جستجو
رویداد ایران > رویداد > سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها در غذاهای دریایی طراحی شد

سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها در غذاهای دریایی طراحی شد

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از موفقیت پژوهشگران این مؤسسه در طراحی سنسورهایی برای تشخیص آلاینده‌ها در غذاهای دریایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، سید محمدعلی رضوی با اعلام این خبر افزود: در سال‌های گذشته با ارتقا استانداردهای زندگی و توسعه سریع صنعت شیلات، مصرف غذاهای دریایی به دلیل ارزش تغذیه‌ای بالا و اثرات مثبت بر سلامت در سراسر جهان افزایش پیدا کرد.

وی افزود: از سوی دیگر، در حال حاضر با افزایش آلاینده‌های محیطی خطر مسمومیت با غذاهای دریایی تأثیرات منفی بر سلامت جامعه و صنعت غذاهای دریایی وارد می‌کند به نحوی که آلودگی غذاهای دریایی به عنوان خطری مهم و بالقوه در ایمنی غذایی و تبعات اقتصادی ناشی از آن مطرح است.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، فیکوتوکسین و فلزات سنگین را به عنوان دو منبع شناخته شده از آلودگی غذاهای دریایی اعلام کرد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع در کشورهای آسیای شرقی، طرح پژوهشی مشترک برای سنجش سریع این دو آلاینده با همکاری مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و پژوهشگرانی از دانشگاه تامکانگ تایوان مطرح و اجرا شد.

رضوی بیان کرد: در این پروژه مشترک، توسعه کیت‌های تشخیص فوق حساس و گزینش‌پذیر جهت پایش آلاینده‌های غذاهای دریایی در دستورکار قرار گرفت و بر پایه تکنولوژی کریستال مایع، دو زیست‌حسگر بسیار حساس برای سنجش فلزات سنگین و سنجش فیکوتوکسین طراحی و ساخته شد.

همچنین دکتر اسما وردیان مجری این طرح پژوهشی در مورد دستیابی به این تکنولوژی اظهار داشت: تکنولوژی کریستال مایع به طور گسترده در فوتونیک، فناوری لیزر و الکترونیک استفاده می‌شود و شناخته شده‌ترین کاربرد در نمایشگرهای LCD را دارد که در آن جهت‌گیری کریستال مایع متناسب با شدت میدان الکتریکی اعمال شده تغییر می‌کند.

وی ادامه داد: کریستال‌های مایع دارای موقعیت‌های کوتاه برد، نظم دوربرد هستند که به تغییرات سطحی بسیار حساس هستند از این‌رو کاندیدی ایده‌آل در توسعه سیستم‌های حسگری قوی، پیشرفته و مستقل از تجهیزات پیچیده هستند.

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: در این حسگرهای نسل جدید حضور آنالیت و برهمکنش مولکولی آن با گیرنده به تصاویر نوری قابل مشاهده تبدیل و تقویت می‌شود. حسگرهای LC با توجه به حساسیت بالا، تصویرپردازی و پرتابل بودن پتانسیل تجاری‌سازی بالایی دارند.

وی با اشاره به پایه‌گذاری توسعه زیست‌حسگرهای کریستال مایع با کاربرد در حوزه ایمنی مواد غذایی با هدف دستیابی به دانش فنی کیت‌های پایدار و کاربردی در مؤسسه علوم و صنایع غذایی گفت: به منظور تکمیل و به‌روز رسانی این فناوری نوظهور، ارتباطات بین‌المللی با دانشمندان این حوزه برقرار شده است.

وردیان افزود: در این طرح پژوهشی قابلیت کاربرد کیت تشخیصی فلزات سنگین و فیکوتوکسین در نمونه‌های ماهی و صدف خوراکی با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: در قالب این همکاری بین المللی دانش آموخته دکتری ایرانی به مدت یکسال در کشور تایوان دوره پسادکتری را گذرانده و بخشی از نتایج این پژوهش در مقالات معتبر به چاپ رسیده است.

مجری این طرح همچنین گفت: تأمین بخشی از هزینه‌های پژوهش مربوط به انجام این طرح مشترک با سرمایه‌گذاری و حمایت مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت عتف از طرف ایرانی به میزان ۵۰ میلیون تومان و هزینه‌های طرف خارجی توسط وزارت علوم و فناوری تایوان به مبلغ ۸۵ هزار دلار صورت پذیرفت.

منبع: mehrnews-5614444

برچسب ها
نسخه اصل مطلب