جستجو
رویداد ایران > استان ها > اردبیل| نشاط اجتماعی دشمن اعتیاد

اردبیل| نشاط اجتماعی دشمن اعتیاد

بی‌شک اعتیاد یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور است که اگرچه میزان شیوع آن در شهرهای مختلف متفاوت است اما هیچ‌یک از استان‌ها از گزند آن در امان نیستند و به گفته مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل اعتیاد اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین معضل و آسیب مناطق حاشیه‌ای است و میزان گرایش افراد به‌ویژه نوجوانان و جوانان در حاشیه شهرها به مواد مخدر بیشتر از دیگر نقاط است که باید برای کاهش و یا جلوگیری از این معضل تمامی سازمان‌ها و ارگان‌ها وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل اظهار داشت: اداره کل بهزیستی استان اردبیل به‌عنوان مسئول کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فعالیت دارد که حدود 24 دستگاه اجرایی در مجموعه این کمیته بوده و اقدامات برای بحث پیشگیری از گسترش اعتیاد انجام می‌شود.

بهزاد ستاری گفت: طی یک مطالعات علمی که توسط کارشناسان خبره در زمینه شیوع شناسی اعتیاد در سطح کشور صورت گرفته میزان مصرف سیگار در طول عمر یک نفر در سطح کشور 19.8 درصد بوده و در استان اردبیل 19.3 درصد است و این در حالی بوده که میزان مصرف قلیان نیز میانگین کشوری 22.81 درصد و در استان اردبیل 16.4 درصد در طول عمر یک انسان است. مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: میزان مصرف مشروبات الکلی بر اساس این مطالعات در سطح کشور 11.7 درصد و در استان اردبیل 6 درصد است و نکته قابل‌توجه نیز در رابطه با مصرف مواد مخدر میانگین کشوری 8.5 درصد و در استان اردبیل 1.4 درصد است. ستاری تصریح کرد: استان اردبیل رتبه 31 کشور در رابطه با مصرف مواد مخدر را به خود اختصاص داده است و این نشان از آمار پایین مصرف مواد مخدر در این استان نسبت به سایر استان‌ها است. وی بیان کرد: متأسفانه شاهد این موضوع هستیم که سن شیوع اعتیاد در سطح کشور کاهش‌یافته ولی در استان اردبیل نیز این موضوع قابل‌قبول بوده چراکه استان اردبیل ازلحاظ کاهش سن اعتیاد رتبه 29 کشور را دارد و طی مطالعاتی که صورت گرفته است 33 درصد افرادی که به سمت مواد مخدر روی می‌آورند تفریح و هیجان را دلیل اصلی آن عنوان کرده‌اند. مدیرکل بهزیستی استان اردبیل اظهار کرد: هرچه قدر بتوانیم نشاط اجتماعی را به‌ویژه در بین جوانان و نوجوانان در سطح جامعه ارتقا دهیم میزان ابتلا به مواد مخدر در جامعه کاهش می‌یابد که اداره کل بهزیستی استان با بهره‌گیری از 13 انجمن پیشگیری اولیه اعتیاد،‌ 12 انجمن حمایت از ترک اعتیاد و یک انجمن کاهش آسیب‌های اعتیاد در سطح استان اردبیل فعالیت می‌کند.

ستاری گفت: 260 تیم اجتماع‌محور نیز برای پیشگیری از اعتیاد نیز در سطح استان فعال بوده و برای بهبودی و درمان معتادان نیز دو مرکز تی.سی در شهرستان پارس‌آباد و مشگین شهر راه‌اندازی شده که بهبودی در این مراکز بالای 80 درصد است.

افزایش 17 درصدی کشفیات مواد مخدر در اردبیل

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: میزان کشفیات مواد مخدر در سال 96 نسبت به سال گذشته 17 درصد رشد داشته است که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد. بهنام بهشتی با اعلام اینکه فروش هرگونه داروی گیاهی ترک اعتیاد در عطاری‌ها غیرمجاز است، افزود: طی سال‌های اخیر تعدادی از عطاری‌ها به سبب فروش چنین موادی پلمپ شدند.

بهشتی اظهار کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر پیشگیری از اعتیاد به دغدغه اصلی مسئولین و مردم تبدیل‌شده است. وی بابیان اینکه بنا به فرموده مقام معظم رهبری امروز مبارزه با مواد مخدر یک جهاد است، افزود: مواد مخدر زنگ خطر برای تمامی خانواده‌ها است هرچند مبارزه با آن یک بحث زمان‌بر خواهد بود. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل اذعان کرد: رویکرد مهم در پیشگیری از شیوع استفاده از مواد مخدر استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد بوده و امیدواریم بتوانیم با استفاده از این ظرفیت‌ها در راستای پیشگیری از مواد مخدر و دیگر مواد افیونی گام‌های مؤثری برداشته شود. بهشتی بیان کرد: در راستای پیشگیری از مواد مخدر، طی تفاهم‌نامه‌ای که با صداوسیمای مرکز اردبیل انجام شد تعداد 32 برنامه در شبکه سبلان و 32 برنامه در رادیو اردبیل تولید و پخش‌شده است. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با اعلام اینکه فروش هرگونه داروی گیاهی ترک اعتیاد در عطاری‌ها غیرمجاز است، افزود: طی سال‌های اخیر تعدادی عطاری نیز به سبب فروش چنین موادی پلمپ شده است.

اعتیاد، اصلی‌ترین معضل مناطق حاشیه‌ای

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل نیز در چند روز گذشته گفت: اعتیاد اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین معضل و آسیب مناطق حاشیه‌ای است.

شفیع شفیعی تصریح کرد: خانواده‌ها، آموزش‌وپرورش، سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه‌های جمعی به‌خصوص صداوسیما و نهادهای اجتماعی و فرهنگی هرکدام به فراخور جایگاه و نقش تعریف‌شده، وظایف و مسئولیت‌های مهمی در جهت آگاه‌سازی کودکان و نوجوانان در ارتباط با آسیب‌های اجتماعی دارند و این امر به‌ویژه در مناطق حاشیه‌ای که میزان درگیری خانواده‌ها با انواع آسیب‌های اجتماعی بیشتر است از اهمیت بیشتری برخوردار است. شفیعی بیان داشت: همه این نهادها می‌توانند با آموزش مهارت‌ها و رفتارهای فردی و اجتماعی، توسعه ارتباط بیشتر خانواده‌ها با فرزندان، آگاهی بخشی از طریق تولید برنامه‌های محتوا محور، افزایش فضای نشاط و سلامت اجتماعی در جامعه و ارائه برنامه‌ها و خدمات فرهنگی و پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان در کاهش و یا پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی مؤثر باشند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب