جستجو
رویداد ایران > استان ها > وجود ۶ شهرک و ناحیه صنعتی شیلاتی در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان خبر داد؛

وجود ۶ شهرک و ناحیه صنعتی شیلاتی در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: ۶ شهرک و ناحیه صنعتی شیلاتی با داشتن ۳۰ واحد کنسروسازی، ۳۰ واحد عمل‌آوری و ۱۳ واحد سردخانه در سیستان و باوچستان وجود دارد.

به گزارش رویدادایران به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان، عطاء الله رئیسی اظهار داشت: زمینی به مساحت ۷۵ هکتار با هدف تولید جلبک و خیار دریایی به بخش خصوصی واگذار شده و از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی این طرح مهم آغاز شده است.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاری ۸۵۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در حوزه سواحل مکران سیستان و بلوچستان در محدوده شهرستان دشتیاری در ۵۰ کیلومتری نوار ساحلی چابهار به بریس واقع شده و در این حوزه می‌توان پیش‌بینی ایجاد ۳۰۰ نفر اشتغال را کرد.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: سواحل مکران علاوه‌بر ظرفیت تولید خیار و جلبک و صدها فرصت آبزی پروری، ۱۱ اسکله و جایگاه تخلیه صید، ۲ هزار و ۵۰۰ شناور اعم از قایق و لنج، حدود ۲۵ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۸ تعاونی صیادی، ۶ شهرک و ناحیه صنعتی و بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی صنایع شیلاتی دارد که از جمله ظرفیت‌های شیلاتی برای رونق تولید و اشتغال هستند.

وی ادامه داد: سواحل مکران با دارا بودن منطقه بالقوه پرورش میگو با بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد، ۴۱ درصد صید آب‌های جنوب کشور از دیگر ظرفیت‌هاست و به دلیل وجود شرایط مناسب از جمله زمین‌های بلااستفاده ساحلی، نیروی کار ساده، فناوری بومی شده و قابل دسترس، بازارهای نسبتاً شناخته شده جهانی و ارزش صادراتی آبزیان (ماهی، میگو و سایر آبزیان دریایی) در توسعه آبزی‌پروری، می‌تواند نقش مهمی در افزایش اشتغال، ارزآوری و توسعه روستایی در مناطق ساحلی جنوب استان ایفا کند.

رئیسی با بیان اینکه اسکله‌های صیادی برای اشتغال و رونق تولید نقش مهمی در سواحل مکران دارند و علاوه‌بر این ظرفیت مهمی در بحث گردشگری به حساب می‌آیند، افزود: دسترسی به آب‌های آزاد اقیانوسی، وجود اسکله‌های متعدد شیلاتی، فراهم بودن زمینه‌های صادرات، وجود شهرک‌های صنعتی وابسته و اراضی مستعد پرورش میگو و توسعه روز افزون آن، صنایع شیلاتی را به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه سیستان و بلوچستان مطرح کرده است.

وی گفت: هم‌اینک ۶ شهرک و ناحیه صنعتی شیلاتی با داشتن ۳۰ واحد کنسروسازی، ۳۰ واحد عمل‌آوری، ۱۲ واحد پودر ماهی، ۱۳ واحد سردخانه و ۱۰ واحد شناورسازی و بیش‌از ۳۰ واحد یخ‌سازی در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان وجود دارد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب