جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > کرمان| فروش یا دپو؛ مسئله این است

کرمان| فروش یا دپو؛ مسئله این است

کرمان| فروش یا دپو؛ مسئله این است
جنوب کرمان با هفت شهرستان و یک‌میلیون نفر جمعیت، یک‌سوم مساحت این استان را به خود اختصاص داده است.

 تعداد ۸۵ سردخانه خرما در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان فعال و هزینه نگهداری هر کارتن (مادر) ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است. به گزارش ایرنا، خرمای جنوب کرمان در حالی دپو شده که خرما داران افزایش قیمت را پیش‌بینی کرده‌اند اما فعالان اقتصادی بر این باورند که این اتفاق، پیامدهایی همچون کاهش خرید و آینده‌ای پر از ابهام برای بازار این محصول به دنبال خواهد داشت.

تولید بیش از ۲۰۸ هزار تن خرما در جنوب کرمان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: امسال در فصل برداشت خرما از هفت شهرستان جنوبی استان کرمان بیش از ۲۰۸ هزار تن خرما برداشت شد. منصور شریف افزود: سال گذشته از مجموع ۲۹ هزار هکتار سطح بارور انواع خرمای منطقه جنوب کرمان بیش از ۲۰۸ هزار تن محصول تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی (کشورهای اروپایی، روسیه و افغانستان) شد. او تصریح کرد: برداشت خرما از نیمه اول تیرماه با رقم زودرس آلمِهتری آغاز و تا اواخر مهرماه با برداشت ارقام دیررس هلیله‌ای به اتمام می‌رسد. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: ارقام تولیدی خرما در این منطقه شامل مضافتی، کلوته، مُرداسنگ، نگار، گوردیال و ارقام خشک پیارم، زاهدی و مجول است. او اظهار داشت: خرمای تولیدشده در باغ‌های جنوب کرمان کاملاً سالم و ارگانیک است و در بسته‌بندی‌های ۳۰۰ گرمی تا سه کیلوگرمی در سردخانه‌های منطقه ذخیره‌سازی و در طول سال به فروش می‌رسد.

کاهش ۷۲ درصدی خرید خرمای صادراتی جنوب کرمان

صادرکننده خرما گفت: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد ۷۲ درصد کاهش خرید خرمای صادراتی در جنوب کرمان بودم. عبدالولی مبین‌زاده افزود: سال گذشته در جنوب کرمان ۲ هزار و ۵۰۰ تن خرمای صادراتی خریدم ولی امسال فقط ۷۰۰ تن خریداری کرده‌ام لذا این آمار نشان از کم استقبالی خرما داران این منطقه برای فروش است. او با بیان اینکه خرید خرما را هر ساله از شهریور تا ماه مبارک رمضان در ایران انجام می‌دهم، تصریح کرد: خرمای خریداری‌شده به کشورهای افغانستان، قزاقستان، روسیه و هند صادر می‌شود.

او اظهار داشت: سال گذشته درمجموع کشور ایران سه هزار و ۴۰۰ تن خرما خریداری کردم ولی امسال از ابتدای خرید تاکنون، هزار و ۱۵۰ تن خرما خریدم و با کاهش ۶۶ درصدی مواجه بودم.

۲۷۰ میلیارد تومان به خرمای جنوب کرمان خسارت وارد شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از خسارت ۳۰ درصدی محصول خرما در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان خبر داد و گفت: ۲۷۰ میلیارد تومان به خرمای جنوب کرمان خسارت وارد شد. سعید برخوری افزود: گرمای ابتدای تابستان، انجام نگرفتن عملیات تلقیح، بارندگی در فصل گردافشانی، وزش تندبادهای داغ و تغییر اقلیم به خرمای منطقه جنوب کرمان خسارت وارد کرد. او با بیان اینکه سطح زیر کشت خرمای منطقه جنوب کرمان ۳۰ هزار و ۷۴۴ هکتار است، تصریح کرد: بیش از چهار میلیون نفر نخل در جنوب کرمان وجود دارد که در حالت طبیعی میزان تولید هر نخل ۵۰ کیلوگرم بوده اما در اثر عارضه خشکیدگی خوشه و بدتلقیحی، آفات و بیماری‌ها این میزان حدود ۱۰ تا ۴۰ درصد نوسان داشت.

افزایش قیمت خرما باعث دپوی محصول خرمای منطقه شد

عضو هیئت‌مدیره سردخانه‌داران جنوب کرمان گفت: افزایش قیمت خرما باعث دپوی محصول خرمای هفت شهرستان جنوبی استان کرمان شده است. بیژن سیستانی افزود: هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی بین ۱۸ تا ۲۰ و رقم کلوته بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان تعین شده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. او اظهار داشت: در حال حاضر بیشتر خرما داران فروشنده نیستند و این مسئله به دلیل حباب افزایش قیمت نسبت به سال گذشته بوده که باعث دپوی خرما در سردخانه‌ها شده و همه دلال‌ها و افراد عادی تمام سرمایه خود را در زمینه خرید و دپوی خرما به کار گرفته‌اند که بر اساس تجربه می‌گویم، این فعالیت‌ها با ضرر و زیان همراه خواهد بود. عضو هیئت‌مدیره سردخانه‌داران جنوب کرمان ادامه داد: خرما داران از دپوی محصول خرمای خود در سردخانه‌ها جلوگیری کنند چراکه این کار نه‌تنها موجب افزایش قیمت نمی‌شود بلکه باعث ضرر و زیان مالی بیشتر خرما داران خواهد شد. او با بیان اینکه بازارهای هدف خرما، کشورهای هندوستان، افغانستان و عراق است، تصریح کرد: برای صادرات خرما به کشور هندوستان یک ماه، افغانستان ۲۰ و عراق ۱۰ روز زمان نیاز است لذا با توجه به زمان ماه مبارک رمضان در این کشورها اگر خرما داران محصول خود را هر چه زودتر به فروش نرسانند، نمی‌توانند خرمای خود را در زمان مقرر به صادرکنندگان برسانند درنتیجه با انبوهی از خرمای بدون خریدار در کشور مواجه خواهیم شد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب