آرزوی بچههای «لبد سفلی» برآورده شد
خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ «ما فقط مدرسه راهنمایی میخواهیم، فرزندان ما گناه دارند تا از اینجا به شهرهای دیگر بروند.» این درخواست مادری از رئیس جمهور بود تا در روستایشان برای فرزندش مدرسهای در مقطع متوسطه اول (راهنمایی) وجود داشته باشد. درخواستی که خیلی زودتر از آنچه تصور میشد اجابت شد.
نوزدهم تیر ماه بود که حجت الاسلام رئیسی در سفر به یکی از محرومترین نقاط کشور در استان چهارمحال و بختیاری از روستایی دورافتاده به نام لبد سفلی در میان کوههای زاگرس بازدید کرد و با مشاهده مدرسه فرسوده روستا و شنیدن گلایههای مادران روستایی، دستور داد تا دو مدرسه ۶ کلاسه برای دختران و پسران روستا احداث کنند.
این دستور رئیس جمهور از دو جهت حائز اهمیت بود؛ نخست اینکه یک مدرسه فرسوده جای خود را به دو مدرسه نوساز و ایمن میداد؛ دوم آنکه در روستای لبد سفلی مدرسهای برای دانش آموزان دختر و پسر متوسطه اول (راهنمایی) هم احداث میشود تا دانش اموزان این روستا و پنج روستای اطراف بتوانند به تحصیل ادامه دهند. تا پیش از این دانش آموزان این روستاها برای ادامه تحصیل ناچار به طی مسیری طولانی بودند.
امکان ادامه تحصیل حداقل ۱۲۰ دانش آموز
همزمان با بازسازی مدرسه قدیمی سه کلاسه روستا، دو مدرسه سه کلاسه نوساز به همت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خیلی زودتر از آنچه به نظر میرسید با جنس LSF (LIGHT STEEL FRAME ساختار اسکلت فلزی سبک) در حال تکمیل است و قرار است تا روزهای آینده به بهره برداری کامل برسد تا برای اول مهر حدود ۱۲۰ دانش آموز مقطع راهنمایی از روستای لبدسفلی و هشت روستای اطراف در دو مدرسه سه کلاسه دختران و پسران این روستا به تحصیل در مقطع متوسطه اول ادامه دهند.
کامران رهی شهرکی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه پروژه ساخت این دو مدرسه تا پیش از مهر ماه تکمیل خواهد شد؛ گفت: در حال حاضر نیز این تکمیل ساخت این دو مدرسه تقریباً به اتمام رسیده است و برخی تجهیزات آن به دلیل تمیز ماندن و همچنین به جهت جلوگیری از سرقت تجهیزات، در مدرسه قرار داده نشده است.
وی با بیان اینکه با افتتاح این دو مدرسه نوساز دانش آموزان هشت روستای اطراف هم میتوانند از خدماتی آموزشی لبد سفلی استفاده کنند؛ گفت: لبد علیا، دره پاییین یا دره بالا از جمله این روستاها هستند. فاصله اولین و آخرین روستا در این منطقه بیش از ۲۰ کیلومتر است.
دانش آموزان دختر به دلیل مخالفت خانوادهها از ادامه تحصیل باز میمانند
دهیار روستای لبد سفلی افزود: دانش آموزان متوسطه هم تنها برای امتحان دادن امتحانات پایان ترم به شهرستان نزدیک به این روستا میروند که حدود ۷۵ کیلومتر با روستا فاصله دارد بعضی از این دانش آموزان پیاده مسیر را طی میکند. پیش از این دانش آموزان پسر گاهی به صورت شبانه روزی در شهر درس میخواندند؛ اما دانش آموزان دختر معمولاً به دلیل مخالفت خانوادهها از ادامه تحصیل باز میمانند.
دهیار روستای لبد سفلی با بیان اینکه شش سال است دکل اینترنتی در این روستا نصب شده است گفت: با این حال اینجا اینترنت نداریم؛ دانش آموزان در ایام کرونا نمیتوانستند به صورت مجازی در کلاسهای مدرسه شرکت کنند؛ آنها ناچار بودند در گروههای چند نفره به مدرسه آمده، با همدیگر درس کار کنند و برای امتحانات به شهر بروند. مشکل اینترنت و آن تندهی تلفن همراه همین امروز هم مشکل اساسی ما است و به همین خاطر دانش آموزان از شبکه شاد نمیتوانند استفاده کنند؛ آنها هیچگاه نتوانستند از شبکه شاد استفاده کنند.
با اقدام جهادی مسئولان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و همت مدیران استانی آن، در کمتر از دو ماه دو مدرسه سه کلاسه برای دانش آموزان دختر و پسر در مقطع متوسطه اول راه اندازی میشود تا این نوجوانان با شروع سال تحصیلی جدید دیگر از درس خواندن محروم نمانند و بتوانند به رویاهای خود دست یابند.
منبع: mehrnews-5550956