جستجو
رویداد ایران > رویداد > امکان ریشه‌کنی بیکاری در روستاها طی ۵ سال

امکان ریشه‌کنی بیکاری در روستاها طی ۵ سال

رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از امکان حل مشکل بیکاری روستاها در ۵ سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود عسکری آزاد در آئین شکرانه ۲۰۰ هزارمین طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور و اختتامیه ششمین دوره جذب و آموزش تسهیل‌گران اقتصادی_ اجتماعی بنیاد برکت با بیان این مطلب افزود: در صورت همکاری دولت و تأمین تسهیلات قرض‌الحسنه، امکان رفع بخش اعظم بیکاری در مناطق روستایی کشور طی ۵ سال آینده وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد برکت سال گذشته ۹۰ هزار طرح اشتغال‌زایی را در مناطق محروم و روستایی کشور به بهره‌برداری رساند و امسال نیز اجرای ۱۲۰ هزار طرح دیگر را در دستور کار دارد.
به گفته رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت، با اشتغال‌زایی این بنیاد در مناطق روستایی ۱۱ هزار خانواده از شهرها به روستاهایشان بازگشته‌اند و ۸ هزار خانوار کولبران در روستاهای خود مستقر شده‌اند.

عسکری آزاد با اشاره به ملحق شدن ۲۰۰ تسهیل‌گر جدید به شبکه تسهیل‌گران برکت در سراسر کشور تاکید کرد: ۳۰ هزار طرح از ۱۰۰ هزار طرح هدف‌گذاری شده در سال ۱۴۰۱ توسط این تسهیل‌گران جدید در مناطق محروم و روستایی ۱۴۱ شهرستان ایجاد خواهد شد.

وی در تشریح ویژگی‌های طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت گفت: همه این طرح‌ها مبتنی بر اراده، مشارکت و عاملیت مردم است و بنیاد نقش تصدی‌گری ندارد. از ۲۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم و روستایی کشور ۱۴ هزار میلیارد تومان آن توسط مردم تأمین شده است.

رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت ادامه داد: همچنین همه این طرح‌ها بر اساس ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های انسانی، فنی، فیزیکی، طبیعی و مالی هر منطقه راه‌اندازی و منجر به رشد درون‌زای جوامع محلی شده‌اند.

عسکری آزاد مشارکت جوامع محلی را از دیگر شاخصه‌های طرح‌های اشتغال برکت برشمرد و بیان کرد: جوامع محلی، مدیران، مقامات و دستگاه‌های اجرایی منطقه‌ای همکاری‌های جدی با تسهیل‌گران بنیاد دارند و ۴۷ هزار و ۵۰۰ نفر از معتمدان، ائمه جماعات و افراد ذی‌نفوذ در ۹ هزار و ۲۷۰ کارگروه توسعه اشتغال روستایی ساماندهی شده‌اند و در اجرای طرح‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: ۱۴ هزار و ۷۹۰ کارگروه مردمی نیز در سطح روستاها تشکیل شده است که ۱۹۸ هزار نفر از مردم عضو این کارگروه‌ها هستند. همچنین ۵ هزار و ۲۵۴ صندوق قرض‌الحسنه در روستاها راه‌اندازی و ۷۷ میلیارد تومان توسط مردم در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری شده است.

رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت از راه‌اندازی ۴۱۲ کمیته اشتغال در شهرستان‌ها خبر داد و اظهار داشت: ۶ هزار نفر از ائمه جمعه، فرمانداران و مقامات اجرایی محلی در این کمیته‌ها عضو هستند.

عسکری آزاد یادآور شد: با مذاکراتی که با استانداران ۲۲ استان داشته‌ایم، استانداری‌ها متعهد شدند که ۱۲ هزار میلیارد تومان در اشتغال‌زایی برای مردمان مناطق روستایی و کم‌برخوردار مشارکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات بنیاد برکت در حوزه ایجاد اشتغال در سه سال و ۹ ماه گذشته، راه‌اندازی ۲۰۰ هزار طرح اشتغال‌زایی با ظرفیت ۶۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال داشته است.

رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت از تبدیل طرح‌های خرد به کارگاهی خبر داد و گفت: از ۲۰۰ هزار طرح راه‌اندازی شده تا به امروز ۱۳ هزار و ۷۱۵ طرح از خرد و خانگی تبدیل به کارگاهی و بنگاهی شده‌اند که نشان‌دهنده توسعه منطقه‌ای از درون خانه‌ها است.

عسکری آزاد پایداری را از جمله دیگر ویژگی‌های طرح‌های اشتغال‌زایی برکت عنوان کرد و افزود: بیش از ۹۳ درصد طرح‌های ایجاد شده پایداری داشته‌اند. همچنین میزان معوقات تسهیلات دریافت شده از سوی کارآفرینان فقط یک و هفت دهم درصد بوده که در کشور بی‌نظیر است.

وی تاکید کرد: همه فعالیت‌ها در حوزه اشتغال‌زایی بر اساس تحلیل، علم و تجربه است و تا به امروز ۳۵ کتاب از نتایج کار منتشر شده است.

عسکری آزاد در پایان یادآور شد: تمام اقدامات اشتغال‌زایی بنیاد برکت توسط فناوری‌های روز تحت کنترل است و سیستم‌های نظارتی لحظه به لحظه در حال رصد فعالیت‌ها در این زمینه هستند.

منبع: mehrnews-5544889

برچسب ها
نسخه اصل مطلب