واکسن آنفلوانزای نوترکیب ایرانی موفق تر از رقبای خارجی
دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اخرین وضعیت واکسن آنفلوآنزای ایرانی گفت: تنها یک شرکت دانش بنیان توانسته یک واکسن آنفلوآنزا را به صورت نوترکیب تولید کند که اکنون هم در بازار موجود است.
وی با بیان اینکه واکسن های تولید شده که دانش بنیان هم نبوده اند نوترکیب نیستند، گفت: سایر واکسن ها از تخم مرغ تهیه شده و برای کسانی که به این ماده غذایی حساسیت دارند توصیه نمی شود لذا واکسن نوترکیب برای افرادی که حساسیت به تخم مرغ دارند برتری دارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه سال گذشته آزمایشات بالینی این واکسن آنفلوآنزای ایرانی انجام شد و کاملا نسبت به رقبای خارجی موفق بود، عنوان کرد: این واکسن ۴ ظرفیتی است و در حال حاضر هم در داروخانه ها موجود است.
قانعی با بیان اینکه خریدار این نوع واکسن مردم و دولت هستند، خاطر نشان کرد: به هر میزانی که کشور اعلام نیاز کند تولید واکسن آنفلوآنزای ایرانی این شرکت مشکلی نخواهد داشت؛ معمولا دولت واکسن را خریداری و به پرسنل درمان و بهداشت تزریق می کند. ظاهرا توسط دولت این واکسن ایرانی به میزان ۵۰۰هزار دوز خریداری شده است.
وی بیان کرد: اما به غیر از پرسنل درمان و بهداشت، لازم است که افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، بیماران ریوی، قلبی، رماتیسمی، زنان باردار و ... هر ساله واکسینه شوند که میانگین این افراد ۶میلیون نفر در کشورمان است. بر این اساس می توان گفت مطابق با الگوی جهانی و منابع علمی هر ساله ۲۰ میلیون دوز به واکسن آنفلوآنزا نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه این واکسن میزان بستری در بیمارستان را کاهش می دهد، گفت: تزریق این واکسن نوعی پیشگیری است که حتی در صورت ابتلا می تواند سرعت انتقال را کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه با توجه به نیاز کشور لازم است برای تولید داخل واکسن برنامه خیلی جدی تری داشته باشیم، گفت: امسال که گذشت اما اگر برای واکسینه ۲۰ میلیون دوز برنامه ریزی شود لازم است تا اسفند ماه به شرکت درخواست داده شود. همچنین لازم است ۶ میلیون دوز ذخیره داشته باشیم و رایگان برای افرادی که ملزم به تزریق این واکسن هستند مورد استفاده قرار بگیرد. این افراد شامل ۵۰ سال به بالا و بیماران خاص می شود.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، در هر صورت برای سال آینده برنامه ریزی لازم است که از اردیبهشت ماه تولید آغاز شود و در بهترین زمان ممکن یعنی نیمه اول ابان ماه تزریق شود.
منبع: mehrnews-5615289