لرزه بر پیکر آذربایجان شرقی
این زمینلرزه را ۶ شهر و ۱۴۵ روستا با جمعیت ۱۲۱ هزار و ۳۰۷ نفر حس کردند. به گزارش رویداد امروز، هموطنان شهرهای میانه، سراب، ترک، ترکمنچای، بستان آباد، هشترود از استان آذربایجان شرقی، روستاهای ورنکش، بالسین، گاوینه رود، شورابیل سراب، تینعلی و از استان اردبیل شهرهای نیر، کوثر و سرعین زمینلرزه را حس کردند. مرکزیت زلزله ٢٠ کیلومتری میانه در روستای تَرک بوده؛ در کوههای بزقوش مرز میان میانه و سراب. میانه و روستاهای اطراف از ٢نیمهشب تا ١٠ صبح ٨٢ پسلرزه را احساس کردند؛ پسلرزههایی که ٥٩ مورد کوچکتر از ٣ریشتر بودند و ١٨ مورد دیگر بین ٣ تا ٤ریشتر و ٤ پسلرزه باقیمانده هم بین ٤ تا ٥ ریشتر را ثبت کردند.
توزیع ۷۰۰ چادر در روستاهای زلزلهزده آذربایجان شرقی
معاون عملیات هلالاحمر کشور از توزیع ۷۰۰ چادر در روستاهای زلزلهزده میانه و سراب آذربایجان شرقی خبر داد. حامد سجادی گفت: هلالاحمر با تمام قوا و امکانات در کنار مردم بوده و توزیع اقلام موردنیاز را در بین زلزلهزدگان از لحظات وقوع اولیه زلزله آغاز کرده است. او افزود: با توجه به اینکه در این مناطق از گاز استفاده میکنند نفت در این مناطق نبوده و ضروری است در اختیار زلزلهزدگان نفت و وسایل گرمایش نفتسوز از سوی دستگاههای ذیربط قرار داده شود. او افزود: استقرار مردم در داخل چادرها انجامشده، اما با توجه به شروع فصل سرما در این مناطق باید تمهیدات لازم در خصوص قرار گرفتن کانکس در اختیار زلزلهزدگان اتخاذ شود و دستگاههای اسکان موقت نسبت به تأمین این مهم هرچه سریعتر اقدام کنند.
حاکمیت هوای سرد در مناطق زلزلهزده
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: با توجه به سرد بودن هوای مناطق زلزلهزده نیاز به تهیه کانکس داریم. محمدباقر هنربر با بیان این مطلب اظهار کرد: تعداد واحدهای تخریبشده در شهرستان میانه و سراب در ابتدا ۵۰۰ الی ۶۰۰ واحد بود که اکنون به بیش از ۲۳۰۰ واحد افزایشیافته است. او گفت: میزان تخریبها بهمنظور توزیع چادر میان زلزلهزدگان بلافاصله به هلالاحمر گزارش شد و شب گذشته حدود یک هزار نفر اسکان اضطراری یافتند و اقلامی مانند پتو، چادر و بستههای تغذیه ۷۲ ساعته در بین آنها توزیع شد. او خاطرنشان کرد: کانکس در اکثر روستاهای آسیبدیده و نسبت به درصد تخریب لازم است، همچنین پتو، مواد شوینده، لوازم بهداشتی، نان، آبمعدنی و خرما ازجمله اقلام موردنیاز زلزلهزدگان بوده که همشهریان میتوانند توسط هلالاحمر این اقلام را به دست زلزلهزدگان برسانند.
۱۵ واحد صنفی آسیب دیدند
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: ۱۵ واحد صنفی در روستاهای بخش کندوان و ترکمنچای میانه در اثر زلزله بامداد جمعه از ۵ تا ۷۰ درصد آسیبدیدهاند. حبیب امینزاده با بیان اینکه این تعداد واحد صنفی آسیبدیده از بین ۶۰۰ واحد موجود در بخشهای کندوان و ترکمنچای است، افزود: کارشناسان این سازمان از همان لحظات اولیه وقوع زمینلرزه در شهرستان میانه، اقدام لازم را نسبت به ارزیابی وسعت خسارتها و نیازهای اولیه انجام دادند. او اظهار داشت: ۲ تیم از همکاران و کارشناسان این سازمان جهت برآورد میزان خسارت به واحدهای صنعتی، معدنی و صنفی بخشهای کندوان و ترکمنچای اعزام شدند. رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت و پایداری واحدهای صنعتی مستقر در کانون زلزله گفت: در این زمینه ۲۲ واحد صنعتی موردبررسی قرار گرفت که گزارشها حاکی از عدم خسارت به صنایع موجود در کانون زلزله است. امین زاده، ادامه داد: با توجه به قطعی آب و گاز روستاهای آسیبدیده بهویژه روستای «ورنکش»، نسبت به تهیه ۵۰۰ بسته نان و ۴ هزار و ۸۰۰ بسته بطری آب و توزیع آنها در محل روستاهای زلزلهزده اقدام شد. او با اشاره به اهمیت تداوم پخت نان در مناطق زلزلهزده یادآوری کرد: با همکاری اداره غله میانه، ۵۰۰ کیسه آرد در بخشهای کندوان و ترکمنچای توزیعشده است.
امین زاده، افزود: نحوه تأمین اقلام موردنیاز شهروندان در مناطق زلزلهزده و همچنین چگونگی مشارکت در بازسازی منازل مسکونی و واحدهای صنفی، از سوی صنایع تولیدی و اصناف در حال برنامهریزی است.