جستجو
رویداد ایران > رویداد > توسعه مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص)

توسعه مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص)

مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص) توسعه می یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص) باتوجه به وجود پایگاه های علمی-استنادی در حوزه های مختلف علم و فناوری، شناسایی محققان و موضوعات تحقیقاتی مورد اهمیت دنیا همزمان با انتشار فراخوان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) توسعه یافته است.

بر همین اساس با بهره گیری از دانش سنجش علم و فناوری مبتنی بر داده های موجود، می توان شناسایی و ارزیابی نسبتا دقیقی از فعالیت های علمی و فناوری یک محقق بدست آورد. در واقع علم سنجی، دانش تجزیه و تحلیل اطلاعات علمی و فناوری و عوامل موثر بر آن است. خروجی این نوع نگاه و تحلیل داده به صورت کمی قابل ارائه است.

بر همین اساس جهت توسعه مدلِ کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام و شناسایی دقیقتر یک محقق و جایگاه علمی ایشان از این دانش برای دوره های آتی جایزه مصطفی(ص) بهره گرفته شده است.

علم سنجی به عنوان یکی از روش‌های ارزیابی فعالیت‌های علمی و مدیریت پژوهش‌ها به حساب می‌آید. با توجه به دامنه گسترده این حوزه دانشی، بایستی به این موضوع هم اشاره شود که علاوه بر بررسی وضعیت موجود محققان و حوزه‌های علمی و تحقیقاتی، می‌تواند به سیاست‌گذاری علم و فناوری، آگاهی بخشی و آینده نگری علمی و پژوهشی در تمامی ابعاد فردی، سازمانی و بین‌المللی کمک شایانی کند.

از همین رو در راستای کمک به آینده علمی و فناوری جهان اسلام با بررسی شاخص‌های رشد و توسعه دانش و مطالعه ارتباطات علمی و تحلیل‌های هم-استنادی و هم-نویسندگی و...، می‌توان روابط و الگوهای میان شبکه‌ای موجود بین دانشمندان و حوزه‌های پژوهشی ایشان را کشف و تجزیه و تحلیل کرد.

همچنین با بهره‌برداری مناسب از تحلیل‌ها، امکانات و توانمندی‌های موجود می‌توان به ارائه راهکارهایی برای توسعه علمی و نیز فناوری حاصل از آن پرداخت.

مهلت معرفی آثار پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) تا ۹ شهریور سال ۱۴۰۱ است و زمان برگزاری آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) در مهرماه ۱۴۰۲ تعیین شده است. جایزه مصطفی(ص) در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو، علوم پایه و مهندسی، به دانشمندان مسلمان سراسر دنیا اعطا می‌شود.

منبع: mehrnews-5565844

برچسب ها
نسخه اصل مطلب