جستجو
رویداد ایران > رویداد > واکنش قاطع چین به سفر نانسی پلوسی به تایوان

واکنش قاطع چین به سفر نانسی پلوسی به تایوان

خبرها از واشنگتن حاکی از سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان است.

به گزارش خبرآنلاین، این سفر غیر منتظره که احتمالاً در پی بالا گرفتن احتمال حمله چین به تایوان در آینده نزدیک انجام می‌شود واکنش سخت چین را به همراه داشته است. وزارت خارجه چین سه‌شنبه گذشته اعلام کرد در صورت انجام این سفر اقدامات قاطعانه‌ای انجام خواهد داد. ترس از واکنش چین در برابر این سفر به‌قدری در آمریکا قوی شده است که بایدن گفت که ارتش آمریکا فکر می‌کند سفر پلوسی به تایوان ایده خوبی نیست؛ اما پلوسی ضمن اینکه بر حمایت از تایوان تأکید کرد دلواپسی ارتش را می مورد دانست.

یک مقام آمریکایی در این مورد به سی‌ان‌ان گفته است که چین ممکن است برای لغو این سفر منطقه پرواز ممنوع را بر فراز تایوان اعلام کند.

گفته می‌شود که اگر چین سفر پلوسی به تایوان را با روش نظامی جواب دهد احتمالاً آمریکا هم سکوت نخواهد کرد و تنش میان این دو ابرقدرت بالا خواهد گرفت. البته برخورد قهرآمیز چین و آمریکا بر سر تایوان نسبت به یکدیگر چیز تازه‌ای نیست و قبلاً هم اتفاق افتاده است.

آخرین بحران بزرگ در سال‌های ۱۹۹۵-۱۹۹۶ و پس از دیدار رئیس‌جمهور وقت تایوان، لی تنگ هوی، از ایالات‌متحده رخ داد. چین که از این دیدار خشمگین شده بود، موشک‌هایی را به آب‌های اطراف تایوان شلیک کرد و این بحران تنها پس از آن پایان یافت که ایالات‌متحده دو گروه ناو هواپیمابر جنگی را در حمایت قاطع از تایوان به منطقه فرستاد.

این اولین باری نیست که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان سفر می‌کند. در سال ۱۹۹۷ هم نیوت گینگریچ به این جزیره سفر کرده بود. در آن زمان رفتار متقابل چین در حد تذکر و انتقاد بود اما این بار گویا پکن در نظر دارد که واکنش قاطعانه‌تری به این اقدام واشنگتن نشان دهد.

پلوسی در حالی قرار است به چین سفر کند که این روزها احتمال حمله چین به تایوان بسیار زیاد شده و چین تحرکاتی علیه تایوان انجام داده است. همین چند وقت پیش بود که ۲۹ هواپیمای جنگی چین وارد منطقه حریم هوایی تایوان شدند.

گفتنی است ادعای ارضی چین نسبت به تایوان یک ماجرای تاریخی است. در سال ۱۹۵۰ کومین‌تانگ بعد از پایان جنگ‌های داخلی چین و پیروزی حزب کمونیست و متعاقب آن تأسیس جمهوری خلق چین به تایوان مهاجرت کرد و تایوان به «چین آزاد» و متحد آمریکا تبدیل شد.

دولت تایوان در اوایل دوران جنگ سرد از سوی بسیاری از کشورهای غربی و سازمان ملل متحد تنها دولت مشروع چین شناخته می‌شد. این دولت از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد و تا سال ۱۹۷۱ عضو دائم شورای امنیت بود اما در این سال از این سازمان اخراج شده و کرسی این کشور به دولت جمهوری خلق چین واگذار شد. از آن تاریخ تایوان خود را دولتی مستقل؛ اما چین تایوان را یکی از استان‌های خود می‌داند. این کشور از ترس رویارویی با غرب هیچ‌گاه جسارت حمله نظامی به تایوان را نداشت اما کارشناسان معتقدند اینک چین با رصد جنگ اوکراین به این نتیجه رسیده است که غرب به‌شدت از رویارویی با یک قدرت هسته‌ای بر حذر است، به همین دلیل مستقیماً در جنگ اوکراین مداخله‌ای نمی‌کند. به همین ترتیب اگر چین هسته‌ای به تایوان یورش ببرد طبق این الگو، ناتو و غرب دخالتی نخواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1655131

منبع: khabaronline-1655131

برچسب ها
نسخه اصل مطلب