز گریپ فروت مصرف نکنید.

مقدار مصرف قطره چشم لاکروسپورین؟
قطره چشم سیکلوسپورین به میزان یک قطره هر ۱۲ ساعت یک‌بار استفاده می‌شود.
کپسول ساندیمان چیست؟
کپسول ساندیمان فقط برای جلوگیری از رد پیوند عضو استفاده می شود.

قرص سیکلوسپورین برای چیست؟

سیکلوسپورین همراه با سایر داروها برای جلوگیری از رد پیوند (حمله به اندام پیوندی توسط سیستم ایمنی فردی که اندام را دریافت کرده است) در افرادی که پیوند کلیه، کبد و قلب دریافت کرده اند استفاده می شود. 

قیمت قطره سیکلوسپورین چقدر است؟

قیمت قطره سیکلوسپورین با توجه به شرکت سازنده اش متغییر است اما قطره چشمی لاکروسپورین سینا دارو حدود 86000 تومان به تاریخ آذر 1401 است.
قیمت آمپول سیکلوسپورین چقدر است؟
قیمت آمپول سیکلوسپورین باتوجه به نرخ ارز و شرکت سازنده متفاوت است اما در آذر ماه 1401 قیمت آمپول ساندیمون 50میلی گرم سوئیس 12,200,000 ریال است
قیمت کپسول سیکلوسپورین چقدر است؟

قیمت کپسول سیکلوسپورین با توجه به شرکت سازنده اش و دوز دارو متغییر است اما در تاریخ آذرماه 1401 قیمت کپسول ساندیمان 25 میلی گرم 50000هزار تومان است.قیمت کپسول ساندیمون100 میلی گرم 2,200,000 ریال و کپسول ساندیمون نئورال 50 میلی گرم 6045000 ریال است.

سیکلوسپورین برای کهیر هم تجویز می شود؟
داروی سیکلوسپورین بر سیستم ایمنی بدن اثر گذاشته و سبب رهایی از کهیرهای مزمن می‌شود. 
سیکلوسپورین و پسوریازیس چه ارتباطی دارند؟
 پزشک سیکلوسپورین را فقط برای افرادی که موارد شدید پسوریازیس دارند تجویز می کنند زیرا باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. 
خرید قرص سیکلوسپورین بدون نسخه هم امکان پذیر است؟
خرید قرص سیکلوسپورین تنها با نسخه پزشک مجاز است.
آزمایش سیکلوسپورین چگونه است؟
آزمایش سیکلوسپورین جهت پایش دوز درمانی دارو انجام می شود. این آزمایش نیازی به ناشتایی و محدودیت رژیم غذایی ندارد.
تداخل سیکلوسپورین با آب گریپ فروت ارتباط علمی دارد؟
آب گریپ فروت در بیماران پیوند مغز استخوان، با توجه به افزایش C max سیکلوسپورین به میزان 42% ، باعث افزایش جذب سیکلوسپورین خوراکی می گردد.
جذب سیکلوسپورین در بدن چگونه است؟
جذب سیکلوسپورین از دستگاه گوارش ناکامل و متغیر می باشد
دفع سیکلوسپورین از بدن چگونه شکل می گیرد؟
بطور عمده صفراوی است.فقط 6% از داروی اصلی و متابولیت هایش از طریق ادرار دفع می شوند.
نیمه عمر سیکلوسپورین چقدر است؟
حدود 7 ساعت (با محدوده 7 تا 19 ساعت)در کودکان و حدود 19 ساعت ( با محدوده 10 تا 27 ساعت ) در بزرگسالان می باشد.


سخن آخر

سیکلوسپورین داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که درجلوگيری از رد پيوند یا درمان آرتریت روماتویید حاد، درماتیت آتوپیک، آلوپسی، پیوند قرنیه چشم. آنمی آپلاستیک وپسوریازیس تجویز می شود و عوارضی چون درد قفسه سینه، گرگرفتگی، استفراغ، بی اشتهایی، آفت دهانی، یبوست به همراه دارد . همچنین این دارو با داروهای آنتی بیوتیک، ضد التهاب،ضد قارچ، سیپروفلوکساسین و ناپروکسن تداخل دارویی دارد. ما در مطلبی به معرفی  قرص سیپروفلوکساسین چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی و  قرص ناپروکسن چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی پرداختیم که در صورت تمایل می توانید مطالعه کنید. اگر درباره سیکلوسپورین، نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی آن سوالی دارید در قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید و یا تجربه خود را از مصرف این دارو با دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
هاجر خانی
علاقه مند به خبرنگاری و تولید محتوا