جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > سیستان و بلوچستان| دو بانده کردن جاده‌ها مطالبه جدی مردم

سیستان و بلوچستان| دو بانده کردن جاده‌ها مطالبه جدی مردم

سیستان و بلوچستان| دو بانده کردن جاده‌ها مطالبه جدی مردم
فاصله شمالی‌ترین نقطه با جنوبی‌ترین نقطه سیستان و بلوچستان بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر است. گستردگی و پراکندگی استان پهناور سیستان و بلوچستان، طولانی بودن فاصله بین شهرها و روستاها، نبود جاده‌های ۲ بانده و بزرگراه و رفت‌وآمد و ترافیک بالای برخی جاده‌های این استان حوادث ناگواری را رقم می‌زند که جبران‌ناپذیر است.

سرعت زیاد خودروهای حامل قاچاق نه‌تنها جان راننده و سرنشینان این خودروها بلکه سایر خودروهای عبوری در جاده‌های ۲ طرفه سیستان و بلوچستان به‌ویژه برخی شهرستان‌های جنوبی این استان را به مخاطره می‌اندازد. فوت ۲۸ نفر و زخمی شدن ۲۱ نفر تنها در یک فقره حادثه رانندگی در محور خاش- سراوان در چند روز پیش نمونه‌ای بارز از خطای انسانی ناشی از رعایت نکردن مقررات رانندگی و دوطرفه بودن جاده‌ها در این استان است. جابجایی اتباع بیگانه غیرمجاز (قاچاق انسان) و انتقال مواد سوختی قاچاقچیان را ترغیب به‌سرعت زیاد برای فرار از قانون در جاده‌ها می‌کند که همین مسئله جان سایر شهروندان را به خطر می‌اندازد. ساخت بزرگراه و اتوبان و جلوگیری از تردد قاچاقچیان سوخت و انسان در جاده‌های کنونی از مهم‌ترین درخواست‌ها و مطالبات مردم سیستان و بلوچستان است.

جاده‌های استان طاقت حجم بالای تردد خودروهای سبک و سنگین را ندارند

محمد ریگی از شهروندان خاش سیستان و بلوچستان بیان کرد: شهرستان خاش در شاهراه محور توسعه شرق کشور واقع‌شده که اکثر مسیرهای ارتباطی شهرهای استان به این منطقه منتهی می‌شود. او اظهار داشت: در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز سوانح ناگوار رانندگی در مسیرهای خاش به سراوان و خاش به زاهدان و خاش به ایرانشهر و خاش به مهرستان و پسکوه و گوهرکوه به بزمان و برعکس رخ می‌دهد که با خسارت‌های فراوان مالی و جانی همراه است. مهرداد جانی از ساکنان ایرانشهر گفت: مطالبه مهم مردم سیستان و بلوچستان دو بانده کردن جاده‌ها است که در سال‌های اخیر مصوبه‌ای در استان وجود داشت و معاون سابق امور عمرانی استانداری عنوان کردند ۵۰ کیلومتری ورودی شهرهای استان دو بانده می‌شوند و تا حدودی بخشی از کار در مسیر زاهدان به خاش استارت خورد، اما نیاز است که تمام جاده‌های استان تبدیل به بزرگراه شوند زیرا جاده‌های استان طاقت حجم بالای تردد خودروهای سبک و سنگین را ندارند.

دولت با جدیت بیشتری به راه‌های سیستان و بلوچستان توجه کند

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بارها به مسئولان در دولت تذکر داده‌ایم و پیگیری‌های لازم صورت گرفته که جاده‌ها دو بانده شوند، اما به نظر می‌رسد برای پاسخ دادن به این مطالبه مهم مردمی وجود ندارد. علی کرد افزود: شاید بخشی از مشکلات اعتباری به تحریم‌های ظالمانه دشمنان برگردد، اما برای پیشگیری از سوانح ناگوار رانندگی و کاهش دادن خسارت‌های این موضوع لازم است دولت با قاطعیت پای‌کار بیاید. او گفت: محورهای منتهی به خاش در هرلحظه عرصه وقوع سوانح دردناک و ناگواری هستند که مردم ما با از دست دادن عزیزانشان داغدار می‌شوند و کسی جوابگوی این نقصان و خسارت وارده به مردم نیست.

۴۹۸ نفر در تصادفات رانندگی سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند

سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس اطلاعات دریافتی از پزشکی قانونی استان در سوانح رانندگی ۶ ماهه نخست سال جاری چهار هزار و ۳۸ نفر مصدوم و ۴۹۸ نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند. ایوب کرد فاصله زیاد مراکز جمعیتی و کمبود مجتمع‌های خدمات رفاهی، افزایش تردد و سرعت غیرمجاز در محورهای ارتباطی و همچنین تردد خودروهای حامل سوخت قاچاق و اتباع بیگانه در راه‌های ارتباطی و تخریب سامانه‌های ثبت تخلف در محورهای سیستان و بلوچستان را از مهم‌ترین عوامل دخیل در تصادفات این استان عنوان کرد و افزود: خواب‌آلودگی و خستگی از عوامل بروز سوانح رانندگی در محورهای ارتباطی استان است که در صورت افزایش و تشویق سرمایه‌گذاران در خصوص ایجاد مجتمع‌های خدمات بین‌راهی جدید برای استراحت رانندگان به‌طورقطع شاهد کاهش تصادفات به‌ویژه واژگونی خواهیم بود. کرد با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با ۳۱ مجتمع خدماتی رفاهی فعال در محورهای ارتباطی در رتبه ۲۸ کشوری از این حیث قرار دارد، افزود: مهم‌ترین معضل برای راه‌اندازی مجتمع‌های در دست‌ساخت استان عدم صدور مجوز جایگاه سوخت است که سبب دلسردی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شده است. او بیان کرد: محورهای زاهدان- خاش، ایرانشهر- خاش و نیکشهر - ایرانشهر در ۶ ماهه نخست سال جاری دارای بیشترین تعداد تصادفات بودند. سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: باوجود افزایش ۶۷ درصدی تردد کامیون‌ها در مسیرهای ارتباطی این استان تنها ۷ درصد تصادفات مربوط به این نوع از وسایل نقلیه بوده است. او راه‌اندازی سامانه‌های ثبت تخلف را عاملی مهم در کاهش تصادفات رانندگی عنوان کرد و افزود: عملیات نصب ۲۹ سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور جاده‌های جدید در بیش از هزار کیلومتر از محورهای ارتباطی فاقد سامانه استان آغازشده است. کرد با اشاره به اهمیت رفع نقاط پر تصادف در کاهش تصادفات رانندگی اظهار داشت: امسال ۲۸ نقطه پر تصادف در سیستان و بلوچستان اصلاح و برطرف شده و ۱۱ نقطه دیگر نیز در حال انجام است. سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان کل طول راه‌های این استان را ۲۳ هزار و ۷۶۶ کیلومتر عنوان کرد و افزود: این استان با ۲ هزار و ۵۵۳ کیلومتر راه شریانی رتبه دوم کشوری را از این حیث به خود اختصاص داده است. کرد طول بزرگراه‌ها سیستان و بلوچستان را ۲۹۹ کیلومتر عنوان کرد و افزود: این استان ازنظر بزرگراه در کشور رتبه سی و یکم را به خود اختصاص داده است.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب