CNN گزارش خود را اینطور شروع کرده است: به مدت ۶ روز در هفته، سه زن به عنوان کارگر خانگی در خانههای سنگاپور کار میکردند. اما طبق اطلاعات وزارت امور سنگاپو، آنها در اوقات فراغت خود داعش را به صورت آنلاین تبلیغ میکردند. آنها به شبه نظامیان در خارج از کشور پول اهدا کردند و آنقدر رادیکال شدند که حتی یکی از آنها حاضر شد تا به عنوان یک بمب گذار انتحاری در سوریه بمیرد.
این زنان در ماه سپتامبر طبق قانون امنیت داخلی سنگاپور به جرم مشارکت در فعالیت های تأمین مالی تروریسم دستگیر شدند و با ۱۰ سال زندان و به پرداخت ۵۰۰۰۰۰ دلار سنگاپور (۳۶۴ هزار دلار) محکوم شدند.
به این سه زن هنوز رسماً اتهامی وارد نشده است. اما کارشناسان تروریسم میگویند که آنها فقط سه کارگر معمولی نیستند. اعتقاد بر این است که هنگام کار در شهرهای بزرگ آسیا مانند سنگاپور و هنگ کنگ، جذب داعش و رادیکال شدهاند.
کارشناسان میگویند داعش پس از سقوط در منطقه غرب آسیا، نگاه خود را به سمت آسیا تغییر داده و زنان آسیب پذیر به طور زیادی مورد هدف این گروه قرار گرفتهاند.
نوا نورانیه، محقق مؤسسه تجزیه و تحلیل سیاست های تعارض و اندیشه اندونزی، میگوید: «آنها توسط شبه نظامیان داعشی مورد سوء استفاده قرار می گیرند، همچنین آنها با عضویت در تیمهای تروریستی داعش درآمد پایدار و بالایی دارند، به انگلیسی صحبت می کنند و معمولاً یک شبکه بین المللی گسترده دارند و آنها را به زندگی ایده آل نزدیک می کند.»
همکاری شرکت تلگرام با داعش
زاخاری ابوزا، کارشناس عملیات داعش در جنوب شرقی آسیا در کالج جنگ ملی واشنگتن در اینباره میگوید: «جایی که نقشههای بمب به اشتراک گذاشته میشود یک شبکه اجتماعی است و هماهنگی فعال صورت می گیرد. صدها گروه فعال در تلگرام وجود دارد که به صورت رمزگذاری شده هستند و توسط نیروهای داعش اداره میشوند بسیاری از آنها دارای محتوای ویژه زنان هستند، مانند مشاوره در مورد مسائل زنانه و تربیت فرزند.»
سی ان ان در این گزارش نوشته است که این موضوع را از مسئولین تلگرام پرسیده اما این شرکت به درخواست آنها پاسخ نداده است. پس از اتمام روند جذب این زنان، تعداد کمی از آنها با پسران جهادی ازدواج میکنند. یک زن اندونزیایی که در هنگ کنگ مشغول به کار است در سال ۲۰۱۵ به بانتن، در جاوا غربی، رفته و همسر دوم یک مرد جهادی شده است. این مرد در سال ۲۰۱۷ به دلیل خرید اسلحه و آموزش که از سوی فرمانده داعش اعلام شده بود، دستگیر شد. این جهادی بعدا اعتراف کرد که بودجه تسلیحات مورد استفاده در حمله سال ۲۰۱۶ به جاکارتا را تأمین کرده است که در آن ۸ نفر کشته شده است.
مقصد جدید
کارشناسان می گویند داعش جایگاه خود را در جنوب شرقی آسیا تقویت کرده است و هواداران داعش - از جمله کارگران داخلی تندرو اخیراً فیلیپین را به عنوان مقصد خود معرفی می کنند.
ابوزا گفته است: «پس از سال ۲۰۱۷، هنگامی که داعش قلمرو خود را در منطقه غرب آسیا از دست داد، رویکرد ما تغییر کرد. این کار برای تشویق ستیزه جویان برای سفر به مینتانا، فیلیپین، و ایجاد خلافت در آنجا آغاز شد.»