رمزگشایی از هشدار سخنگوی قوه قضاییه درباره حواشی جنجالی بازداشت «زَم»
دستگیری مدیر یک کانال ضدانقلاب و گمانه زنی درباره همکاران داخلی او که به بهانهای برای تسویه حسابهای سیاسی و شخصی تبدیل شده است.
«عجیب است در حالی که هنوز رسانههای خارج از کشور در شوک چگونگی گرفتار شدن زم هستند، اما عدهای در داخل به سرعت از شوک بیرون آمدهاند و آنقدر همه چیز برایشان واضح و مبرهن است که به جاده خاکی زدهاند و در حال خودزنی هستند.ای کاش دست کم میگذاشتند چند صباحی از این بازی رسانهای لذت میبردیم بعد وارد حاشیهها میشدند.»
این نظر یکی از مخاطبان درباره اتهامزنی برخی افراد به یکدیگر پس از دستگیری روحالله زم به خوبی نشاندهنده اتفاقی است که این روزها در جریان است. دستگیری مدیر یک کانال ضدانقلاب و گمانه زنی درباره همکاران داخلی او که به بهانهای برای تسویه حسابهای سیاسی و شخصی تبدیل شده است.
از دوشنبه ۲۲ مهر که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای از دستگیری "روحالله زم" سرشبکه کانال ضدانقلاب "آمدنیوز" در یک عملیات اطلاعاتی پیچیده توسط سازمان اطلاعات سپاه خبر داد، ولولهای در داخل و خارج ایران بر سر این اتفاق به راه افتاده است. فعالان ضدانقلاب خارجنشین با ترس و اضطراب خاصی از نحوه این دستگیری ابراز تعجب میکنند و هر کدام با این خیال که نکند نفر بعدی آنها باشند به داستانسرایی میپردازند.
نکته جالب، اما نحوه برخورد با دستگیری زم از سوی عدهای از فعالان سیاسی و رسانهای در داخل کشور است. حالا روحالله زم به بهانهای برای تسویهحسابهای سیاسی و حتی شخصی بدل شده است.
تاکنون به جز دو فیلم کوتاه از اعترافات زم، هیچ خبر دیگری از اظهارات و اعترافات او پخش نشده، اما گویا عدهای علم غیب و یا ارتباطات خاصی دارند که هر روز لیستی از همکاران زم را منتشر یا درباره نقش برخی افراد در رابطه با پرونده زم گمانهزنی میکنند.
در همان روز دستگیری، روحالله زم در نخستین اعترافات خود که بخشهایی از آن در یکی از بخشهای خبری سیما پخش شد، گفت: ««من روحالله زم موسس رسانه آمدنیوز هستم و از اتفاقاتی که طی سه چهار سال اخیر افتاده، پشیمانم. در بحث رسانهها هم مصاحبه داشتم که پشیمانم و در بحث اعتماد به دولتها مشخصا اعتماد به دولت فرانسه کار اشتباهی بود؛ آنان در یک مقطعی قبول کردند که از من محافظت کنند و گفتند برای حفظ جان تو و خانوادهات است.»
بیشتر بخوانید:
فیلم | روایت شیرین نجفی ادمین دوم آمدنیوز از لحظه گرفتن کانال توسط سپاه پاسداران
عراق بازداشت روحالله زم در نجف را تکذیب کرد
ماجرای عشق ادمین دوم آمدنیوز به روح الله زم + فیلم
وی همچنین اضافه کرد: «فکر نمیکردم بازداشت شوم؛ مجموعا اعتماد به دولتها اعتماد صحیحی نیست، مخصوصاً دولتهایی مثل آمریکا، اسرائیل و عربستان و ترکیه که نشان میدهند با جمهوری اسلامی رابطه خوبی ندارند. طبیعتا من بابت اتفاقاتی که افتاده یک عذرخواهی باید از مجموعه نظام انجام دهم و امیدوارم روند قضایی به سمتی برود که بشود این اتفاقاتی که در این سه چهار سال اخیر افتاد جبران شود.»
در فیلم کوتاه دیگری هم که در قالب یک گزارش از اعترافات زم پخش شد او به معرفی یکی از کسانی که در داخل کشور با او همکاری میکردند یعنی محمد حسین رستمی پرداخت و اظهار کرد: «من دو سه بار رستمی را دیدم تا ببینم سطح دسترسی او چقدر است. پرسیدم اطلاعاتت اینقدر هست که بتوانی مختصات عملیات بدهییه چند روز قبل از عملیاتی بگویی که قرار است عملیاتی انجام شود تا ما بتوانیم خبرش را بدهیم؟ گفت سطح دسترسی من بالاست. چند خبر فکر کنم چهار یا پنج خبر فرستاد و من هم پول را از طریق صرافی فرستادم.»
در میان صحبتهای زم صدای رستمی پخش شد که از وی طلب پول میکرد و زم درباره این صدا گفت: «این برای آخرین صوتش است. من خودم یادم است دو سه بار به او پول دادم.»
محمد حسین رستمی که با تاسیس سایت "عماریون" و پخش برخی اخبار به اصطلاح افشاگرانه در فضای رسانهای شناخته شده و حتی مدتی به جبهههای سوریه رفته بود در سال ۹۴ به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دستگیر و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
در آن زمان آمد نیوز درباره رستمی نوشت: «او با اتهامات واهی به هشت سال زندان محکوم شده است؛ و به خاطر پیگیری یکی از سرداران ارشد سپاه پاسداران به زندان افتاده است. رستمی در پی نزاعهای متعدد درون قدرت در جمهوری اسلامی و قربانی کردن نیروهای بیحاشیه و خدوم در ساختار حاکمیت توسط سرداران و نیروهای ارشد امنیتی ایران بازداشت شده است».
از زمان دستگیری زم علاوه بر پیامهای تبریک به سپاه برای انجام این عملیات پیچیده اطلاعاتی صحبتهایی هم درباره لزوم شناختن همکاران داخلی زم مطرح شد. روز سهشنبه ۲۳ مهر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با تبریک ضرب شست اطلاعاتی سپاه به سرویسهای اطلاعاتی غربی و دستگیری سرشاخه کانال ضد انقلابی آمدنیوز، این اقدام را نماد اقتدار اطلاعاتی ایران اسلامی در برابر شبکه عنکبوتی سرویسهای امنیتی بیگانه دانست.
در این بیانیه ضربه بزرگ سازمان اطلاعات سپاه در این ماجرای تاریخی را نقطه عطف جدیدی در کارزار اطلاعاتی و امنیتی جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران با شبکه متراکم و متکثر امنیتی و سرویسهای جاسوسی دشمنان منطقهای و فرامنطقهای به ویژه سازمانهای جاسوسی غربی توصیف و تصریح شد: «ارمغان اطلاعاتی سپاه به ملت ایران در صحنه دستگیری سرشبکه خبیث کانال ضد انقلاب و معاند آمدنیوز میتواند سرآغاز یک پالایش جدی در فرآیند منزه سازی مسیر پیش روندگی انقلاب و نظام اسلامی از عناصر فعال در جریان موسوم به نفاق و نفوذ در کشور قلمداد شود که به فضل الهی پیامها و پیامدهای آن تدریجاً نزد افکار عمومی پدیدار خواهد شد.»
در همین زمینه سید حسین نقویحسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «زم یک فرد و سایت تنها نبود، سرشاخه شبکه نفوذ آمریکاییها بود. قطعا روحالله زم با یک شبکه گسترده داخلی کشور کار میکرده و انتظار این است که سازمان اطلاعات سپاه همه سرشاخهها و افراد مرتبط با این سایت را شناسایی کرده و معرفی کنند تا حوزه رسانهای از امینت لازم برخوردار باشد.»
همچنین جلال میرزایی رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در این زمینه عنوان کرد: «روح الله زم، عملیات رسانهای گستردهای را با استفاده از اخباری که به دست آن میرسید علیه نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته بود و اینگونه نبود که بدون اطلاعات موثق صحبت کند. گروهی در داخل کشور که دسترسی قوی به اطلاعات داشتند، اسرار و اطلاعات کشور را که امانت بود و صرفا در سطوح حاکمیتی از آنها استفاده میشد، در اختیار او قرار داده و بعضا برای تسویهحسابهای سیاسی نیز از او استفاده میکردند.»
این نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: «اقدام سپاه در دستگیری روح الله زم بسیار ارزشمند بوده و قابل تقدیر است. اما نباید اجازه داد تا در ادامه مسیر اشتباهی پیش گرفته شود. آقای رئیسی در واکنش به دستگیری روح الله زم اعلام کردند که قوه قضاییه مسیر قضایی قاطعانه و عادلانه را برای رسیدگی به پرونده این شبکه پیش خواهد گرفت، که تمام فعالان سیاسی و افرادی که دغدغه ثبات و امنیت کشور را دارند، خواستار پیمودن این مسیر هستند. اما برخی از واکنشها احتمال جهت دادن به این ماجرا برای تسویهحسابهای سیاسی را در ذهن تقویت میکند. واکنش مدیرمسئول برخی از روزنامهها نشان میدهد که گروهی به دنبال پیدا کردن سرنخی برای استفاده سیاسی از این ماجرا و تخریب رقبای خود هستند و در حقیقت به دنبال منبع اصلی و سرچشمه اصلی که اطلاعات را به آنها داده است، نیستند.»
میرزایی در ادامه با تاکید بر اینکه "باید سرچشمه اصلی اطلاعرسانی به این گروه رسانهای معاند پیدا شود"، گفت: «نباید در ادامه راه به سمتی برویم که به طور قطرهچکانی اطلاعاتی از روحالله زم گرفته و در راستای تخریب یک فرد یا جریان سیاسی از آن استفاده کنیم. باید به دنبال سرچشمه اصلی باشیم. باید اجازه داد دستگاه قضایی به صورت عادلانه به پرونده این شبکه رسیدگی کند و نیازی نیست از الان برای یکدیگر خط و نشان بکشیم. مشخص است افرادی که به این شبکه اطلاع میرساندند، خودی بودهاند، اما باید اجازه داد روال قضایی طی شود و این افراد شناسایی شده و احضار شوند و دلایل این موضوع روشن گردد. برخی از جریانات که امروز انگشت اشاره به سمت آنها رفته است، دسترسی چندانی به اخبار و اطلاعات ندارند. باید اجازه داد قوهقضاییه عادلانه این موضوع را پیش ببرد.»
نکتهای که میرزایی به آن اشاره کرده دقیقا همان موضوعی است که از سوی عدهای نه تنها رعایت نمیشود بلکه به آن دامن میزنند. از متهم کردن برخی مسئولان گرفته تا خبرنگاران و اصحاب رسانه. موضوعی که البته علی ربیعی سخنگوی دولت فردای دستگیری زم در حاشیه جلسه هیئت دولت به درستی به آن اشاره و تاکید کرد: «آمدنیوز با توسل به دروغپراکنی و در سایه سرویسهای امنیتی کشورهای خارجی، فروپاشی ذهنی جامعه را دنبال میکرد. دستگیری سرشاخه این شبکه دروغپردازی که هدفی جز تخریب جامعه و عملیات روانی نداشت، اقدام بزرگی بود که توسط سپاه صورت گرفت. دستگیری این فرد موجب شد که ساحت پاک اصحاب رسانه از وجود کسانی که من آنها را تروریست آبرو مینامم پاک شود.».
اما اتهامزنیها نه تنها پایان نگرفت که روز یکشنبه ۲۸ مهر جواد کریمیقدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «نقش حسامالدین آشنا مسئول اتاق عملیات روانی دولت در ماجرای آمدنیوز باید مورد توجه قرار بگیرد. دستگیریهای صورت گرفته مرتبط با حوزه نهاد ریاست جمهوری در ارتباط با آمدنیوز باید برای مردم روشن شود.»
البته این اتهامات با واکنش حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهور مواجه شد و وی در واکنش به آن تلویحاً با اشاره به "امکان طرح اتهام زنیهایی از این دست در فضای فعلی کشور، این اقدامات را ناپسند عنوان کرد و در توئیتر نوشت: «چه بسا یکی هم بگوید؛ نقش جواد کریمیقدوسی مأمور اتاق عملیات روانی ضد دولت در ماجرای آمدنیوز باید مورد توجه واقع شود.»
با این وجود فردای آن روز باز هم جواد کریمیقدوسی در ادامه ادعاهایش درباره رابطین آمدنیوز در صفحه توییتر خود ادعای دیگری را مطرح کرد و نوشت: «سال ۹۶ در موج اول دستگیری ادمینهای تلگرامی و آمدنیوز چهار رابط روح الله زم یکی در دفتر حسامالدین آشنا مشاور ویژه رئیسجمهور دومین رابط در مجموعه ارتباطات دفتر ریاست جمهور سومین رابط در دفتر آقای بانک و چهارمین رابط در قوهقضاییه که با این کانال در ارتباط بودند تحت تعقیب قرار گرفتند.»
از طرفی حمید رسایی نماینده پیشین مجلس هم در توئیتی عنوان کرد: «سوال افکار عمومی این است که چرا پرویز اسماعیلی (معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر حسن روحانی) بلافاصله بعد از دستگیری روحالله زم عزل شد؟ آیا ترکش این عزل به محدوده مشاوران آشنا و وزیران نقاش امنیتی هم میرسد؟»
این بار حسامالدین آشنا در واکنش به اظهارات رسایی در توئیتر نوشت: «شما و سوال افکار عمومی؟ جناب آقای اسماعیلی عزل نشدند بلکه در سمت دیگری مشغول خدمت هستند. با شیوه آمدنیوز لجنپراکنی نکنید؛ عاقبت ندارد.»
در رابطه با همین موضوع پرویز اسماعیلی معاون پیشین ارتباطات ریاست جمهوری که یکی از کسانی است که مورد اتهام قرار گرفته است در توئیتی با اشاره به یکی از احادیث پیامبر (ص) نوشت: «رسول خدا فرمود که از مثلهای پیامبران، جز این سخن بر جای نمانده است که هرگاه شرم و حیا نداشتی، هرچه خواستی بکن.»
به دنبال این اتهامات و برخی ادعاهای دیگر درباره دستگیری برخی افراد در ریاست جمهوری، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری دوشنبه ۲۹ مهر خود با خبرنگاران با بیان اینکه "درخواستم از همه این است که با دقت صحبت کنند و نشر اکاذیب و اتهامزنی صورت نگیرد"، تاکید کرد: «برخی آدمها رکوردداران نشر تهمتزنی هستند و انتشار این مطالب باعث میشود اعتماد عمومی پایین بیاید. ادعای دستگیری در نهاد ریاست جمهوری کذب است و صحت ندارد. امیدوار هستم مقامات قضایی هم در پرونده آمدنیوز اتهامات بیپایهای که مایه تشویش اذهان عمومی میشود را مورد رسیدگی جدی قرار دهند.»
وی همچنین تصریح کرد: «نمیتوان با شیوههای آمدنیوز با آمدنیوز مقابله کرد، آمدنیوز یعنی اطلاعاتسازی، مخدوشسازی اذهان و فروپاشی ذهنی. بالاترین کارکردی که آمدنیوز میخواست داشته باشد این موضوع بود که ما آن را در دی ماه ۹۶ در برجامستیزی هم میبینیم؛ بنابراین با توجه به چیستی آمدنیوز باید تلاش کنیم در مسیر آن پدیده نامیمون حرکت نکنیم.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه "یکی از اهداف اولیه سرویسهای بیگانه در خدمت گرفتن این افراد فروپاشی ذهنی در جامعه انقلابی ایران است"، عنوان کرد: «لازم است در داخل کشور هم مراقبت کنیم تا افراد و جریانهای سیاسی در مسیر فروپاشی ذهنی و ناامیدسازی مردم حرکت نکنند؛ بنابراین هم رئیسجمهور و همه اعضای دولت از این اقدام خوب دوستان در سپاه حمایت میکنند.»
موضوعی که سخنگوی دولت به آن اشاره کرد یعنی فروپاشی ذهنی و ناامیدسازی مردم همان اتفاقی است که همچنان از سوی برخی افراد با مقاصد سیاسی رعایت نمیشود و هر روز با انتشار اخباری بدون منبع رسمی یا ایجاد شایعه تلاش میکنند انگشت اتهام به سوی شخص یا جریان سیاسی خاصی بگیرند بدون آن که به عواقب منفی این کار که به قول ربیعی همان تشویش افکار عمومی است فکر کنند.
تاکنون به جز آن دو اعتراف زم که به آنها اشاره شد خبر دیگری از اظهارات وی منتشر نشده، اما در این یک هفته پس از دستگیری وی روزی نیست که از هر سو شخصی به عنوان متهم به همکاری با زم و آمدنیوز از سوی برخی افراد معرفی نشود.
این در حالی است که سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه ۳۰ مهر در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که "درباره اینکه در فضای مجازی ادعاهایی مطرح شده که افرادی از ریاست جمهوری و قوه قضاییه با روحالله زم و آمدنیوز در ارتباط بودند و دستگیر شدند، آیا این موضوع صحت دارد؟ "، گفت: «تا امروز غیر از خود روحالله زم فرد دیگری از بخشهای مختلف چه در دولت و چه در قوهقضاییه و چه در نیروهای مسلح بازداشت نشده است و بیجهت گمانهزنی نشود. توصیهام این است که انگشت اتهام به سمت یکدیگر روانه نکنید.»
غلامحسین اسماعیلی ادامه داد: «اجازه بدهید دستگاههای امنیتی و قضایی بررسی دقیق خود را انجام دهند، البته ما اطلاعات ذی قیمتی در این حوزه بدست آوردیم، اما بعد از دستگیری زم هیچ دستگیری جدیدی انجام نشده است. قبلا در بخشهایی که اطلاع رسانی شد و مستند ایستگاه پایانی دروغ پخش شد، افرادی در آن فرایند دستگیر شده بودند و قبل از این قصه رسیدگی و محکوم شدند، اما در برهه اخیر دستگیری جدید نداشتیم.»
نکتهای که سخنگوی قوهقضاییه به آن اشاره کرد دقیقا همان موضوعی است که این روزها از سوی برخی مدعیان راستگویی و امانت رعایت نمیشود و آن هم اتهامزنی بیمورد و شبههافکنی در افکار عمومی است. شاید بعضی افراد، دستگیری زم را فرصت مناسبی برای تسویهحسابهای سیاسی و از میدان به در کردن رقبا میدانند و این موضوع را به دستاویزی برای گلآلود کردن آب و گرفتن ماهی سیاسی خود از این آب گلآلود بدل کردهاند.
این نظر یکی از مخاطبان درباره اتهامزنی برخی افراد به یکدیگر پس از دستگیری روحالله زم به خوبی نشاندهنده اتفاقی است که این روزها در جریان است. دستگیری مدیر یک کانال ضدانقلاب و گمانه زنی درباره همکاران داخلی او که به بهانهای برای تسویه حسابهای سیاسی و شخصی تبدیل شده است.
از دوشنبه ۲۲ مهر که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای از دستگیری "روحالله زم" سرشبکه کانال ضدانقلاب "آمدنیوز" در یک عملیات اطلاعاتی پیچیده توسط سازمان اطلاعات سپاه خبر داد، ولولهای در داخل و خارج ایران بر سر این اتفاق به راه افتاده است. فعالان ضدانقلاب خارجنشین با ترس و اضطراب خاصی از نحوه این دستگیری ابراز تعجب میکنند و هر کدام با این خیال که نکند نفر بعدی آنها باشند به داستانسرایی میپردازند.
نکته جالب، اما نحوه برخورد با دستگیری زم از سوی عدهای از فعالان سیاسی و رسانهای در داخل کشور است. حالا روحالله زم به بهانهای برای تسویهحسابهای سیاسی و حتی شخصی بدل شده است.
تاکنون به جز دو فیلم کوتاه از اعترافات زم، هیچ خبر دیگری از اظهارات و اعترافات او پخش نشده، اما گویا عدهای علم غیب و یا ارتباطات خاصی دارند که هر روز لیستی از همکاران زم را منتشر یا درباره نقش برخی افراد در رابطه با پرونده زم گمانهزنی میکنند.
در همان روز دستگیری، روحالله زم در نخستین اعترافات خود که بخشهایی از آن در یکی از بخشهای خبری سیما پخش شد، گفت: ««من روحالله زم موسس رسانه آمدنیوز هستم و از اتفاقاتی که طی سه چهار سال اخیر افتاده، پشیمانم. در بحث رسانهها هم مصاحبه داشتم که پشیمانم و در بحث اعتماد به دولتها مشخصا اعتماد به دولت فرانسه کار اشتباهی بود؛ آنان در یک مقطعی قبول کردند که از من محافظت کنند و گفتند برای حفظ جان تو و خانوادهات است.»
بیشتر بخوانید:
روح الله زم کیست و چه کرد؟
نخستین فیلم از اعترافات «روحالله زم» منتشر شد
فیلم | روایت شیرین نجفی ادمین دوم آمدنیوز از لحظه گرفتن کانال توسط سپاه پاسداران
عراق بازداشت روحالله زم در نجف را تکذیب کرد
ماجرای عشق ادمین دوم آمدنیوز به روح الله زم + فیلم
وی همچنین اضافه کرد: «فکر نمیکردم بازداشت شوم؛ مجموعا اعتماد به دولتها اعتماد صحیحی نیست، مخصوصاً دولتهایی مثل آمریکا، اسرائیل و عربستان و ترکیه که نشان میدهند با جمهوری اسلامی رابطه خوبی ندارند. طبیعتا من بابت اتفاقاتی که افتاده یک عذرخواهی باید از مجموعه نظام انجام دهم و امیدوارم روند قضایی به سمتی برود که بشود این اتفاقاتی که در این سه چهار سال اخیر افتاد جبران شود.»
در فیلم کوتاه دیگری هم که در قالب یک گزارش از اعترافات زم پخش شد او به معرفی یکی از کسانی که در داخل کشور با او همکاری میکردند یعنی محمد حسین رستمی پرداخت و اظهار کرد: «من دو سه بار رستمی را دیدم تا ببینم سطح دسترسی او چقدر است. پرسیدم اطلاعاتت اینقدر هست که بتوانی مختصات عملیات بدهییه چند روز قبل از عملیاتی بگویی که قرار است عملیاتی انجام شود تا ما بتوانیم خبرش را بدهیم؟ گفت سطح دسترسی من بالاست. چند خبر فکر کنم چهار یا پنج خبر فرستاد و من هم پول را از طریق صرافی فرستادم.»
در میان صحبتهای زم صدای رستمی پخش شد که از وی طلب پول میکرد و زم درباره این صدا گفت: «این برای آخرین صوتش است. من خودم یادم است دو سه بار به او پول دادم.»
محمد حسین رستمی که با تاسیس سایت "عماریون" و پخش برخی اخبار به اصطلاح افشاگرانه در فضای رسانهای شناخته شده و حتی مدتی به جبهههای سوریه رفته بود در سال ۹۴ به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دستگیر و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
در آن زمان آمد نیوز درباره رستمی نوشت: «او با اتهامات واهی به هشت سال زندان محکوم شده است؛ و به خاطر پیگیری یکی از سرداران ارشد سپاه پاسداران به زندان افتاده است. رستمی در پی نزاعهای متعدد درون قدرت در جمهوری اسلامی و قربانی کردن نیروهای بیحاشیه و خدوم در ساختار حاکمیت توسط سرداران و نیروهای ارشد امنیتی ایران بازداشت شده است».
از زمان دستگیری زم علاوه بر پیامهای تبریک به سپاه برای انجام این عملیات پیچیده اطلاعاتی صحبتهایی هم درباره لزوم شناختن همکاران داخلی زم مطرح شد. روز سهشنبه ۲۳ مهر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با تبریک ضرب شست اطلاعاتی سپاه به سرویسهای اطلاعاتی غربی و دستگیری سرشاخه کانال ضد انقلابی آمدنیوز، این اقدام را نماد اقتدار اطلاعاتی ایران اسلامی در برابر شبکه عنکبوتی سرویسهای امنیتی بیگانه دانست.
در این بیانیه ضربه بزرگ سازمان اطلاعات سپاه در این ماجرای تاریخی را نقطه عطف جدیدی در کارزار اطلاعاتی و امنیتی جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران با شبکه متراکم و متکثر امنیتی و سرویسهای جاسوسی دشمنان منطقهای و فرامنطقهای به ویژه سازمانهای جاسوسی غربی توصیف و تصریح شد: «ارمغان اطلاعاتی سپاه به ملت ایران در صحنه دستگیری سرشبکه خبیث کانال ضد انقلاب و معاند آمدنیوز میتواند سرآغاز یک پالایش جدی در فرآیند منزه سازی مسیر پیش روندگی انقلاب و نظام اسلامی از عناصر فعال در جریان موسوم به نفاق و نفوذ در کشور قلمداد شود که به فضل الهی پیامها و پیامدهای آن تدریجاً نزد افکار عمومی پدیدار خواهد شد.»
در همین زمینه سید حسین نقویحسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «زم یک فرد و سایت تنها نبود، سرشاخه شبکه نفوذ آمریکاییها بود. قطعا روحالله زم با یک شبکه گسترده داخلی کشور کار میکرده و انتظار این است که سازمان اطلاعات سپاه همه سرشاخهها و افراد مرتبط با این سایت را شناسایی کرده و معرفی کنند تا حوزه رسانهای از امینت لازم برخوردار باشد.»
همچنین جلال میرزایی رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در این زمینه عنوان کرد: «روح الله زم، عملیات رسانهای گستردهای را با استفاده از اخباری که به دست آن میرسید علیه نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته بود و اینگونه نبود که بدون اطلاعات موثق صحبت کند. گروهی در داخل کشور که دسترسی قوی به اطلاعات داشتند، اسرار و اطلاعات کشور را که امانت بود و صرفا در سطوح حاکمیتی از آنها استفاده میشد، در اختیار او قرار داده و بعضا برای تسویهحسابهای سیاسی نیز از او استفاده میکردند.»
این نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: «اقدام سپاه در دستگیری روح الله زم بسیار ارزشمند بوده و قابل تقدیر است. اما نباید اجازه داد تا در ادامه مسیر اشتباهی پیش گرفته شود. آقای رئیسی در واکنش به دستگیری روح الله زم اعلام کردند که قوه قضاییه مسیر قضایی قاطعانه و عادلانه را برای رسیدگی به پرونده این شبکه پیش خواهد گرفت، که تمام فعالان سیاسی و افرادی که دغدغه ثبات و امنیت کشور را دارند، خواستار پیمودن این مسیر هستند. اما برخی از واکنشها احتمال جهت دادن به این ماجرا برای تسویهحسابهای سیاسی را در ذهن تقویت میکند. واکنش مدیرمسئول برخی از روزنامهها نشان میدهد که گروهی به دنبال پیدا کردن سرنخی برای استفاده سیاسی از این ماجرا و تخریب رقبای خود هستند و در حقیقت به دنبال منبع اصلی و سرچشمه اصلی که اطلاعات را به آنها داده است، نیستند.»
میرزایی در ادامه با تاکید بر اینکه "باید سرچشمه اصلی اطلاعرسانی به این گروه رسانهای معاند پیدا شود"، گفت: «نباید در ادامه راه به سمتی برویم که به طور قطرهچکانی اطلاعاتی از روحالله زم گرفته و در راستای تخریب یک فرد یا جریان سیاسی از آن استفاده کنیم. باید به دنبال سرچشمه اصلی باشیم. باید اجازه داد دستگاه قضایی به صورت عادلانه به پرونده این شبکه رسیدگی کند و نیازی نیست از الان برای یکدیگر خط و نشان بکشیم. مشخص است افرادی که به این شبکه اطلاع میرساندند، خودی بودهاند، اما باید اجازه داد روال قضایی طی شود و این افراد شناسایی شده و احضار شوند و دلایل این موضوع روشن گردد. برخی از جریانات که امروز انگشت اشاره به سمت آنها رفته است، دسترسی چندانی به اخبار و اطلاعات ندارند. باید اجازه داد قوهقضاییه عادلانه این موضوع را پیش ببرد.»
نکتهای که میرزایی به آن اشاره کرده دقیقا همان موضوعی است که از سوی عدهای نه تنها رعایت نمیشود بلکه به آن دامن میزنند. از متهم کردن برخی مسئولان گرفته تا خبرنگاران و اصحاب رسانه. موضوعی که البته علی ربیعی سخنگوی دولت فردای دستگیری زم در حاشیه جلسه هیئت دولت به درستی به آن اشاره و تاکید کرد: «آمدنیوز با توسل به دروغپراکنی و در سایه سرویسهای امنیتی کشورهای خارجی، فروپاشی ذهنی جامعه را دنبال میکرد. دستگیری سرشاخه این شبکه دروغپردازی که هدفی جز تخریب جامعه و عملیات روانی نداشت، اقدام بزرگی بود که توسط سپاه صورت گرفت. دستگیری این فرد موجب شد که ساحت پاک اصحاب رسانه از وجود کسانی که من آنها را تروریست آبرو مینامم پاک شود.».
اما اتهامزنیها نه تنها پایان نگرفت که روز یکشنبه ۲۸ مهر جواد کریمیقدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «نقش حسامالدین آشنا مسئول اتاق عملیات روانی دولت در ماجرای آمدنیوز باید مورد توجه قرار بگیرد. دستگیریهای صورت گرفته مرتبط با حوزه نهاد ریاست جمهوری در ارتباط با آمدنیوز باید برای مردم روشن شود.»
البته این اتهامات با واکنش حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهور مواجه شد و وی در واکنش به آن تلویحاً با اشاره به "امکان طرح اتهام زنیهایی از این دست در فضای فعلی کشور، این اقدامات را ناپسند عنوان کرد و در توئیتر نوشت: «چه بسا یکی هم بگوید؛ نقش جواد کریمیقدوسی مأمور اتاق عملیات روانی ضد دولت در ماجرای آمدنیوز باید مورد توجه واقع شود.»
با این وجود فردای آن روز باز هم جواد کریمیقدوسی در ادامه ادعاهایش درباره رابطین آمدنیوز در صفحه توییتر خود ادعای دیگری را مطرح کرد و نوشت: «سال ۹۶ در موج اول دستگیری ادمینهای تلگرامی و آمدنیوز چهار رابط روح الله زم یکی در دفتر حسامالدین آشنا مشاور ویژه رئیسجمهور دومین رابط در مجموعه ارتباطات دفتر ریاست جمهور سومین رابط در دفتر آقای بانک و چهارمین رابط در قوهقضاییه که با این کانال در ارتباط بودند تحت تعقیب قرار گرفتند.»
از طرفی حمید رسایی نماینده پیشین مجلس هم در توئیتی عنوان کرد: «سوال افکار عمومی این است که چرا پرویز اسماعیلی (معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر حسن روحانی) بلافاصله بعد از دستگیری روحالله زم عزل شد؟ آیا ترکش این عزل به محدوده مشاوران آشنا و وزیران نقاش امنیتی هم میرسد؟»
این بار حسامالدین آشنا در واکنش به اظهارات رسایی در توئیتر نوشت: «شما و سوال افکار عمومی؟ جناب آقای اسماعیلی عزل نشدند بلکه در سمت دیگری مشغول خدمت هستند. با شیوه آمدنیوز لجنپراکنی نکنید؛ عاقبت ندارد.»
در رابطه با همین موضوع پرویز اسماعیلی معاون پیشین ارتباطات ریاست جمهوری که یکی از کسانی است که مورد اتهام قرار گرفته است در توئیتی با اشاره به یکی از احادیث پیامبر (ص) نوشت: «رسول خدا فرمود که از مثلهای پیامبران، جز این سخن بر جای نمانده است که هرگاه شرم و حیا نداشتی، هرچه خواستی بکن.»
به دنبال این اتهامات و برخی ادعاهای دیگر درباره دستگیری برخی افراد در ریاست جمهوری، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری دوشنبه ۲۹ مهر خود با خبرنگاران با بیان اینکه "درخواستم از همه این است که با دقت صحبت کنند و نشر اکاذیب و اتهامزنی صورت نگیرد"، تاکید کرد: «برخی آدمها رکوردداران نشر تهمتزنی هستند و انتشار این مطالب باعث میشود اعتماد عمومی پایین بیاید. ادعای دستگیری در نهاد ریاست جمهوری کذب است و صحت ندارد. امیدوار هستم مقامات قضایی هم در پرونده آمدنیوز اتهامات بیپایهای که مایه تشویش اذهان عمومی میشود را مورد رسیدگی جدی قرار دهند.»
وی همچنین تصریح کرد: «نمیتوان با شیوههای آمدنیوز با آمدنیوز مقابله کرد، آمدنیوز یعنی اطلاعاتسازی، مخدوشسازی اذهان و فروپاشی ذهنی. بالاترین کارکردی که آمدنیوز میخواست داشته باشد این موضوع بود که ما آن را در دی ماه ۹۶ در برجامستیزی هم میبینیم؛ بنابراین با توجه به چیستی آمدنیوز باید تلاش کنیم در مسیر آن پدیده نامیمون حرکت نکنیم.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه "یکی از اهداف اولیه سرویسهای بیگانه در خدمت گرفتن این افراد فروپاشی ذهنی در جامعه انقلابی ایران است"، عنوان کرد: «لازم است در داخل کشور هم مراقبت کنیم تا افراد و جریانهای سیاسی در مسیر فروپاشی ذهنی و ناامیدسازی مردم حرکت نکنند؛ بنابراین هم رئیسجمهور و همه اعضای دولت از این اقدام خوب دوستان در سپاه حمایت میکنند.»
موضوعی که سخنگوی دولت به آن اشاره کرد یعنی فروپاشی ذهنی و ناامیدسازی مردم همان اتفاقی است که همچنان از سوی برخی افراد با مقاصد سیاسی رعایت نمیشود و هر روز با انتشار اخباری بدون منبع رسمی یا ایجاد شایعه تلاش میکنند انگشت اتهام به سوی شخص یا جریان سیاسی خاصی بگیرند بدون آن که به عواقب منفی این کار که به قول ربیعی همان تشویش افکار عمومی است فکر کنند.
تاکنون به جز آن دو اعتراف زم که به آنها اشاره شد خبر دیگری از اظهارات وی منتشر نشده، اما در این یک هفته پس از دستگیری وی روزی نیست که از هر سو شخصی به عنوان متهم به همکاری با زم و آمدنیوز از سوی برخی افراد معرفی نشود.
این در حالی است که سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه ۳۰ مهر در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که "درباره اینکه در فضای مجازی ادعاهایی مطرح شده که افرادی از ریاست جمهوری و قوه قضاییه با روحالله زم و آمدنیوز در ارتباط بودند و دستگیر شدند، آیا این موضوع صحت دارد؟ "، گفت: «تا امروز غیر از خود روحالله زم فرد دیگری از بخشهای مختلف چه در دولت و چه در قوهقضاییه و چه در نیروهای مسلح بازداشت نشده است و بیجهت گمانهزنی نشود. توصیهام این است که انگشت اتهام به سمت یکدیگر روانه نکنید.»
غلامحسین اسماعیلی ادامه داد: «اجازه بدهید دستگاههای امنیتی و قضایی بررسی دقیق خود را انجام دهند، البته ما اطلاعات ذی قیمتی در این حوزه بدست آوردیم، اما بعد از دستگیری زم هیچ دستگیری جدیدی انجام نشده است. قبلا در بخشهایی که اطلاع رسانی شد و مستند ایستگاه پایانی دروغ پخش شد، افرادی در آن فرایند دستگیر شده بودند و قبل از این قصه رسیدگی و محکوم شدند، اما در برهه اخیر دستگیری جدید نداشتیم.»
نکتهای که سخنگوی قوهقضاییه به آن اشاره کرد دقیقا همان موضوعی است که این روزها از سوی برخی مدعیان راستگویی و امانت رعایت نمیشود و آن هم اتهامزنی بیمورد و شبههافکنی در افکار عمومی است. شاید بعضی افراد، دستگیری زم را فرصت مناسبی برای تسویهحسابهای سیاسی و از میدان به در کردن رقبا میدانند و این موضوع را به دستاویزی برای گلآلود کردن آب و گرفتن ماهی سیاسی خود از این آب گلآلود بدل کردهاند.