جستجو
رویداد ایران > خبرها > علت کبودی بدن بدون ضربه چیست؟

علت کبودی بدن بدون ضربه چیست؟

علت کبودی بدن بدون ضربه چیست؟
احتمالا گاه به گاه شاهد بروز لکه های کبودی روی پوست خود هستید و نمی‌دانید این کبودی‌ها از چه بابت روی پوست شما پدید آمده‌اند. این مشکل می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد.
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با نگاه کردن به قسمت‌های مختلف پوست خود، متوجه وجود لکه‌های کبودی روی آن شده باشید و علت وجود این کبودی‌ها برای شما مبهم باشد؛ چراکه می‌دانید وجود این کبودی‌ها به دلیل وارد آمدن ضربه نیست و به عبارت دیگر، این لکه‌های کبودی بی دلیل روی بدن شما ایجاد شده‌اند. همچنین ممکن است به دنبال دلایلی که سبب ایجاد این لکه‌ها شده‌اند، بگردید. ما در این مقاله قصد داریم که علت کبودی بدن بدون ضربه را عنوان کنیم و به طور کلی مشخص کنیم که چرا سطوح مختلف پوست بدون اینکه ضربه‌ای به آن‌ها وارد شود کبود می‌شود؛ پس با ما همراه باشید.


 بیشتر بخوانید: 

روش‌های خانگی درمان کبودی بدن 

علت کبودی بدن بدون ضربه چیست؟

کبود شدن بدن بدون ایجاد ضربه دلایل مختلفی دارد که در ادامه مطلب با آن‌ها آشنا می‌شوید:

۱. افزایش سن 

با افزایش سن و رفتن به سمت پیری، لکه‌هایی روی سطوح مختلف پوست ایجاد می‌شوند که هیچگونه درمان موثری ندارند. البته ممکن است بعضی افراد این کبودی‌ها را در طول روند افزایش سن و به مرور زمان مشاهده نکنند و این لکه‌ها در دوران کهن سالی به شکل ناگهانی روی بدنشان ایجاد شود. به طور کلی اکثریت قریب به اتفاق افراد از لکه‌‌های ناشی از پیری در امان نخواهند بود و این لکه‌های ناخواسته به طور متوسط از سن ۴۰ سالگی روی سطح بدن نمایان می‌شوند. ایجاد کبودی‌های ناشی از افزایش سن را تنها به میزان محدود می‌توان با حفظ کردن میزان کلاژن (بافت اسفنج مانند در دومین لایه پوست) در نتیجه استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، به تعویق انداخت اما نمی‌توان به طور کامل پوست را از ایجاد این لکه‌ها بر روی آن مصون داشت.

پیشگیری و درمان

درمانی برای از بین بردن علت کبودی بدن بدون ضربه بر اثر افزایش سن وجود ندارد، اما مصرف کرم‌های ضد آفتاب می‌تواند روند پیدایش آن‌ها را به تعویق انداخته و از شدت این لکه‌ها بکاهد.





۲. مصرف داروهای خاص

استفاده از داروهای خاصی مانند داروهای ضد انعقاد خون به مرور زمان سبب پدید آمدن کبودی‌هایی روی سطح پوست می‌شوند. این داروها که وظیفه رقیق کردن خون را برعهده دارند، معمولا به منظور درمان عارضه‌های قلبی و بیماری‌های عروقی تجویز می‌شوند. عملکرد داروهای ضد انعقاد خون به شکلی است که روند لخته شدن خون در بدن را به تعویق می‌اندازند و با ویژگی رقیق کنندگی خود باعث می‌شوند که مدت زمان لخته شدن و ژله‌ای شدن بافت خون افزایش یابد و خونریزی دیرتر قطع شود. همین امر موجب می‌شود کبودی‌های بیشتر و برجسته‌تری روی بدن افرادی که این داروها را مورد استفاده قرار می‌دهند، پدید بیاید.
داروهای مسکن معمولی که حتی گاهی آن‌ها را بدون تجویز پزشک برای درمان دردهای جزئی خود استفاده می‌کنید (مثل ایبوپروفن‌ها و آسپرین‌ها) هم نقش رقیق کنندگی دارند. در ساختار این قبیل داروها موادی وجود دارد که عملکرد آنزیم‌های لخته کننده خون را خنثی می‌کند. به همین خاطر است که مصرف این داروها بیشتر از ده روز بدون نظارت پزشک، ممکن است خطرناک باشد.

پیشگیری و درمان
می‌توان به جای داروهای مسکن از درمان های گیاهی استفاده کرد و ضریب ایجاد این لکه‌ها و این علت کبودی بدن بدون ضربه را کاهش داد.


۳. تابش نور خورشید

یکی دیگر از مهم‌ترین علت کبودی بدن بدون ضربه اشعه‌های خورشیدن است. اشعه‌های مضر UV که از خورشید سرچشمه می‌گیرند، با برخورد کردن به سطح پوست و نفوذ در آن می‌توانند کلاژن موجود در پوست را حل کرده و از بین ببرند. کلاژنی که در دومین لایه پوست موجود است مانند یک اسفنج نرم از رگ‌هایی که زیر لایه‌های پوست وجود دارد مراقبت کرده و از پاره شدن آن‌ها ممانعت می‌کند. بدیهی است با تابش اشعه‌های مضر آفتاب بر سطح پوست و از بین رفتن کلاژن، در واقع لایه محافظتی رگ‌های خونی از بین می‌رود و این رگ‌ها بیشتر دچار پاره شدن و خونریزی می‌شوند. با پاره شدن این رگ‌ها لکه‌ها و کبودی‌هایی تیره رنگ روی سطح پوست ایجاد خواهد شد.
روند ایجاد کبودی بر اثر تابش نور آفتاب بسیار سریع اتفاق می‌افتد و اشعه‌های ساطع شده از خورشید با سرعت و سهولت زیادی کلاژن پوست را از بین می‌برند. برای پیشگیری از این اتفاق، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مخصوص، زمانی که در معرض تابش نور خورشید قرار دارید، ضروری است. این تاثیرپذیری از نور خورشید با گذشت زمان کلاژن پوست را شکننده‌تر کرده و از ضخامت آن می‌کاهد و پوست را برای ایجاد کبودی آماده‌تر می‌کند؛ پس در استفاده از کرم‌های مخصوص و ایجاد لایه‌های محافظتی برای پیشگیری از ایجاد این کبودی‌ها نباید سهل انگاری کرد. لازم به ذکر است که شدت کبودی‌های ایجاد شده روی پوست، بسته به مقدار ضخامت پوست و میزان حساسیت آن نسبت به آفتاب، متغیر خواهد بود. همچنین مطابق تحقیقات انجام شده، افرادی که پوست آن‌ها طیف روشن‌تری دارد، نسبت به اشخاصی که پوست تیره دارند در مقابل کبودی های ناشی از تابش نور مقاومت کمتری دارند.

پیشگیری و درمان

استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مخصوص تنها راه پیشگیری از ایجاد لکه‌هایی است که در اثر تابش نور خورشید ایجاد می‌شوند.


۴. کمبود بعضی از ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌های گروه K و ویتامین‌های دسته C و البته ویتامین‌های B12 در کاهش میزان لختگی خون تاثیر بسزایی دارند. بنابراین عدم وجود این ویتامین‌ها در رژیم غذایی افراد باعث می‌شود که از رقیق بودن خون کاسته شده و لخته شدن خون در زیر پوست کبودی‌هایی را ایجاد کند. بنابراین باید آن دسته از مواد خوراکی که این ویتامین‌ها را در خود جا داده‌اند، در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشند. میوه‌ها و سبزیجات مختلف، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین K و C هستند و ویتامین B12 نیز در پروتئین‌های حیوانی یافت می‌شود. اگر روی پوست خود کبودی‌هایی را مشاهده می‌کنید که دلیلی برای ایجاد آن‌ها وجود ندارد، می‌توانید احتمال دهید که وجود این لکه‌های کبودی از کمبود این ویتامین‌ها ناشی شده است.
علائمی مانند کند بودن روند بهبود جراحت‌های ایجاد شده و خستگی‌های غیرعادی از کمبود میزان ویتامین C خبر می‌دهند و نشانه‌هایی مانند خونریزی‌های بینی و لثه نیز مربوط به کمبود ویتامین K هستند. بی حسی یا گزگز کردن دست‌ها و پاها نیز زنگ خطری برای نشان دادن کمبود ویتامین B12 هستند. پس لازم است مواد خوراکی که این ویتامین‌ها را دارند، در برنامه غذایی خود بگنجانید و درصورت جدی بودن مشکل به پزشک مراجعه کرده و از داروها و مکمل های غذایی مخصوص استفاده کنید.

پیشگیری و درمان

بهتر است ویتامین‌های ذکر شده به میزان لازم در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد و در صورت نیاز از مکمل‌های غذایی بهره بگیرید.


۵. وجود یک بیماری

در موارد استثنایی و نادر، کبودی‌های سطح بدن می‌توانند مربوط به بیماری‌های خاصی مانند سرطان یا دیابت باشند. قند خون بالا که ممکن است به بروز دیابت مرتبط باشد، بهبود پوست را مشکل کرده و روی سطح پوست ایجاد کبودی می‌کند. این بیماری سبب بروز لکه‌های کبودی پر رنگ و برجسته‌ای روی آن ایجاد شود و روند بهبود و از بین رفتن این کبودی‌ها به طول بینجامد. خونریزی عروقی در نتیجه فقدان پلاکت نیز از مشکلاتی است که بیماران مبتلا به لوسمی و سرطان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و به همین دلیل است که سطح پوست اشخاص مبتلا به این نوع بیماری‌ها دارای لکه‌هایی از کبودی است. توصیه می‌شود که اگر این کبودی‌های غیرعادی و بی‌دلیل بیشتر از ۱۵ روز روی پوست شما باقی ماند، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

پیشگیری و درمان

داروهایی که از جانب پزشک تجویز می‌شوند ممکن است در از بین بردن علت کبودی بدن بدون ضربه موثر باشند.

راه‌های درمان طبیعی لکه‌های کبودی سطح پوست چیست؟

۱. استفاده از سرکه

خوردن سرکه و یا مالیدن آن روی سطح پوست باعث می شود که مقدار خون جمع شده در زیر پوست از هم جدا شوند و این کبودی به مرور زمان از بین برود. بهتر است برای استفاده موضعی از سرکه، آن را با مقداری آب ولرم مخلوط کرده و بعد با دستمالی تمیز آن را بر روی کبودی بمالید.


۲. استفاده از لیمو

لیمو به سبب وجود مقادیر مناسبی از ویتامین C که نقش رقیق کنندگی خون را دارد، می‌تواند در رفع کبودی ناشی از لختگی خون موثر باشد. بهتر است آب لیمو را روی قسمتی که اثر کبودی در آن مشهود است بمالید و تقریبا به مدت ۵ تا ۶ دقیقه به این کار ادامه دهید تا آثار کبودی به مرور کمرنگ‌تر شود.


۳. استفاده از ویتامین C

با استناد به پژوهش‌های انجام شده، استفاده از ویتامین‌های گروه C که در موادی مانند کلم بروکلی، پرتقال و انبه به وفور یافت می‌شود را می‌توان درمانی طبیعی و قطعی برای کاهش میزان کبودی های ناشی از تابش نور آفتاب و کهن سالی دانست.


۴. استفاده از ویتامین K

ویتامین گروه K از موثرترین موادی است که برای رقیق شدن خون و کاهش لخته‌ها می‌توان از آن بهره گرفت و خط بطلانی روی بروز علت کبودی بدن بدون ضربه کشید. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی نیز می‌تواند میزان مناسبی از ویتامین K را به بدن برساند و به رفع کبودی‌ها بپردازد. این ویتامین را می‌توانید از طریق استفاده از کرم‌هایی که حاوی این ویتامین هستند نیز به پوست خود برسانید.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب