جستجو
رویداد ایران > رویداد > ناگفته هایی از آخرین نماز جمعه آیت الله هاشمی رفسنجانی در تیر 88

ناگفته هایی از آخرین نماز جمعه آیت الله هاشمی رفسنجانی در تیر 88

دود گاز اشک آور به‌ سمت جایگاه تریبون نماز آمد. قدرت نفس‌ کشیدن نداشتیم. آقای هاشمی هم به‌ سختی نفس می‌کشید و اشک از چشمانش می‌آمد و می‌خواست هر طور شده حرفش را بزند. دستمالی را خیس کردیم و به او دادیم تا بتوانند به سخنرانی ادامه دهند.

به گزارش رویداد ایران و به نقل از خبرآنلاین حجت‌الاسلام مسعود مرادی، مسئول سابق ستاد نماز جمعه تهران، ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ در سایت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نوشت:

پس از ترور مقام معظم رهبری که در آن زمان نماینده حضرت امام (ره) در شورای‌ عالی دفاع و امام‌ جمعه تهران بودند، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی اولین نماز جمعه خود را در تاریخ ۱۲/ ۴/ ۱۳۶۰ اقامه کردند. ناگفته نماند که از زمان مرحوم آیت‌الله طالقانی تاکنون تهران سه امام‌ جمعه ثابت و ۱۱ امام‌جمعه موقت را به خود دیده است که در حال حاضر تهران پنج امام‌ جمعه موقت دارد.

با وجود پیگیری مکرر و مذاکرات و حتی با انتقاد شخصیت‌ها و مسئولان کشور و حتی ائمه جمعه موقت روبه‌ رو بودیم که چرا به مصلی نمی‌رویم، با توجه به گرما ضرورت دارد. قریب به ۲۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و بایستی نمازجمعه به مصلی منتقل شود. معمولا شهر را به چه چیز می‌شناسند؟ به مصلی و فرودگاه و برج که ان‌شاءالله امیدواریم که هرچه سریع‌تر اقدام عاجل به عمل آید و نمازجمعه در جایگاه اصلی خود اقامه شود.

پس از انتخابات ریاست‌ جمهوری‌اسلامی دهم بود که کشور و حتی نمازجمعه‌ تحت‌ تاثیر این واقعه قرار گرفته بود. پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست ‌جمهوری، افراد مختلف و گروه هایی‌ در صدد حذف هاشمی‌رفسنجانی برآمدند. این افراد یا به‌ صورت آگاهانه یا ناآگاهانه و استفاده از هر تریبونی به این موضوع دامن می‌زدند. اولین موضوع هم بحث امام‌جمعه‌ای ایشان بود. بعضی از افراد با تحریکات فراوان، فشارهای مختلف می‌آوردند که نمازجمعه‌ای را که به امامت ایشان برگزار می‌شود ناتمام بگذارند. آنقدر فضای اجتماع را مسموم کردند که خود آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی یک نوبت در نمازجمعه غیبت کردند. تا اینکه در نوبت بعدی که همان روز ۲۶ تیر بود با تدبیر مقام معظم رهبری، ایشان پس از غیبت در نماز جمعه قبلی به نماز آمدند.

با هماهنگی به‌عمل‌آمده، این نمازجمعه با شیوه هرچه بهتر برگزار شد، اما از آنجا که درگیری‌ها در اطراف دانشگاه به صورت پراکنده بین گروه‌ها به‌ وجودآمده بود، اوضاع رفته ‌رفته بدتر می‌شد. گاز اشک‌آور شلیک می‌شد تا آنجا که دود این گاز به‌ سمت جایگاه تریبون نماز آمد. دیگر قدرت نفس‌ کشیدن نداشتیم. آقای هاشمی هم به‌ سختی نفس می‌کشید و اشک از چشمانش می‌آمد. ما پشت‌ سر آقای هاشمی ایستاده بودیم. آقای هاشمی می‌خواست هر طور شده حرفش را بزند. دستمالی را خیس کردیم و در اختیارش قرار دادیم تا ایشان بتوانند به سخنرانی خود ادامه دهند.

وقتی قبل از دو نماز ایشان را می‌دیدم، بسیار آرام و با طمأنینه بودند. با تبسم به‌ سمت تریبون رفتند. می‌خواستند حتما حرفشان به مردم برسد. درگیری‌ها که شدت گرفت، نگران مردم بودند. ایشان بیشتر نگران مردم و جوانان بود که برای آنها اتفاق خاصی نیفتد. با توجه به شرایط نامناسب، یک گروه قلیلی سعی داشتند ساحت نماز، امام‌جمعه و مردم را بشکنند و توهین کنند و آنها را مورد اذیت و آزار قرار دهند. انگار اصلا قرار نبود با این عده برخورد شود.


آیت‌الله هاشمی ‌رفسنجانی یکی از شخصیت‌های برجسته و از ستون‌های اصلی و شناسنامه‌دار انقلاب اسلامی است. ایشان از کسانی بود که با حضرت امام ارتباط مستمر داشت و علمای کشور و فرهیختگان حاکم را برای مبارزه با نظام ستم‌شاهی سازماندهی می‌کردند، آن زمانی که بسیاری از افرادی که در حال حاضر ادعای انقلابی‌بودن می‌کنند مبارزه را قبول نداشتند، چندصباحی مبارزه کردند و عقب‌نشینی کردند، اما ایشان نقش موثری را ایفا می‌کرد و در تکوین و پیدایش انقلاب نقش به‌سزایی داشت.


متاسفانه در سال‌های اخیر گروه‌ها و افرادی که در انقلاب نقش نداشتند یا به زندان نرفتند یا در مسئولیت‌های کلیدی کشور مسئولیتی را نپذیرفتند یا افراد ناآگاه و احساسی کینه‌توز که از ایشان زخم‌های فراوان دیدند برای اینکه این مرد شجاع و غیرتمند را از چشم‌های مردم بیندازند و او را در بین مردم هتک حرمت کنند و آبرویش را از بین ببرند، از هیچ کاری فروگذار نبودند. با جوهای نامناسب و انگ ‌زدن‌ها و شعارهای واهی و با انواع توطئه‌ها و سخنان، شخصیت ایشان را ترور می‌کنند و می‌خواهند از او انتقام بگیرند.

از ایشان برای اقامه نمازجمعه سوال کردم. ایشان با قاطعیت گفتند هرگز به نماز جمعه بازنمی‌گردم و این پاسخ را به خیلی از دوستان دیگر و علما و فرهیختگان و نخبگان و مردم که از ایشان درخواست داشتند، گفتند. آیت‌الله هاشمی اعتقاد داشته و دارند که من اگر بیایم و نماز جمعه بخوانم باید خیلی چیزها را بگویم. اگر بخواهم خیلی از مسائل را بگویم ممکن است وضعیت به‌ هم بخورد. اگر هم نگویم این نگفتن باعث ساقط‌ شدن عدالتم خواهد شد.

به گزارش رویداد ایران مرکز اسنادآیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه انتشار خاطرات او، آخرین خطبه نماز جمعه ایشان در ۲۶ تیرماه ۱۳۸۸ را منتشر کرد:

آیت الله هاشمی رفسنجانی در قسمتی از خطبه های آن نماز جمعه گفت:

باید از آثار بد کینه ورزی، نجات پیدا کرده و اعتماد مردم را برگردانیم .همگی از جمله نظام و مردم، باید در چارچوب قانون حرکت و همه مسائل را با قانون حل نمایند.

بحثها باید منطقی باشد و طرفین دلایل خود را گفته و در نهایت از مردم نظر نظرسنجی کرده و به آن عمل کنند.متاسفانه شورای نگهبان از فرصتی که رهبری دادند تا اعتماد مردم را جلب کنند استفاده خوبی نکرد.

باید برای آینده ،حفظ اتحاد مردم ،حفظ ارزش‌های انقلاب و... اقداماتی انجام دهیم تا این انقلاب برای نسل‌های آینده پایدار باشد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب