فارن پالیسی توافق جدید مانع اتمی شدن ایران نمیشود
به گزارش خبرآنلاین دنیس راس، مشاور سابق اوباما در مقاله ای برای نشریه فارن پالیسی نوشت: یک دهه پیش ایهود باراک، وزیر دفاع وقت اسرائیل مرتباً به واشنگتن سفر میکرد تا با مقامات ارشد دولت اوباما جلساتی در سطح بالا درباره برنامه هستهای ایران برگزار کند. حرفی که باراک همیشه میزد این بود که آمریکاییها مدام میگویند برای حمله به تاسیسات اتمی ایران وقت هست، اما او نگران بود مبادا روزی برسد که آمریکاییها بگویند دیگر کار از کار گذشته، و باید با ایرانِ اتمی ساخت. به گفته راس، ظاهرا پیشبینی باراک به حقیقت پیوسته است.
ایران دانش هستهای خود را به حدی توسعه داده که اینک کشوری در آستانه تولید سلاح هستهای است. بنابراین، هنگامی که محدودیتهای کمی و کیفی «برجام» در سال ۲۰۳۰ به پایان برسد، زمان تولید سلاح هستهای برای ایران «صفر» خواهد بود.
به گفته دستیار ویژه اوباما، احیای «برجام» به تهدید هستهای ایران پایان نمیدهد، بلکه فقط آن را به تعویق میاندازد. کاری که «برجام» میکند این است که تا سال ۲۰۳۰ برای غرب زمان میخرد، و اینکه آمریکا و متحداش در این مدت چه اقداماتی انجام دهند، میتواند بر نتیجه نهایی برنامه اتمی ایران تاثیرگذار باشد.
بر این اساس، راس به کاخ سفید توصیه میکند که از این زمان «استفاده مثبت» بکند، و گامهایی بردارد تا اطمینان حاصل شود از اینکه حتی پس از سال ۲۰۳۰ نیز ایران نخواهد توانست به سلاح هستهای دست یابد و به پشتوانه آن تهدیدات منطقهای خود را افزایش دهد.
به گفته راس، تا زمانی که مقامات جمهوری اسلامی اطمینان دارند که ایالات متحده علیه برنامه هستهای آنها اقدام نظامی نمیکند، دورنمای تیرهای برای حصول نتیجهای تاثیرگذار بر بلندپروازیهای اتمی ایران از طریق دیپلماسی وجود دارد.
این مقام اسبق آمریکایی نتیجه میگیرد که بدون تهدید معتبر به اقدام نظامی، ایران دیر یا زود به سلاح هستهای دست مییابد، و آن وقت یا اسرائیلیها مجبور به اقدام یکجانبه نظامی خواهند شد، یا پیشگویی ایهود باراک به حقیقت خواهد پیوست.
۳۱۱۳۱۱
منبع: khabaronline-1672979