جستجو
رویداد ایران > خبرها > فلج معده چیست؟

فلج معده چیست؟

فلج معده چیست؟
فلج معده به وضعیتی گفته می‌شود که در آن معده نمی‌تواند از راه طبیعی تخلیه شود.

در این حالت غذا از طریق معده، آهسته‌تر از حد معمول حرکت کرده و منجر به بروز علائمی نظیر تهوع، استفراغ، از دست‌دادن اشتها، کاهش وزن، نفخ، درد و ناراحتی شکم و سوزش معده می‌شود. اگر شما به فلج معده یا "گاستروپارزی" مبتلا هستید، باید تحت نظر پزشک درمان شوید، زیرا این بیماری می‌تواند عوارض جدی مانند کم‌شدن آب بدن به دلیل استفراغ‌های مکرر، ریفلاکس معده به مری، سوء تغذیه، سطح قند خون غیر قابل پیش‌بینی داشته باشد.

چرا دچار فلج معده می‌شویم؟

تصور می‌شود فلج معده به خاطر مشکلات اعصاب و عضلاتی ایجاد شود که کنترل تخلیه معده را بر عهده دارند؛ اگر این اعصاب آسیب ببیند،، عضلات به درستی کار نمی‌کنند و حرکت مواد غذایی با سرعت مناسب انجام نمی‌شود. در بسیاری از موارد علت ابتلا به فلج معده ناشناخته است و به این شرایط ناشناخته، "گاستروپارزی ایدیوپاتیک" گفته می‌شود. علت شناخته‌شده معمولاً شامل کنترل ضعیف دیابت نوع یک یا دو است. اعصاب معده می‌تواند با سطوح بالای گلوگز خون آسیب ببیند؛ بنابراین مهم است که سطح قند خون فرد مبتلا به دیابت تحت کنترل باشد. همچنین گاستروپارزی می‌تواند در نتیجه بعضی عوارض مانند جراحی، کاهش وزن، گاسترکتومی یا برداشتن بخشی از معده اتفاق بیفتد. دیگر علل ین بیماری شامل مصرف داروهای مخدر مسکن و بعضی داروهای ضد افسردگی، بیماری پارکینسون، اسکلرودرمی است.

بیشتر بخوانید: 
"ورم معده" چیست؟
آشنايي با خوراكي هاي نفاخ و ضد نفخ
مواد غذایی که نباید با معده خالی خورد
شربت آدی ژل اس چیست؟ (موارد مصرف و عوارض)
۸ باور غلطی درباره سیستم گوارش که باید آن‌ها را کنار بگذاریم

راهکارهای مراقبت

  • گاستروپارزی معمولاً قابل درمان نیست اما تغییراتی در رژیم غذایی و درمان‌های پزشکی می‌تواند علائم آن را کنترل کند.
  • به جای سه وعده غذا در روز، سعی کنید، وعده‌های غذایی کوچک‌تر را انتخاب کنید تا معده راحت‌تر بتواند آن‌ها را تخلیه کند.
  • سعی کنید غذاهای نرم و مایع را که راحت‌تر هضم می‌شود، مصرف کنید.
  • قبل از بلعیدن غذا آن را خوب بجوید.
  • نوشیدنی‌های گازدار را در وعده‌های غذایی مصرف نکنید.
  • غذاهای با فیبر بالا را که راحت‌تر هضم می‌شوند مانند سیب با پوست، پرتقال یا کلم بروکلی، جایگزین غذاهای پرچرب یا موادی که دیر هضم می‌شوند کنید.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب