مازندران| کل مازندران اسیر خشکسالی
بر اساس گزارشهای مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور میزان بارش سال زراعی جاری کشور از اول مهرماه 1396 تا 28 خردادماه سال جاری، حدود 163 میلیمتر بوده که مقدار نرمال (دوره بلندمدت) آن 221 میلیمتر است.
بر این اساس میزان بارش سال زراعی جاری کشور نسبت به میانگین بلندمدت خود حدود 26 درصد کاهش داشته است.
محمدرضا رضوی افزود: این کاهش در استان مازندران حدود 14 درصد است بدین معنی که مقدار نرمال بارش استان در بازه زمانی گفتهشده حدود 533 میلیمتر است که در سال زراعی جاری حدود 460 میلیمتر دریافت شده است.
وی با اشاره به درگیری کل استان با بحران خشکسالی گفت: خشکسالی هواشناسی یکساله منتهی به پایان اردیبهشتماه سال 1397 استان بر مبنای شاخص بارش و دمای استانداردشده (SPEI) است.
رضوی گفت: در ارتفاعات شهرستان ساری و سرشاخههای آبی این حوزه شدیدترین نوع خشکسالی یعنی خشکسالی بسیار شدید و در گستره زیادی از نواحی میانبند شهرستان ساری، نواحی میانبند و بالادست سوادکوه و سوادکوه شمالی، تنکابن، چالوس و بخشی از شهرستان نوشهر و رامسر نیز خشکسالی شدید اتفاق افتاده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران ادامه داد: بر اساس اطلاعات هواشناسی، میزان دما و بهتبع آن تبخیر در سطح کشور و استان روند افزایشی داشته است.
به گفته وی افزایش بیش از 2 درجهای دمای سال 1396 نسبت به نرمال بلندمدت در استان مازندران و ساعات آفتابی در ماههای پایانی سال گذشته و ابتدای سال جاری موجب ذوب زودهنگام برف و از دست رفتن ذخیره منابع آبی استان شده است، درحالیکه این برف میبایست تا اواخر اردیبهشتماه امسال بهتدریج به آبهای سطحی استان افزوده میشد.
رضوی افزود: همچنین چرای بیرویه دام در ارتفاعات، انشعاب بیشازحد منابع آب در ویلاهای بالادست استان و ورود پساب این ویلاها به رودخانهها موجب آلودگی منابع آبی و از دست رفتن بخشی از منابع آبی مازندران گردیده است.