جستجو
رویداد ایران > رویداد > برنج هندی و پاکستانی هم در ایران گران می شود؟ / محدودیت صادرات دو کشور پر جمعیت

برنج هندی و پاکستانی هم در ایران گران می شود؟ / محدودیت صادرات دو کشور پر جمعیت

تجارت‌نیوز نوشت : هند و پاکستان دو کشوری که بخش زیادی از نیاز برنج داخلی کشور را تأمین می‌کنند، ممکن است که به دلیل نیاز داخلی خود، صادرات برنج به ایران را ممنوع و یا محدود کنند. آیا کاهش واردات برنج، مجدد بازار داخلی را برهم خواهد ریخت؟

به گزارش هند چندی پیش قوانینی مبنی بر ممنوعیت صادرات برنج وضع کرد. از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی از آن است که سیل اخیر پاکستان منجر به کاهش واردات برنج از این کشور خواهد شد. حال بیم آن می‌رود که کاهش واردات برنج تاثیر خود را حتی روی قیمت برنج داخلی نیز بگذارد.

اخیراً رویترز در گزارشی اعلام کرد، هند به عنوان کشوری که ۴۰ درصد از تجارت برنج در جهان را در اختیار دارد، صادرات برنج شکسته را ممنوع کرد. هند در حالی به فکر محدودیت صادرات برنج خود است که چندی پیش برای صادرات شکر و گندم محدودیت‌های سختی گذاشت.

بلومبرگ در گزارشی نوشت: برنج و گندم ارتباط نزدیکی با هم در رژیم غذایی هند و همچنین در برنامه کمک غذایی دولت هند دارند. خرید گندم برای برنامه کمک غذایی هند نصف سال گذشته بود. به همین جهت مقامات هندی در نظر دارند به‌جای گندم، برنج ارزان تولید داخل را در میان مردم گرسنه خود توزیع کنند.

طبق این گزارش، ذخایر کافی برنج در هند برای این کار وجود دارد و قیمت برنج برخلاف گندم در این کشور ثابت ماند. این اقدام دولت هند در راستای مقابله با افزایش قیمت نان و تأمین امنیت داخلی بود. اما قطعاً عدم صادرات برنج توسط هند تأثیر زیادی روی بازارهای جهانی خواهد گذاشت.

صادرات برنج باسماتی هند ممنوع نیست
مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: برنجی که ایران از هند وارد می‌کند از نوع باسماتی است. این در حالی است که دولت هند صادرات برنج غیرباسماتی را ممنوع کرد.

وی در ادامه گفت: هند سالیانه حدود ۱۱۰ میلیون تن برنج تولید می‌کند. حدود ۱۰۰ میلیون تن آن برنج غیرباسماتی است که اغلب برای مصرف داخلی خود کشور هند است.

کشاورز خاطرنشان کرد: ممنوعیت صادرات برنج هندی، مختص صادرات برنج غیرباسماتی است. در حال حاضر ما منتظر برنج تازه هند برای واردات هستم.

او اعلام کرد که به نظر نمی‌رسد که ممنوعیت برنج غیرباسماتی روی قیمت برنج باسماتی تأثیرگذار باشد.

نیاز داخلی هند و پاکستان  قیمت برنج  را در ایران افزایش  می دهد!


دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار کرد: در حال حاضر بازار کمبودی ندارد و بیشتر از نیاز بازار، برنج توسط بخش خصوصی و دولتی وارد شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۷۰۰ هزار تن برنج توسط بخش خصوصی وارد کشور شد، عنوان کرد: به‌رغم قیمت مناسب برنج، اما رکود بر بازار حاکم است. این موضوع خود عاملی برای کاهش قیمت بود که با ادامه واردات برنج روند کاهش قیمت می‌تواند ادامه پیدا کند.

او در بخشی از صحبت‌های خود به واردات برنج از پاکستان اشاره کرد که سیل اخیر در این کشور می‌تواند در میزان کاهش واردات برنج از این کشور تأثیرگذار باشد. او توضیح داد: خوشبختانه بخش‌هایی از کشور پاکستان که برنج از آنجا وارد می‌شد، درگیر سیل نشد. اما ممکن است که پاکستان بخواهد از طریق آن بخش‌هایی از نیاز داخلی خود را تأمین کنند که این موضوع منجر به کاهش واردات از این کشور خواهد شد.

وعده خودکفایی
چندی پیش سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر کشاورزی، از امکان خودکفایی برنج خبر داد و گفت که با زهکشی اراضی کشاورزی در سه استان شمالی کشور و افزایش یک میلیون تنی تولید می‌توانیم به خودکفایی در زمینه برنج نیز برسیم، ما در کشور سالانه به سه میلیون تن برنج نیازمندیم که این استان‌ها می‌توانند این نیاز را مرتفع کنند.

شبی ۵ میلیون تومان درآمد از سرقت ساقه‌های برنج

۲۲۰ ۴۶

منبع: khabaronline-1672810

برچسب ها
نسخه اصل مطلب