هیدروژلی برای درمان و دارورسانی به زخم های عمیق چشمی تولید شد
به گزارش خبرنگار مهر، جراحت های عمیق، به ویژه پارگی های عمیق چشم را در معرض عفونت و از بین رفتن بینایی قرار می دهد. کنترل این جراحت ها به ویژه در محیط هایی با منابع پزشکی اندک یا وضعیت اورژانسی چالش برانگیز است و ترمیم زخم معمولاً نیازمند جراحی با مهارت بالا و استفاده از قطره چشمی به طور مرتب با تکرار بالا پس از جراحی است.
برای برطرف کردن این چالش ها، گروهی از محققان با همکاری نسیم عنابی، شیما قلی زاده، امیررضا نادری و رضا دانا یک هیدروژل درزگیر ابداع کرده اند که می توان از آن به عنوان یک سیستم ترمیم سریع جدید تثبیت وضعیت کره چشم برای آسیبهای ناشی از پارگی استفاده کرد.
به طور همزمان یک داروی آنتی بیوتیک به نام موکسی فلوکساسین (MFX) با استفاده از سیستم هیدروژل نانو ذره(NP)به طور مداوم در محل جراحت به کار می رود.
در این روش MXF NPها با استفاده از روش پراکندگی نورپویا(DLS)ترکیب شدند تا به این ترتیب قطر ذرات(PD) و شاخص پراکندگی (PDI) و همچنین کارآمدی کپسوله سازی(EE) را مشخص کنند. ماده درزگیر از متاکریلویل ژلاتین (GelMA) و گلیسیدیل متاکریلات-هیالورونیک اسید (HAGM) تشکیل شده و با محیط زیست سازگار است.
در آخر نانوذرات MFX و MFX NPهای آزاد در هیدروژل بارگذاری شدند.
این هیدروژل درزگیر می تواند به طور موفقیت آمیز NPهای حاوی آنتی بیوتیک را در خود جای دهد و به این ترتیب سطح تاثیرگذاری انتشار دارو را تا 5 روز افزایش دهد. علاوه بر این، ماده مذکور چسبندگی بالایی دارد و می تواند در برابر فشار بالا مقاومت کند.
منبع: mehrnews-5555923