جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > 190 پايگاه ثابت غربالگري آمبليوپي، در خراسان رضوي كار خود را آغاز كردند

براي بررسي بينايي بيش از 450 هزار كودك سه تا شش سال

190 پايگاه ثابت غربالگري آمبليوپي، در خراسان رضوي كار خود را آغاز كردند

190 مركز خدمات بهزیستی مثبت زندگي در سال جاري وارد برنامه پيشگيري از تنبلي چشم كودكان سه تا شش سال خراسان رضوي شدند.

مشهد پایگاه خبری رویداد ایران-معاون امور توسعه پيشگيري بهزيستي خراسان رضوي در اين زمينه از دو برابر شدن جمعيت تحت پوشش برنامه در سال جاري در استان خبر داد.
غلامحسين دلبري كه در نشست توجيهي مسؤولان فني مراكز مثبت زندگي مشهد صحبت مي‌كرد افزود: امسال بايد تقريبا دو برابر سال گذشته يعني بیش از 450 هزار كودك را تحت پوشش برنامه قرار بدهيم.
دلبري با بيان اينكه اهميت اين برنامه براي كاهش معلوليت‌ها حياتي است گفت: با تلاش‌هايي كه در 15 سال گذشته صورت گرفته، موفقيت‌هاي خوبي در اين زمينه بدست آمده و ورودي‌هاي نابينايي استان بشدت كاهش يافته است.
وي تأكيد كرد: مراكز مثبت زندگي امكانات مورد نياز را دارند و آموزش‌هاي لازم را نيز ديده‌اند و اينك زمان عمل فرا رسيده است.
مدير بهزيستي شهرستان مشهد نيز گفت: 73 مركز مثبت زندگي در مشهد فعال هستند كه در اين برنامه مشاركت دارند.
جواد بهنام افزود: خوشبختانه تابلوهاي چارت E براي تمام مراكز خريداري و تحويل گرديده و هيچ‌گونه كمبودي در اين زمينه وجود ندارد.
وي گفت: مراكز مثبت زندگي پايگاه‌هاي دائمي غربالگري بينايي هستند و همچنين با مراكز بهداشت نيز تفاهم‌نامه‌هايي در استان داريم كه اين مراكز در زمينه معرفي خانواده‌ها به پايگاه‌هاي غربالگري كمك كنند تا پوشش را به حداكثر برسانيم.
بهنام گفت:‌ در سال گذشته 38 هزار و 917 هزار فرزند را در مشهد غربالگري كرديم كه در نتيجه 3 هزار و 789 مورد مشكوك به تنبلي چشم و ساير اختلالات بينايي گزارش گرديد.
وي ادامه داد: از اين تعداد، 1044 كودك مبتلاي قطعي تشخيص داده شده و اقدامات درماني و  در صورت لزوم جراحي براي آنها انجام شده تا كودك بينايي خود را بازيابد.
كارشناس مسؤول پيشگيري از معلوليت‌هاي بهزيستي خراسان رضوي نيز در حاشيه اين كارگاه آموزشي گفت: يكصد مسؤول فني مراكز مثبت زندگی و مددكاران اين مراكز در اين جلسه توجيهي شركت كردند و با روش و برنامه‌ي كاري غربالگري بينايي آشنا شدند.
دكتر نرگس ژيان‌عابد تصريح كرد: غربالگري بينايي در كودكان سه تا شش سال مي‌تواند زمينه‌اي براي پيشگيري قطعي از نابينايي ناشي از تنبلي چشم يا اختلالات و عيوب انكساري باشد كه مي‌توان از سلامت بينايي كودك اطمينان پيدا كرد.
اين كارشناس افزود: اين برنامه موفقيت بالايي داشته و از نابينايي و كم‌بينايي هزاران كودك در سال‌هاي گذشته پيشگيري كرده و زندگي‌هاي زيادي را از مشكلات معلوليت بينايي نجات داده است.
وي خاطر نشان كرد: بهزيستي با قوت و قطعيت به اين برنامه ادامه مي‌دهد تا ميزان نابينايي و كم‌بينايي ناشي از اختلالات فلجي و عيوب انكساري و آمبليوپي را به صفر برساند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب