جستجو
رویداد ایران > خبرها > معرفی دمنوش های با طبع سرد

معرفی دمنوش های با طبع سرد

معرفی دمنوش های با طبع سرد
مصرف دمنوش با طبع سرد در فصل تابستان و بهار بدن را خنک نگه می دارد و مانع از گرمازدگی می‌شود، اما قبل از نوشیدن این دمنوش‌ها باید از گرم یا سرد بودن طبع خود اطلاع پیدا کنید. از جمله این دمنوش‌ها می‌توان به دمنوش آلبالو، گل سرخ، زرشک، قهوه سبز و... اشاره کرد.
در فصل‌های گرم سال بسیاری از ما دچار گرمازدگی می‌شویم، یک روش موثر برای کاهش حرارت بدن و پیشگیری از گرمازدگی نوشیدن دمنوش با طبع سرد است. این دمنوش‌ها علاوه بر خاصیت خنک کنندگی خواص فراوانی بری سلامتی دارند، اما افراد سرد مزاج نباید در مصرف این دمنوش‌ها زیاده روی کنند و برای کاهش عوارض، این دمنوش‌ها را با مصلح مصرف کنند. در این مطلب به معرفی ۱۰ دمنوش با طبع سرد، موارد مصرف، موارد منع مصرف و مصلح آن‌ها می‌پردازیم.
 

طرز تهیه چند دمنوش با طبع سرد

۱. دمنوش آلبالو

طبع دمنوش آلبالو سرد و خشک است. برای تهیه این دمنوش مقداری آلبالو خشک شده یا تازه را داخل قوری بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. قوری را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد. دمنوش را با قاشق هم بزنید سپس آن را صاف کنید. این دمنوش را با کمی عسل میل کنید.
مصلح: عسل مصلح دمنوش آلبالو است و سردی آن را کاهش می‌دهد.
موارد مصرف:

موارد منع مصرف:


۲. دمنوش چای گل سرخ (گل محمدی)

دمنوش گل سرخ طبیعت معتدل تا کمی سرد و خشک دارد. برای تهیه آن یک فنجان گل محمدی تازه یا خشک شده را داخل قوری بریزید و سه فنجان آب گرم به آن اضافه کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. بهترین زمان برای نوشیدن این دمنوش ۱ الی ۲ ساعت قبل از غذاست.
 
مصلح: مصلح دمنوش گل سرخ برای افراد سرد مزاج رازیانه یا انیسون و برای افراد گرم مزاج بو کردن کافور است.
موارد مصرف:

عوارض و موارد منع مصرف:

 
 بیشتر بخوانید: 

معرفی دمنوش های با طبع گرم

۵ دمنوش‌ ساده برای سم‌زدایی از ریه

چشمان خود را با این دمنوش‌ها تقویت کنید

روشی بدون عارضه برای درمان انواع سردرد


۳. دمنوش زرشک

یکی دیگر از انواع دمنوش با طبع سرد، دمنوش زرشک است. این دمنوش طبع سرد و خشکی دارد. ابتدا یک قاشق چایخوری چای خشک را همراه با ۲ لیوان آب جوش به مدت ۱ دقیقه دم کنید، سپس ۲ قاشق غذاخوری زرشک تازه به آن اضافه کنید، کمی صبر کنید تا دم بکشد.
مصلح: شکر سرخ، میخک، زرشک، زعفران، شیرینی‌های طبیعی و مغزیجات همچون خلال پسته و بادام مصلح زرشک بوده و سردی آن را کاهش می‌دهند.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 

بیشتر بخوانید: معرفی دمنوش های با طبع گرم

 

۴. دمنوش چای گل پنیرک

طبع چای گل پنیرک معتدل و تا حدودی سرد و خشک است. این گیاه خواص فراوانی برای سلامتی دارد و از برگ و گل آن برای تهیه دارو استفاده می‌شود. برای تهیه دمنوش چای گل پنیرک یک قاشق چای خوری گل پنیرک را داخل قوری بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. این دمنوش طعم ملایمی دارد و نیاز به شیرین کننده ندارد.
مصلح: افرادی که معده شان سرد است باید این دمنوش را همراه با مصلح آن یعنی رب میوه، کمپوت میوه، شکر یا عسل مصرف کنند.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 

۵. دمنوش قهوه سبز

قهوه سبز در واقع همان دانه‌های خام قهوه است که هنوز بو داده نشده‌اند. این گیاه طبع سرد و خشکی دارد. برای تهیه دمنوش آن ابتدا دانه‌های قهوه را آسیاب کنید، سپس یک لیوان قهوه را داخل قهوه جوش ریخته و ۳ لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. ۱۲ دقیقه صبر کنید تا قهوه جوش بیاید. قهوه جوش را از روی حرارت برداشته، کمی صبر کنید تا خنک شود، سپس آن را صاف کنید. در صورت تمایل می‌توانید برای طعم بهتر کمی عسل به آن اضافه کنید.
مصلح قهوه سبز: برخی منابع زنجبیل، نبات و گلاب مصلح قهوه سبز می‌دانند و برخی دیگر عنبر اشهب و زعفران را به عنوان مصلح معرفی کرده اند.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:


۶. دمنوش بلوبری

بلوبری یا زغال اخته آبی یک میوه تابستانی بنفش رنگ است و طعم شیرینی دارد. طبع این میوه سرد و خشک است و خواص فراوانی برای سلامتی دارد. برای تهیه دمنوش بلوبری ۲ الی ۳ قاشق چای خوری چای بلوبری را داخل قوری بریزید و دو فنجان آب جوش به آن اضافه کنید، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل میل کنید. بهترین زمان برای مصرف این دمنوش ۲۰ دقیقه قبل از غذاست.
مصلح: عسل به عنوان یک مصلح عام برای غذا‌های با طبع سرد شناخته می‌شود و مصلح بلوبری نیز می‌باشد.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 


 

۷. دمنوش عناب

دمنوش عناب یکی دیگر از انواع دمنوش با طبع سرد است. عناب طعم شیرینی دارد و به نام خرمای چینی یا خرمای قرمز هم شناخته می‌شود. طبع این میوه معتدل و مرطوب است، اما ابوعلی سینا اعتقاد دارد طبع آن کمی سرد است. برای تهیه دمنوش عناب چند عدد عناب را شسته و در آب بخیسانید. سپس هسته آن‌ها را درآورید و میوه‌ها را خرد کنید. عناب را داخل قوری بریزید و مقدرای آب جوش به آن اضافه کنید. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. دمنوش عناب طعم شیرینی دارد و نیاز به شیرین کردن این دمنوش نیست. برای طعم بهتر می‌توانید کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.

مصلح: در طب سنتی کشمش، عسل و مویز به عنوان مصلح عناب معرفی شده‌اند.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 


 ۸. دمنوش لیمو عمانی

طبیعت لیمو عمانی سرد و خشک است و دمنوش آن خواص فراوانی به ویژه برای افراد گرم مزاج دارد. برای تهیه این دمنوش ۳ عدد لیمو عمانی را شسته و پوست و هسته آن را جدا کنید، سپس گوشت لیمو عمانی‌ها را داخل قوری بریزید ۲ فنجان آب جوش و مقداری زعفران به آن اضافه کنید. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل یا شکر میل کنید.
مصلح: مصلح لیمو عمانی عسل و گلنگبین (ترکیب عسل و گل سرخ) است.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:


۹. دمنوش سماق

برای تهیه دمنوش سماق ۱-۲ قاشق غذاخوری سماق را داخل قوری بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید. قوری را روی حرارت غیر مستقیم قرار داده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کنید. برای شیرین کردن این دمنوش می‌توانید از نبات استفاده کنید.
مصلح: مصلح سماق انیسون و مصطکی است.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 

۱۰. دمنوش چای ترش

چای ترش یا چای قرمز یکی دیگر از انواع دمنوش با طبع سرد است، نوشیدن این دمنوش حرارت بدن را کاهش می‌دهد و برای افراد گرم مزاج مفید است. برای تهیه این دمنوش ۲ قاشق چای ترش داخل قوری بریزید، سپس ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، ۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد، سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل میل کنید.
مصلح: مواد غذایی دارای طبع گرم و عسل مصلح چای ترش هستند.

موارد مصرف:

موارد منع مصرف:

 

 سخن آخر

علاوه بر دمنوش‌های آورده شده در این مطلب عرق شاتره، بیدمشک و کاسنی هم دارای طبع سرد هستند و مصرف آن‌ها در فصل تابستان و بهار بدن را خنک کرده و مانع گرمازدگی می‌شوند. افراد دارای طبع سرد باید این دمنوش‌ها را همراه عسل مصرف کنند. عسل دارای طبع گرم است و یک مصلح عام برای تمام غذا‌های دارای طبع سرد به شمار می‌آید.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب