جستجو
رویداد ایران > رویداد > جانبازان شیمیایی با عوارض گاز خردل چه می کنند

جانبازان شیمیایی با عوارض گاز خردل چه می کنند

رئیس بیمارستان ساسان، ضمن اشاره به ارائه بهترین روش های مراقبتی از جانبازان شیمیایی در کشور، به تشریح وضعیت درمانی و دارویی آنها پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دردناک‌ترین آثار جنگ تحمیلی که شاهد آن بودیم، بمباران شیمیایی مناطق مرزی همچون سردشت در استان آذربایجان غربی بود که تعدادی زیادی از مردم بی دفاع این منطقه بر اثر عوارض مرگبار گاز خردل، شهید شدند و تعدادی نیز همچنان با عوارض این بمب‌ها زندگی می‌کنند. البته ناگفته نماند که بمباران شیمیایی رژیم بعث در مناطق جنگی هم اتفاق افتاد و تعداد زیادی از رزمندگان شجاع ما به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برخی نیز با عوارض این بمب‌ها زندگی سختی دارند.

متأسفانه بیشترین عارضه‌ای که گاز خردل به دنبال داشت، تخریب ریه‌ها، چشم‌ها و…، بوده است. به طوری که هنوز، مردان و زنانی هستند که با خس خس سینه، نفس می کشند.

به دنبال پایان جنگ، برخی از مصدومان شیمیایی برای مداوا به برخی از کشورهایی اروپایی اعزام شدند. در همین حال، و به مرور زمان، شاهد ادامه روند درمان جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی در داخل کشور هستیم.

بیمارستان ساسان در نقطه مرکزی پایتخت، از جمله بیمارستان‌های فوق تخصصی است که خدمات درمانی رایگان به جانبازان و ایثارگران و البته خانواده‌های آنها ارائه می‌دهد.

همین موضوع بهانه‌ای شد تا پای صحبت‌های رئیس بیمارستان بنشینیم و از روند ارائه خدمات به جانبازان و ایثارگران در این بیمارستان مطلع شویم.

علیرضا توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، از جانبازان شیمیایی به عنوان یکی از گروه‌های بزرگ جانبازی در کشور نام برد و گفت: گازهای شیمیایی، چشم و ریه و پوست عزیزان ما را درگیر کرده است و این دسته از جانبازان، بیشتر از عارضه تنگی نفس رنج می‌برند.

وی از اعزام تیم تخصصی به مناطق مختلف کشور برای معاینه جانبازان شیمیایی خبر داد و افزود: ۱۰ تا ۱۵ درصد جانبازانی که به بیمارستان ساسان مراجعه می‌کنند، جانباز شیمیایی هستند.

توکلی ادامه داد: ۸۰ درصد ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان ساسان توسط جانبازان شیمیایی صورت می‌گیرد. البته باید بگویم که در سال‌های اخیر، مراجعات به بیمارستان افزایش پیدا کرده و همین موضوع باعث می‌شود گاهی با کمبود تخت مواجه شویم.

وی به طرح تأسیس بیمارستان جدید با ۲۵۰ تخت در جوار بیمارستان ساسان اشاره کرد و گفت: زمین بیمارستان خریداری شده و با توجه به قول مساعد رئیس بنیاد شهید برای تأمین اعتبار ساخت بیمارستان، ما هم قول داده ایم ظرف ۲.۵ سال این بیمارستان جدید به بهره برداری برسد.

تا ۴ سال قبل برخی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می‌شدند

توکلی در پاسخ به این سوال که آیا همچنان جانبازان ما برای مداوا به خارج از کشور اعزام می‌شوند یا خیر، اظهار داشت: تا ۴ سال قبل، برخی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می‌شدند. این جانبازان برای ترمیم ضایعات ریه و فنر گذاشتن، به آلمان می‌رفتند که در حال حاضر این مراقبت‌ها در بیمارستان ساسان انجام می‌شود و شاید بتوان گفت به صورت استثنا، سالی یکی دو نفر از جانبازان نیاز داشته باشند که به آلمان اعزام شوند.

افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، باعث می‌شود این جانبازان دچار مشکلات بیشتری شوند

وی، ماهیت آسیب‌های ناشی از بمب‌های شیمیایی را پیشرفت ضایعات ریوی دانست و گفت: افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، باعث می‌شود این جانبازان دچار مشکلات بیشتری شوند.

رئیس بیمارستان ساسان به دوران کرونا و افزایش مراجعات جانبازان شیمیایی به بیمارستان اشاره کرد و افزود: در دوران کرونا، میزان مراجعات به ۲ تا ۳ برابر افزایش یافت، اما نکته قابل تأمل این است که میزان مرگ و میرها، نسبت به دوران قبل از کرونا هیچ تفاوتی نداشت.

توکلی با تاکید بر رایگان بودن هزینه‌های درمانی جانبازان و ایثارگران و همچنین خانواده‌های آنها در بیمارستان ساسان، تصریح کرد: این مزایا شامل تمامی جانبازان صفر تا ۷۰ درصد می‌شود و هیچ تفاوتی ندارد.

وی با اعلام ۱.۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه بنیاد شهید هستند، افزود: هزینه‌ای که بنیاد شهید برای یک جانباز در ماه اختصاص می‌دهد، ۴۰۰ هزار تومان است.

منبع: mehrnews-5527294

برچسب ها
نسخه اصل مطلب