چین مشغول بهرهبرداری از مزایای تحریمهای غرب علیه روسیه است
به گزارش خبرآنلاین، پایگاه اویل پرایس در تحلیلی نوشت:
ایران نفت خود را حدود ۱۰ دلار در هر بشکه زیر قیمت معیار نفت برنت می فروشد تا با قیمت شرکت اورال روسیه که فروشنده نفت مشابهی است، رقابت کند.
خریداران اصلی نفت خام ایران و روسیه پالایشگاه های خصوصی در چین هستند. با این حال، حتی قبل از پیوستن روسیه به لیست تحریمها، چین بشکههای ایران و ونزوئلا را می بلعید که تقریباً هیچ کس دیگری متقاضی آنها نبود. پکن چه بسا از تحریم روسیه بسیار خوشحال باشد زیرا به این کشور امکان دسترسی به نفت خام بسیار بیشتری را داده است. ونزوئلا ظرفیت تولید محدودی دارد و برنامههای ایران برای افزایش ظرفیت خود به توافق هستهای با غرب بستگی دارد.
روسیه ممکن است نتواند تمام صادرات نفت خود که قبل از جنگِ اوکراین به اروپا می رفت را به خریدار دیگری واگذار کند. چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت تحریمشده ظاهر شده و از نفت خام با تخفیف (اغلب با تخفیف زیاد) سود میبرد، در حالی که رئیسجمهور ایالات متحده مجبور است برای نفت بیشتر به تولیدکنندگان خاورمیانه التماس کند.
در حالی که چین احتمالاً به دریافت تمام حجم نفت مورد نیاز خود از روسیه، ایران و ونزوئلا ادامه میدهد، این شانس هم وجود دارد که سفر بایدن به عربستان سعودی منجر به تولید نفت اضافی از این کشور نشود.
این خبر که در اوایل ماه جاری توسط رویترز منتشر شد، مبنی بر اینکه عربستان سعودی و امارات ممکن است به اندازه تخمین زده شده توسط آژانس هایی مانند EIA و IEA ظرفیت تولید اضافی نداشته باشند، ترس زیادی از کمبود عرضه در بازار نفت شکل گرفت.
قیمت سوخت در چین در حال حاضر پس از چندین ماه افزایش در حال کاهش است. با این حال، در مقایسه با افزایش قیمت سوخت ایالات متحده و اتحادیه اروپا، افزایش قیمت چین بسیار ناچیز است و ممکن است به بشکههای تحریم شده ونزوئلا، ایران و روسیه ارتباط داشته باشد.
۳۱۱۳۱۱
کد خبر 1648631منبع: khabaronline-1648631